Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Używa ktość może Bluetooth MME31776 (zestaw głośnomówiący..)
Autor Wiadomość
roman 
Forumowicz

Auto: PAJERO IV 3.8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-08-2010, 20:51   Używa ktość może Bluetooth MME31776 (zestaw głośnomówiący..)

Witam,
jak w temacie, ma ktoś może doświadczenie z tym zestawem (MME31776) głośnomwówiącym w Pajero IV. Nagłośnienie Rockford Fosgate, chodzi mi o to czy zestaw integruje się z wyświetlaczem MMCS.

pozdrawiam

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2010, 18:34   

Czy to ten zestaw oferowany przez Mitsubishi ??

roman 
Forumowicz

Wysłany: 31-08-2010, 19:27   

Mitsubishi oferuje dwa zestawy, mnie interesuje ten z wymienionym systemem naglośnienia. Jak już pisałem, inetersuje mnie czy integeruj sie z MMSC (np. czy kontakty są czytane przez console etc.)

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2010, 20:02   

To zestaw zintegrowany z systemem i wszystko jest czytane przez konsole
Z konsoli możesz wybierać numery, działa sterowanie głosem

Pozdrawiam

roman 
Forumowicz

Wysłany: 02-09-2010, 19:42   

Herkules13
czy Ty tego zestawu używasz ? Poza tym dzięki za info.

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2010, 08:51   

Nie, ja mam już fabrycznie zamontowany - nie musiałem go dokupować
Ale mój ojciec ma taki i różni się od mojego tylko tym, że ma po lewej stronie mały pstryczek, którego i tak się nie używa

roman 
Forumowicz

Wysłany: 03-09-2010, 08:56   

OK,
wielkie dzięki za odpowiedź.

pozdrawiam

biczo 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 2009 Instyle
Wysłany: 19-10-2010, 19:05   

Witam serdecznie!!!
Jestem posiadaczem Pajero z rocznika 2009 w wersji Instyle z MMCS i systemem rockford fosgate. chcialem zamontować do niego zestaw Bluetooth MME31776 który z opisu jest do niego dedykowany. Moje pytania sa takie :
1. czy zestaw ten wykorzystuje konsole w sposób dotykowy czy tylko wyswietla na niej informacje o przychodzacym połaczeniu,
2. jak po sparowaniu telefonu wybrać osobe do której sie chce zadzwonić , czy mmcs po połaczeniu się z fonem wykorzystuje jego książkę tel czy wszystko jest zczytywane do mmcsa,
3. rozumiem że montowany jest mikrofon i gdzie, oraz przycisk odbierania i rozłączania , który podejrzewam z rysunku jest jeden i pełni funkcję podwójna,
4. czy mozna wybierać nr telefonu chodzi mi o klawiaturę ekranową
5. ostatnie pytanie jaki jest koszt urzadzenia + montaż

P.S.
Czy zestaw jest wart tej ceny czy lepiej dołożyć parę złotych i kupić sobie i dać se spokój z MMCS-em

Moze takiego chinczyka

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2010, 11:04   

1. odpowiedź jest powyżej - tak wykorzystuje
2. można wybrać numer z konsoli centralnej lub głosowo lub podać głosowo nazwę z książki tel. mmcs wykorzystuje książkę
3. mikrofon niewiem gdzie jest, przyciski są przy kierownicy, 3 sztuki - wyglądają jak zintegrowane z kierownicą
4.tak
5. niewiem

pozdrawiam

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 20-10-2010, 11:13   

biczo napisał/a:
P.S.
Czy zestaw jest wart tej ceny czy lepiej dołożyć parę złotych i kupić sobie i dać se spokój z MMCS-em

Moze takiego chinczyka

Ja posiadam "Chińczyka" zakupionego w tym miejscu rok temu do OII i wszystko działa idealnie. Stacja jest w 100% zintegrowana z autem i z systemem RF. Jedyny minus to słabszy odbiór FM poza miastem, ale wtedy odpalam muzę z Ipoda i po problemie.

Dominik

biczo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-10-2010, 18:58   

Pytałem o zestaw Bluetooth MME31776 i z dzisiejszych informacji które uzyskałem w dziale technicznym MMC polska to zestaw ten nie wykorzystuje MMCS-a w zaden sposób. Jest to zestaw wykorzystujący tylko i wyłącznie głośniki samochodowe do odbierania dźwieku rozmowy. Z informacji wynika rownież że montowany jest przycisk po lewej stronie kierownicy na desce rozdzielczej który służy do parowania telefonu oraz dobierania rozmów, a takze ich kończenia. Wybieranie rozmówcy odbywa sie przy użyciu telefonu co już dyskwalifikuje ten zestaw na wstepie bo za to sa mandaty (nie wolno nawet trzymać tel w ręku podczas jazdy) .
Informacje które udziela Herkules13 dotyczą pewnie zestawu Bluetooth który jest w modelach 2010/2011. Przyciski faktycznie są 3 i sa zintegrowane z kołem kierownicy (na dole kierownicy) od przycisków idzie wiązka do MMCS-a tma jest moduł bluetooth z kótrego wychodzi mikrofon - montowany pod sufitem obok lampek oraz wiązka do MMCS-a.Moduł ten zarządza wszystkim funkcjami (wybieranie głosowe , książka tel. itp.) wyświetlanymi na MMCS-e. MMCS w tym wypadku jest tylko panelem sterującym dotykowo a nie zarządzajacym zestawem Bluetooth.
Koszt montazu takiego użadzenia które jest już w samochodach rocznika 2010 przekracza jego wartość i jest śmieszny do tego co to urządzenie ma robić (odbierać i rozłączać połączenia głosowe)
Aby takie urzadzenie zamontować to
1. wymiana kola kierwonicy z wiązkami
2. montaż mikrofonu pod sufitem (demontaż podsufitki)
3. montaż modułu bluetooth za MMCS-em
Koszt jaki usłyszałem dziś w rozmowei z działem technicznym MMC Poslka to ok 20 tyś
Dobrze napisalem to nie pomyłka ok 20 000 PLN . Jak powiedzialem że mój samochód w 2009 roku kosztował 223 tyś a dziś 214 tyś i jest bardziej doposażony niż mój w ktorym nawet nie było aktualizacji mapy bo była z 2007 roku i serwis rozkładał ręce to powiedzieli , aby sobie sprzedał i kupił nowy, więc ja na to że czekałem specjalnie na rocznik 2009 bo tam miał być motor 200KM i żadnych zmian na naibliższe lata nie zapowiadali. A tu joke bez żadnej inf. sobie rozbudowali MMCS-a .
A jeszcze jedną rzecz dodam że jak zamawialem Pajero to nie mieli INSTYL-a na stanie i nie wiedzieli co wnim będzie, jak dopytywałem i drążyłem to mówili że nawigacja bedzie miała taki same funkcje co w Outlanderze modelu niższego segmentu , że będzie domykanie szyb z kluczyka. A tu lipa odebrałem samochód navi gorsza niż w Outlanderze choć też MMCS ale bez bluetootha , brak domykania szyb z kluczyka i tłuymaczenia że nie mieli takich info z MMC Polska
Dodam że drugi raz Mitsubishi nie kupie , ale teraz musze nim jeździć bo szkoda kasy którą się wyłożyło.

sorki ale troche sie rozpisałem i odbiegłem od tematu.
Pytanie do Herkules13 jaki zeestaw Bluetooth ma zainstalowany twój tata i z którego roku ma Miśka? to wiele wyjaśni , i do czego ten pstryczek.

roman 
Forumowicz

Wysłany: 21-10-2010, 10:03   

Tak, poza głównym wątkie (zresztą załozonym przez mnie :) ), ale w nawiązaniu do wypowiedzi "biczo" odnośnie serwisu MITSUBISHI w Polsce. To jest rzeczywiście zastanawiające, jak się mogą sprzedawać PAJERO w Polsce z takim podejściem i brakiem kompetencji serwisów MITSUBISHI w Polsce, nie wspomnę o cenach serowanych z kosmosu (ale to już inna bajka). Prosze nie pisać mi, że przecież nik mnie nie zmuszał do kupna PAJERO, bo podejście do klienta jest nie fer. Najpierw niby leposze silniki 200 Km, jak się później okazuje ludzie pracujący przy tych silnikach mówią, że się prawie niczym się nie róźnią modele 2007 i 2009 ??? Teraz konsola ...., jakoś mi głupio, że tak się postepuję z klinetem płacącym 200 tys. za auto.

pozdrawiam

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2010, 12:51   

biczo napisał/a:
Pytanie do Herkules13 jaki zeestaw Bluetooth ma zainstalowany twój tata i z którego roku ma Miśka? to wiele wyjaśni , i do czego ten pstryczek.

Misiek jest z 2010
A pstryczek zamontowany po lewej stronie konsoli jest nieużywany bo przy kierownicy sa oddzielne przyciski do sterowania zestawem (choć mniemam że ma on służyć do odbierania i rozłączania rozmów). Kiedy zapytałem doczego ma być ten pstryczek (bo są jeszcze 3 przy kierownicy), odpowiedzieli że niewiedzą - tak ma być.

biczo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-10-2010, 18:33   

Ok i wszystko jasne Pan Herkuels13 wprowadził wszystkich w błąd ale już wyjaśniam: bluetooth który ma zainstalowany jego tata oraz on sam to zestawy te są montowane w standardzie z MMCS-em w samochodach w rocznikach od 2010 . Pytanie dotyczyło zestawu MME31776 który jest dokładany i dedykowany do modeli od 2007 do 2009 z MMCS-em i wzmacniaczem Rocford Fosgate. Zestaw ten składa sie:
-z przycisku który pełni funkcję odbierania rozlączania oraz parowania telefonu z zestawem (jest on montowany na desce rozdzielczej po lewej stronie kierownicy)
-mikrofonu (nie wiem gdzie jest montowany
to by było na tyle co do tego rozbudowanego zestawu za bagatela ok 1400 zł + montaż

micpyt 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero IV '07 3,2
Wysłany: 10-10-2013, 21:33   

temat dawno przymarł ale tak się zapytam (pytałem w innym dziale ale tam chyba nikt nie zagląda :-( )
może ktoś ma informacje czy taki moduł bluetooth

oryginalnie pochodzący od lancera X da się podłączyć do MMCS w Pajero rok 2007 - czy trzeba też instalować klawisze do obsługi telefonu czy wystarczy sam moduł i obsługa z wyświetlacza mmcs no i jak wygląda sprawa mikrofonu.

Odpowiedz do tematu