STUKI LEWE KOŁO |
Autor |
Wiadomość |
tedi58
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
|
Wysłany: 11-09-2010, 14:42 STUKI LEWE KOŁO
|
|
|
Pozdrawiam zacne forum i proszę o poradę co to może być,gdy skręcam w prawo lub w lewo na nierównościach, bruku słychać stuki odchodzące tylko z lewego koła . Czy to może być uszkodzone coś w zawieszeniu, lewa strona.Nadmieniam że jadąc na wprost czy po bruku , lub po równej drodze praktycznie nic nie słychać. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23637 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 11-09-2010, 20:33
|
|
|
Do spradzenia łożysko skrętne amortyzatora, oraz reszta elementów zawieszenia z danej strony, najlepiej udaj się do jakiegoś warsztatu, albo stacji diagnostycznej. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Ulf
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI '00 Comfort
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Maj 2009 Posty: 63 Skąd: To-ruń
|
Wysłany: 12-09-2010, 08:57
|
|
|
Ja miałem stuki przy max skręcie po bruku w prawym kole. przyczyną było łapanie luzu przez sworzeń wahacza. Co ciekawe po szarpakach i oględzinach zawieszenia pan ze stacji nic nie znalazł i twierdził ze wszystko jest w jak najlepszym porządku..... natomiast w serwisie szybko wykryli problem, jak podnieśli auto był wyczuwalny luz przy lekkim poruszaniu kołem na boki. |
|
 |
XQuant
Nowy Forumowicz
Auto: Shogun Warrior 3.2 DI-D 2003
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 12-09-2010, 12:27
|
|
|
Witam.
Tez mialem Carisme, i tez mialem ten klopot co jakies 2 lata.
Zawsze trzeba bylo wymienic takie - nie wiem jak to sie nazywa - chyba tak jak kolega wyzej poda lozysko amorka. Bylo to takie siodelko w ksztalcie tloka od Wankla z 3ma srubami.
Z doswiadczenia wiem, ze lepiej kupic od volvo s40 bo dluzej sluzy a pasuje jak ulal.
Pozdrowki |
|
|
|
 |
tedi58
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
|
Wysłany: 12-09-2010, 13:44
|
|
|
Dzięki koledzy za podpowiedzi odnośnie mojego problemu związane z tymi stukami w lewym kole. Wasze spostrzeżenia przeniosę w czyn jutro na kanale oby nie za duże koszta mnie dosięgły. Jeszcze raz Dzięki pozdrawiam z Wrocka. |
|
|
|
 |
|