Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:55
[Cari 1.6] Kilka pytań
Autor Wiadomość
Piacho 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GLX 1,6 16V
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-08-2010, 23:37   [Cari 1.6] Kilka pytań

Witam! Jestem nowy na forum więc jak robie coś źle proszę mnie „doedukować” . Jestem szczęśliwym posiadaczem Mitsubishi Carisma 1,6(90KM) GLX z 1998(dokładnie z lipca) czyli Wer. Przed liftem. Planuje w nim kilka wymian i ulepszeń w związku z czym mam kilka pytań.
1.Hamulce przód-Tarcza MIKODA GT + klocki EBC-tylko pytanie brzmi co myślicie o takim połączeniu i czy na przodzie mam tarcze 256 czy 236mm?
2.Pasek klinowy-DAYCO(dł.1340mm)-czy aby na pewno to jest odpowiednia dł?
3.Filtr powietrza(wkładka do oryginalnego)-K&N sportowy-nie chodzi mi tyle o podniesienie mocy co o zwiększenie elastyczności no i do końca miałbym z głowy wymiane filtra.
4.Sprężyny obniżające-tylko pytanie czy 35 czy 40 mm?
5.Alu felgi 15 cali(jaki jest u mnie rozstaw śrub? 4x100 czy 4x114,3?) + opony 195/50(to na sezon letni: ) http://www.moto.allegro.p...1194713810.html ) nie będzie nigdzie trzeć i licznik nie będzie przekłamywał za bardzo??
6.Alu ramki zegarów + tarcze(InDiglo albo białem) i tu mam prośbe czy ma ktoś może zdjecie takich zegarów zamontowanych w carismie? Ponieważ nie mogę znaleźć na forum i w necie..; /
7.Siłowniki maski przedniej-mam zamiar zastosować dwa siłowniki bagażnika tylko pytanie brzmi w którym miejscu aby wszystko było ok.?
8.Rozpórka PRO RACING(http://www.moto.allegro.pl/rozporka-pro-racing-mitsubishi-carisma-lancer-i1189338443.html) czy rzeczywiście poprawia właściwości jezdne? Jest wiele opini ale jak jest naprawde?
9.Czy do mojego samochodu dostępne są kolektory wydechowe z polerowanej stali nierdzewnej?
10.Końcówka wydechu FERROZ lub ULTER. Ma ktoś zamontowany któryś z tych wydechów w swoim samochodzie? Jakie opinie?
11.W planach również zmiany w ECU i kolektorów ssących od wersji 100 konnej.
Proszę o pomoc i porady : ) Z góry dziękuje : )

wash 
Mitsumaniak
Mateusz

Auto: Nissan Pulsar
Wysłany: 29-08-2010, 10:58   

Piacho napisał/a:
1.Hamulce przód-Tarcza MIKODA GT

Na stronie Mikody możesz dobrać, z resztą o tarczach i klockach dużo jest na forum.

Piacho napisał/a:
5.Alu felgi 15 cali(jaki jest u mnie rozstaw śrub? 4x100 czy 4x114,3?) + opony 195/50(to na sezon letni: ) http://www.moto.allegro.p...1194713810.html ) nie będzie nigdzie trzeć i licznik nie będzie przekłamywał za bardzo??

Masz rozstaw śrub 4x100 otwór centrujący 56,1mm. Alufelgi musisz mieć z odpowiednim ET żeby nic nie obcierało. Najlepiej przeczytaj cały ten temat: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=32302

Piacho napisał/a:
6.Alu ramki zegarów + tarcze(InDiglo albo białem) i tu mam prośbe czy ma ktoś może zdjecie takich zegarów zamontowanych w carismie? Ponieważ nie mogę znaleźć na forum i w necie..; /

W tym temacie kolega zakładał tarcze InDiglo http://forum.mitsumaniaki...light=zerosuper

Tak w ogóle to witam na forum. :) Niestety napisałeś trochę w złym podforum, i na twoje pytania większość odpowiedzi jest. Pozdrawiam. :)

Piacho 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GLX 1,6 16V
Wysłany: 29-08-2010, 15:32   

Cytat:
Piacho napisał/a:
1.Hamulce przód-Tarcza MIKODA GT

Na stronie Mikody możesz dobrać, z resztą o tarczach i klockach dużo jest na forum.

Wiem że jest dużo o tym na forum, sam przeczytałem około 8 tematów ale ciągle nie jestem pewien czy 256 czy 236mm. Według Mikod -y wychodzi do mojego samochodu 256mm. Czyli te tarcze zamówić? No i czy połączenie Mikoda+EBC(bo o takim nie czytałem na forum) będzie dobre?

Proszę o odpowiedź na inne moje pytania szczególnie na te na które nie odpowiedział wash. Proszę administratorów o przeniesienie mojego tematu do właściwego podforum i z góry przepraszam że w złym miejscu poruszyłem mój temat:)

[ Dodano: 05-09-2010, 11:54 ]
Proszę o pomoc. Tarcze Mikoda GT 256mm nie pasują tzn że mam 236?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi