Antena elektryczna nie wysuwa sie???? |
Autor |
Wiadomość |
kozuch2
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 Gdi LS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-08-2010, 19:57 Antena elektryczna nie wysuwa sie????
|
|
|
Witam
Mam pewien problem ,nie wysuwa mi się antena,dzisiaj wyciągnełem ją i rozebrałem,było tam tyle syfu, ze smaru zrobiła się czarna papka.Wszytsko ładnie wyczyściłem dałem nowego smaru i nadal lipa,podłączyłem ją na krótko i silniczek działa,wszystko ładnie.Powiedzcie mi czy jest jakiś bezpiecznik który odpowiada za antenę?????Może silniczek dostał opór przez ten syf i poszło.
Proszę o jakieś porady
pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 16-08-2010, 21:22
|
|
|
Sprawdź bezpieczniki |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
kozuch2
Forumowicz
|
Wysłany: 17-08-2010, 00:55
|
|
|
a to może mie coś wspólnego z tym ,ze wymianiałem radio na pioonera DEH 3100? szczerze tojuz jakiś miesiac minął od wymiany a nie wiem czy to mpgło miec coś wspolnego.Na forum by lo coś ze kable mogą sie nie zgadzacjakiś rózowy kabel od anteny powinien być,Jak jest to gdzie go wpiąć itp.????? |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
|
|
|
 |
kozuch2
Forumowicz
|
Wysłany: 17-08-2010, 15:34
|
|
|
problem rozwiązany,okazało się, że radia pioneera nie mają odrazu podłączonego kabla antenowego,podpiełem do niebieskiego kabla przed iso a w kostce pioneera był to kabel niebiesko biały.Wszystko chula jak ta lala a przy okazji wyczyściłemi nasmarowałem cały mechanizm anteny |
|
|
|
 |
chudy34
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.8 96 gls
|
Wysłany: 07-09-2010, 11:13
|
|
|
Witam.N ie bede zasmiecal forum wiec podepne sie pod temat.Jakis ktos zlamal mi bat anteny.Antena w blotniku,i przestalo dzialac mi radio,bezpieczniki ok prad na kostce jest,slychac jak silniczek pracuje a radio nie dziala.Czy zlamana antena ma cos z tym wspolnego?Dodam ze mam ciezki dostep do mechanizmu anteny poniewaz z tej samej strony ktos zamontowal butle do gazu.Zeby dostac sie do mechanizmu musze zdemontowac butle. |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 07-09-2010, 15:52
|
|
|
To znaczy, że teraz nie masz anteny tak? Jeśli tak to radio nie będzie działać. Znaczy gdzieś blisko nadajnika cos tam złapie ale to też bez rewelacji. Pozostaje Ci szukać jakiegoś zamiennika albo oryginału z jakiegoś innego auta. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
|