Najtrudniej ukraść Citroëna, Audi i Mitsubishi |
Autor |
Wiadomość |
yerzo
Nowy Forumowicz
Auto: 2,0 DID Outlander 2010
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-06-2010, 11:04 Najtrudniej ukraść Citroëna, Audi i Mitsubishi
|
|
|
W skrocie :
W gronie pick-up'ów zwyciężyło Mitsubishi L200, wygrywając m. in. z Nissanem Navarą. Drugie miejsce w kategorii vanów 4x4 za Citroënem C-Crosser zajął Outlander, a trzecie Mitsubishi Shogun (w Europie kontynentalnej znany jako Pajero).
http://www.autoinfo.pl/wi...di-i-mitsubishi |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 25-06-2010, 21:39 Re: Najtrudniej ukraść Citroëna, Audi i Mitsubishi
|
|
|
yerzo napisał/a: | W skrocie :
W gronie pick-up'ów zwyciężyło Mitsubishi L200, wygrywając m. in. z Nissanem Navarą. Drugie miejsce w kategorii vanów 4x4 za Citroënem C-Crosser zajął Outlander, a trzecie Mitsubishi Shogun (w Europie kontynentalnej znany jako Pajero).
http://www.autoinfo.pl/wi...di-i-mitsubishi |
To tak jak z Oplami-nikt nie chce tego chłamu na siebie brać... |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 26-06-2010, 08:48
|
|
|
karol_alasz napisał/a: | To tak jak z Oplami-nikt nie chce tego chłamu na siebie brać... |
pogadaj ze zwolennikami opla,ciekawe czy mają to samo zdanie |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 28-06-2010, 19:08
|
|
|
13zbyszek13 napisał/a: | pogadaj ze zwolennikami opla,ciekawe czy mają to samo zdanie |
Ja mam Opla-dlatego pozwoliłem sobie na taki komentarz... Oczywiście nie jest to żadne OPC ani GTS... Po prostu Opel.Żeby dodać smaczku swojej opini nadmienię ,że przynajmniej w PZU zawsze była na niego zniżka w ubezpieczeniu (20%). |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 05-07-2010, 22:12
|
|
|
Do tej pory skradziono mi Seicento 1.1 i Golfa IV.
Nawet najmniejsze wskazanie, że Outek jest mało atrakcyjny lub trudny do kradzieży cieszy mnie niezmiernie. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
w_dobro
Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 DID 2006 Raliart
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 91 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 08-07-2010, 14:27
|
|
|
wcale się nie dziwię że trudno ukraść miśka... czasami sam nie wiem dlaczego wyje mi alarm
a co do opli to się zgadzam .. mam insignię i pewnie nikt jej nie ukradnie.. do końca leasingu |
|
|
|
 |
wredlin
Mitsumaniak
Auto: OUTLANDER II
|
Wysłany: 30-07-2010, 01:30
|
|
|
Hiszpan napisał/a: | Do tej pory skradziono mi Seicento 1.1 i Golfa IV.
Nawet najmniejsze wskazanie, że Outek jest mało atrakcyjny lub trudny do kradzieży cieszy mnie niezmiernie. |
Szanowny mod Outlander
Niestety z przykrością stwierdzam, iż jest to bardzo prosty model do kradzieży. Ten samochód odpala nawet bez kluczyka. Kolejna buba Mitsubishi. |
_________________ Japończyk ze styropianu i dykty . Szantażują mnie.Powód: Daj spokój albo nie będzie więcej ostrzeżeń.
 |
|
|
|
 |
sibkods
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 181 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 30-07-2010, 14:09
|
|
|
Cytat: | Niestety z przykrością stwierdzam, iż jest to bardzo prosty model do kradzieży. Ten samochód odpala nawet bez kluczyka. Kolejna buba Mitsubishi. |
To jakaś nowośc, bo mój bez kluczyka nie chce odpalić.... |
|
|
|
 |
wredlin
Mitsumaniak
|
Wysłany: 30-07-2010, 20:08
|
|
|
To odpal swój pojazd z kluczyka i na pracującym silniku zanieś kluczyk do domu. Możesz gasić silnik i odpalać go ponownie nie przekręcając stacyjki do zero i tak możesz jeździć cały dzień. komunikat na wyświetlaczu wrzeszczy, że nie ma kluczyka. I co jak i tak zapala.
Tylko brakuje by złodzieje wywalali nas na pasach , bo kluczyka nie potrzebują. Paranoja
W żadnym aucie nie ma takiej tandety. |
_________________ Japończyk ze styropianu i dykty . Szantażują mnie.Powód: Daj spokój albo nie będzie więcej ostrzeżeń.
 |
|
|
|
 |
cebull
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
|
Wysłany: 30-07-2010, 22:42
|
|
|
wredlin, wydaje mi sie ze nasze auto tak sie nie zachowuje, jutro to sprawdze i napisze co i jak |
|
|
|
 |
wredlin
Mitsumaniak
|
Wysłany: 30-07-2010, 23:16
|
|
|
cebull napisał/a: | wredlin, wydaje mi sie ze nasze auto tak sie nie zachowuje, jutro to sprawdze i napisze co i jak |
Przykro mi przyjacielu. Mamy dwa w domu takie same modele i oba tak samo działają. Przepraszam ale w głowie mi sie nie mieści taki bubel. |
 |
|
|
|
 |
sibkods
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 181 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 31-07-2010, 12:32
|
|
|
Cytat: |
Tylko brakuje by złodzieje wywalali nas na pasach bo kluczyka nie potrzebują. Paranoja |
Aż się nie chce czytac tych filozofii.
Jak Cie wywalą na pasach z jakiegokolwiek auto to i tak kluczyk zostawiłbys w stacyjce, i by sobie pojechali. No chyba, że masz refleks i wyciągnąłbys kluczyk, który i tak by Ci zabrali
W Outku wystarzy przekecić na zero i narazie, spadamy z pilotem w kieszeni i niech się męczą, no chyba że złodziej byłby bardziej w temacie to chciałby nam skroić pilota.
Cytat: | To odpal swój pojazd z kluczyka i na pracującym silniku zanieś kluczyk do domu. Możesz gasić silnik i odpalać go ponownie nie przekręcając stacyjki do zero i tak możesz jeździć cały dzień. komunikat na wyświetlaczu wrzeszczy, że nie ma kluczyka. I co jak i tak zapala. |
Z tego co mi wiadomo, to stacyjkę zawsze należy przekręcić na zero w każdym aucie
Nie rozumiesz , że w systemie bezkluczykowym przekręcenie na zero jest równoznaczne z wyniesieniem kluczyka w innych autach bez tego systemu? |
|
|
|
 |
wredlin
Mitsumaniak
|
Wysłany: 31-07-2010, 13:42
|
|
|
Aż się nie chce czytac tych filozofii.
to nie czytaj nikt nie zmusza.
Jak Cie wywalą na pasach z jakiegokolwiek auto to i tak kluczyk zostawiłbys w stacyjce, i by sobie pojechali. No chyba, że masz refleks i wyciągnąłbys kluczyk, który i tak by Ci zabrali
Jak jesteś taki ochoczy do oddania to oddasz. Ja bym go szybciej wyrzucił.
W Outku wystarzy przekecić na zero i narazie, spadamy z pilotem w kieszeni i niech się męczą, no chyba że złodziej byłby bardziej w temacie to chciałby nam skroić pilota.
Nie rozumiesz , że w systemie bezkluczykowym przekręcenie na zero jest równoznaczne z wyniesieniem kluczyka w innych autach bez tego systemu
Ale jeżeli dalej poszukasz w swojej głowie: to na pasach wylatujesz z samochodu , auto robi poczciwą żabkę i złodziej nie potrzebuje nawet twoich kluczyków.
Z tego co mi wiadomo, to stacyjkę zawsze należy przekręcić na zero w każdym aucie
Ale każde inne auto po żabce pozwala tylko wyłączyć stacyjkę całkowicie do zera a nie ponownie przekręcić na rozrusznik. |
 |
|
|
|
 |
cebull
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
|
Wysłany: 31-07-2010, 13:42
|
|
|
Sprawdzone - odpala po pojedynczym przekreceniu
co do kradziezy - ja maja ukrasc to i tak ukradna i nic na to nie poradzimy , ale po to jest ubezpieczenie by sie choc troche zabezpieczyc moze nei przed kradzieza ale na pewno przed jej skutkami |
|
|
|
 |
wredlin
Mitsumaniak
|
Wysłany: 31-07-2010, 14:03
|
|
|
Właśnie cebull
Ale tak nie powinno być |
 |
|
|
|
 |
|