|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Brak przeciwmglowych w kombi |
Autor |
Wiadomość |
bravo78.78
Mitsumaniak

Auto: Galant Sw 2,0 16V-1997
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-09-2010, 09:21 Brak przeciwmglowych w kombi
|
|
|
Witam ,uzylem "szukajki"lecz nie znalazlem odp.na moj problemik,otoz jak w temacie nie swieca mi tylne przeciwmglowe ,przekaznik chodzi,jednak w klapie brak napiecia,masa jest,sprawdzalem rowniez w miejscu przejcia buda-klapa,ale na przewodach napiecia brak,Czy jest jeszcze jakas wtyczka po drodze klapa-bezpieczniki?(nie chcialbym polowy budy niepotrzebnie rozbierac ,Oczywiscie w gniezdzie haka napiecie w/wym swiatla jest,z tym ze to inna wiazka(i tez idzie do przodu auta,ale dolem,a nie jak reszta pod podsufitka.Macie jakies pomysly? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 18-09-2010, 09:58
|
|
|
Może wiązka kabli przechodząca przez karoserie do tylnej klapy jest gdzieś w okolicy uszkodzona (popekane kable) |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
bravo78.78
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-09-2010, 14:43
|
|
|
Hmm,na tyle ile moglem(zeby pol auta nie rozbierac )to raczej nie(sprawdzalem miernikiem +szpilka .ale dalej niz ok.20cm reki pod podsufitke juz nie wloze,ale watpie zeby tam cos walnelo.klapa owszem cala rozebrana ,wiec wiem ,ze tam wsio oki,
Moze jest mozliwosc ,zebym sie podpial pod podprowadzenie wiazki do haka?czy cos sie moze stac?(raczej to idzie +z tego samego przekaznika o ile sie nie myle,jedynie gzdzies sie rozchodza na 2 wiazki? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 18-09-2010, 16:11
|
|
|
bravo78.78, nie znam dokładnego rozkładu wiązki w EAxW, jednakże moge podpowiedzieć, że w wielu autach także bywaja dodatkowe kości w okolicach tylnej lampy (ale raczej w tworach europejskich, bo ani w Carismie ani w EAxA nic takiego nie widzialem, jednakze w Europejskich tworach kombikowych tak jest) możesz to jeszcze sprawdzic, wiazka haka jest zasilana z tej samej wiazki co zasila tylna lampe p.m., wiec jezeli w gniezdzie przyczepy jest prad/napiecie, tzn, że masz gdzies dziure pomiedzy wiazka lampy a wiazka do haka |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
pipi_ja
Forumowicz
Auto: Galant EA 2.5 V6
|
Wysłany: 18-09-2010, 16:26
|
|
|
Ja tylko dodam, że mam to samo. Od samego początku nie świecą przeciwmgielne z tyłu. Nie drążyłem tematu bo jak narazie nie potrzebowałem ich używać, ale gdyby ktoś podsunął jakiś pomysł to chętnie obadam |
|
|
|
 |
bravo78.78
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-09-2010, 18:07
|
|
|
heh,tyle ze nie chce pol auta rozbierac ,wiazka do haka idzie dolem,a reszta z klapy(oswietlenie itd )gora,i w tym problem
[ Dodano: 18-09-2010, 18:12 ]
a w moim "tworze"brak kostki od lamp ,idzie osobna wiazka |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 18-09-2010, 18:59
|
|
|
Schematy przebiegu instalacji:
 |
 |
|
|
|
 |
|
|