Wspóna jazda z Toykami |
Autor |
Wiadomość |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 19-09-2010, 18:05 Wspóna jazda z Toykami
|
|
|
W sobotę byliśmy na terenowym wypadzie zorganizowanym przez Toyotę. Mitsubishi nazywali "niekoszerne" ale nie przejmowałem się tym Do oglądnięcia com przeżył i mój Misiek też
http://www.youtube.com/wa...feature=channel
"idzie jak złot" "ładnie przeszedł i to jako ostatni"->>> czyli już po totalnie rozjechanym terenie "co daje blokada" ->>> to tylko parę "cytatów" jakie usłyszycie na filmach->> już po tym nie mówili o Mitsubishi "niekoszerne" |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-09-2010, 11:08
|
|
|
Brawo Waldziu! |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 20-09-2010, 13:42
|
|
|
Trochę krótkie te filmiki Ci Waldi nagrywali...A swoją drogą jakie toyki były na tym wypadzie? Bo mówisz o blokadzie mostu- a np LC HDJ 80 ma blokadę i przodu i tyłu seryjnie... |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 20-09-2010, 15:49
|
|
|
Cytat: | Trochę krótkie te filmiki Ci Waldi nagrywali.. | operator żona dostała już reprymendę gołąb napisał/a: | Bo mówisz o blokadzie mostu- | nie wiem co i jak w Toykach ale mowa była o blokadzie w Mitsubishi ->> moim Mitsubishi Gene napisał/a: | Brawo Waldziu! | dzięki, dzięki |
 |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-09-2010, 19:35
|
|
|
Jak ja bym chciał, żeby moja żona mi chciała nagrać cokolwiek....a ona tylko narzeka i narzeka-nie jedź tam bo się zakopiemy, nie jedź tam, bo coś tam, a ile to kosztuje....cooo...aż tyle....nie zgadzam się....
Ty to masz chłopie prawdziwe szczęście |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 20-09-2010, 20:33
|
|
|
gołąb napisał/a: | Ty to masz chłopie prawdziwe szczęście | powiem tak- masz rację a i dodatkowo,nie żebym Cię ewentualnie denerwował , pyta się mnie co jeszcze potrzebuję do samochodu i Sama mi kupuje a i na moje zakupy samochodowe nie kreci nosem a cieszy się. Każdy ma jakiegoś konika jeden łowi ryby,drugi zbiera znaczki->>a ja mam Mitsubishi Pajero na dożywocie ze sobą związani
A z samotnym wyjazdem w teren bez asysty to Żona Twoja ma rację może skończyć się to.......... poszukiwaniem traktora jakiegoś |
 |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-09-2010, 07:40
|
|
|
od dwóch lat pyta- co chcę na urodziny-odpowiadam snoorkel...i niestety dostaję ciuchy. |
 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 21-09-2010, 13:19
|
|
|
gołąb napisał/a: | odpowiadam snoorkel...i niestety dostaję ciuchy | taaaa a może po prostu zabierz Żonę na zakupy przed urodzinami kupując Jej jakiś ciuszek w sklepie który jest blisko sklepu 4x4 i stawiasz przed faktem dokonanym Na tym wyjeździe z Toykami to raczej bardzo dobre opony były potrzebne niż snorkel. |
 |
|
|
|
 |
KorreS
Forumowicz

Auto: Chrysler T&C 3.8 LTD S&
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 65 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 21-09-2010, 13:39
|
|
|
gołąb napisał/a: | od dwóch lat pyta- co chcę na urodziny-odpowiadam snoorkel...i niestety dostaję ciuchy. |
Może nie wie co to i myśli że to rodzaj golfa albo skarpetek
A z innej beki:
TU MASZ FAJNY SNORKEL i nie kosztuje tyle co Safari a nie jest tak badziewny jak te z włókna szklanego czy innego gównolitu co pęka przy uderzeniu gałęzią.
Miałem to to w łapce (tylko od Toytoya) i byłem pod wrażeniem. Ładnie się odkształca pod naciskiem a potem wraca do pierwotnej formy |
_________________ Gdy posiadacz Land Rovera spojrzał na Jeep'a i pogardliwie rzucił:
- Co to jest?
w odpowiedzi usłyszał:
- To jest auto, na które nikt nigdy nie powie 'landrower'. W przeciwieństwie do Twojego auta, na które większość mówi 'dżip'. |
Ostatnio zmieniony przez KorreS 24-09-2010, 12:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-09-2010, 20:33
|
|
|
jawaldek napisał/a: | taaaa a może po prostu zabierz Żonę na zakupy przed urodzinami kupując Jej jakiś ciuszek w sklepie który jest blisko sklepu 4x4 i stawiasz przed faktem dokonanym Na tym wyjeździe z Toykami to raczej bardzo dobre opony były potrzebne niż snorkel | Opony w wyżej wymieniony sposób kupiłem
[ Dodano: 21-09-2010, 20:36 ]
KorreS napisał/a: | A z innej beki:
TU MASZ FAJNY SNORKEL i nie kosztuje tyle co Safari a nie jest tak badziewny | cena całkiem spoko...
[ Dodano: 21-09-2010, 20:39 ]
KorreS napisał/a: | myśli że to rodzaj golfa albo skarpetek | nie bój, nie bój. Dobrze wie, to szczwana Bestia |
 |
|
|
|
 |
Leppe
Mitsumaniak

Auto: Lancer GLXi/Legnum S/Grand Voy
|
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 22-09-2010, 21:31
|
|
|
I to aż dwoje pilotów gonił ten Mitsubishi to odnośnie pierwszego filmiku a odnośnie drugiego to Łoś jest znany z takiego błota Gratulacje ale na 16 sekundzie to bez tylnej blokady dałeś radę i krótkim lepiej się składa w terenie |
 |
|
|
|
 |
Leppe
Mitsumaniak

Auto: Lancer GLXi/Legnum S/Grand Voy
|
Wysłany: 22-09-2010, 21:57
|
|
|
Na pierwszym uciekali z liną aby nie nawijać w kółko bo jeszcze wtedy nie miałem rogów.
Bez blokady też się da ale trzeba się bardziej namęczyć, a ten dym na drugim filmiku to spaliny tłumik mi się rozleciał . |
_________________ Rafał
MITSUBISHI Lancer Kombi GLXi (sprzedany)
MITSUBISHI Legnum Type S VR-4
MITSUBISHI Pajero 3500 V6 GDI
MITSUBISHI Pajero 3000 V6
Chrysler Grand Vojager Town & Country (sprzedany)
Ford Transit
Ford Transit
 |
|
|
|
 |
|