Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAxx] Tylne nadkola antykorozyjne do Galanta
Autor Wiadomość
mmdelphi 
Nowy Forumowicz

Auto: EA5W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-10-2010, 09:31   [EAxx] Tylne nadkola antykorozyjne do Galanta

Witam Wszystkich,

Tak jak wielu użytkowników Gala EAxA/W również i mnie dotknął problem korodujących rantów tylnych błotników. W związku z tym planuję założyć nadkola tylnych błotników. Niestety producent nie oferuje takich elementów do tego modelu.
Czy ktoś wie gdzie można kupić nadkola do Galanta EA lub od jakiego innego samochodu najłatwiej dostosować nadkola tak aby pasowały do Gala?

Dziękuję za pomoc, pozdrawiam
Michał
Ostatnio zmieniony przez robertdg 22-12-2014, 20:40, w całości zmieniany 1 raz  

projektom 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant EA5W 2,5 V6 aut.
Wysłany: 08-10-2010, 10:11   Tylne nadkola - kontakt do sklepu w Bielsku Białej

Witaj. Jak korodują już mocno to wyciąć i wspawać reparaturki. Porządnie zrobione powinny wytrzymać minimum 5 lat. Tu powinni mieć to co potrzebujesz: http://automotomax.pl/688...LEWA_KOMBI.html

Zadzwoń tam i zapytaj - powinni tez wysyłać towar. Nieduży sklepik więc chyba bazuje na wysyłce towaru. Pozdrawiam. Tomasz K.

tomwasz 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.8 MPI Comfort
Wysłany: 08-10-2010, 10:26   

Ja kupowałem w Szczecinie w firmie AUTO-ŚWIST, było parę groszy taniej (po 112PLN brutto), prowadzą też działalność na Alledrogo. Dobrze wstawione dają oczekiwany efekt (do ceny reperaturek należy doliczyć jakieś 600PLN na obie strony)

projektom 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant EA5W 2,5 V6 aut.
Wysłany: 08-10-2010, 10:42   Nadkola

Jednym z warunków jest prawidłowe wycięcie i oczyszczenie pozostałości na oryginalnych blachach - wtedy będą trzymać się dobrze i rdza nie wyjdzie po pół roku...

luckyluck 
Mitsumaniak

Auto: EA5W V6 Avance '99
Wysłany: 08-10-2010, 12:53   

Czemu do Galanta nie można kupić tylnych nadkoli plastikowych? Do każdego innego auta można ale nie do Gala... :? Założenie tego plastiku w znaczny sposób zahamowało rozwój rdzy i odpryskiwania lakieru od uderzeń kamieni. A może założyć nadkola od innego auta tylko trzeba mieć wszystkie modele pod ręką i dopasowywać.

fergul11 
Mitsumaniak

Auto: EA2A-'98 2.0pb
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 08-10-2010, 13:02   

luckyluk temat juz był ale nie rozwinął się ,a może koledzy rozwiązali juz ten problem?
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=36656
skoro są przednie to może kolega "dorobi" z ABSu tylne ? PW
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=56427

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2010, 13:23   

ciezki temat... mam kontakt z firma ktora robi plyty pod silnik i nadkola ale wiem ze nie maja a dobieranie hmmm wiaze sie raczej ze spora rzezba dobranego towaru jesli wogole mialo sie udac dopasowac . ja zrobilem nadkola przy okazji malowania pakietu avance i zaraz zrobilem porzadna konserwacje calej wneki i pozostalych korodujacych elementow...

luckyluck 
Mitsumaniak

Auto: EA5W V6 Avance '99
Wysłany: 08-10-2010, 14:59   

Szkoda, bo myślę, że prawie każdy posiadacz Gala byłby tym zainteresowany. Niedroga rzecz, łatwa w montażu i funkcjonalna co najważniejsze.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 08-10-2010, 18:15   

Były juz wątki z tym związane:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=19383
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=36656
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=25419
w ktorymś temacie nawet uzasadniałem, dlaczego montaż nadkoli przecwbłotnych/antykorozyjnych, jest tak zawiły/skomplikowany, mianowicie, cała rzecz polega, na budowie wnęk nadkoli oraz górnej części zawieszenia, to stanowi głowna komplikacje, a najgorszę w tym wszystkim jest nadkole prawego tyłu, ze względu na wlew paliwa.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Odpowiedz do tematu