Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:58
carisma czy galant
Autor Wiadomość
adaśko 
Mitsumaniak

Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-10-2010, 13:04   carisma czy galant

witam po piątkowym wypadku z mojej carismy raczej nic juz nie będzie i dlatego raczej rozglądam się za galantem ale wpadła mi w oko ta carisma co o niej sądzicie? miałem już styczności z instalacją vialle więc to mnie nie przestrasza jedynie chodzi mi o ocenę tej carismy pod względem blachaskim i czy przebieg jest w miarę autentyczny.dziękuję z góry za podpowiedzi. :)
http://otomoto.pl/mitsubi...-C15110308.html

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2010, 13:16   

jesli Cari to po czesci bedziesz mial jak w Galancie bo ma kierownice NardiTorino i dosc bogate wyposazenie :)
aaa jako jeden z niewielu a moze nawet jedyny bedziesz mial w Polsce GDI z gazem

pod wzgledem blacharskim wg mnie jest OK , napisane jest o mozliwosci sprawedzenia auta w dowolnym warsztacie to moze potwierdzac fakt ze sprzedajacy nie kantuje . w tej cenie Galanta dostaniesz mocno zmeczonego

pamar 
Mitsumaniak
Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 08-10-2010, 14:02   

adaśko, bardzo ładna ta Cari, bogata i widać zadbana (przynajmniej na fotkach) cena ok, ja bym ją brał.
Trzy ale, napis Carisma w/g mnie jest przesunięty w lewo, końcowy wydech (i zderzak) nie jest od GDI, i ten gaz mnie zastanawia :roll:
http://www.mmdzieciom.pl/

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 08-10-2010, 17:44   

W zasadzie brakuje zdjęc lewego boku i lewego przodu oraz komory silnika, fajnie błoby jakbys o nie poprosil, oraz numer VIN
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

byczeks
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2010, 19:32   

Nie to żebym był zwolennikiem Hatchbacka (a może i jestem :) )ale tył w tej Cari to jakaś porażka, wogóle mi do tego samochodu nie pasuje.
Poza tym "szczegółem" to wydaje mi się, że wycieraczki są ustawione zbyt bardzo ku górze. Wydaje mi się, że powinny raczej dolegać równolegle do maski.

Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Wysłany: 08-10-2010, 23:17   

cuuube napisał/a:

aaa jako jeden z niewielu a moze nawet jedyny bedziesz mial w Polsce GDI z gazem

Jedyny to na pewno nie - jest na forum człowiek z GDI z instalacją gazową - Turek61.

To co ja widzę to z pewnością przesunięty napis Carisma, coś tam musiało być robione, a naklejone z powrotem chyba po pijaku bo trudno to gorzej umieścić.

adaśko 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-10-2010, 23:27   

dziękuję za podpowiedzi fakt napis coś tu nie pasuje znając życie malowany pewnie był błotnik ze względu na wlew gazu ale autko ciekawe ale na dzisiejszy dzień raczej za rekinem obstawiam choć korci mnie ta cari bo jest naprawdę dobrze wyposażona a gdi z gazem to w Polsce są 3 z tego co pamiętam.będę dalej przeglądał allegro i szukał coś dla siebie.

Sylwan 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 GLX 16V
Wysłany: 10-10-2010, 23:05   

A jak dla mnie to coś za tani...
Jest - Citroen C5 2,0 2003r - 2011-...
Jest - Audi Q5 2,0 TFSI 2013r - 2023-...

adaśko 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-10-2010, 19:35   

a co powiecie na temat tego Gala http://otomoto.pl/mitsubi...-C15647178.html ciekawe czy ma oryginalny przebieg???

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2010, 11:10   

adaśko napisał/a:
a co powiecie na temat tego Gala http://otomoto.pl/mitsubi...-C15647178.html ciekawe czy ma oryginalny przebieg???

Coś z tym samochodem jest nie tak. Wiesz jakie są ceny w Niemczech poliftowych 2.5V6? Cena to 16.300. Sprzedający musiał opłacić rejestrację (2.500), przywieźć samochód z Niemiec, odpicować. Wychodzi już 12.000 za samochód. Do tego zarobek? Załóżmy 10.000 zapłacił za granicą. A teraz pytanie: czy kupisz za 2.500€ poliftowego Galanta w tak świetnym stanie!? Nie... Za 4.000-5000€ już tak...

adaśko 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-10-2010, 07:17   

enanthate, nie każdy gal w niemczech tak drogo stoi wystarczy ze ma się troche znajomości i coś można sobie znaleść. Od jakiegoś pół roku obserwuje galanty na allegro i spokojnie do 16000 można znaleść sobie coś interesującego więc bez przesadyzmu jak dostanę tylko kasę za swoja cari to na pewno szybko Galicjusz zawita w mojej stajni :D

pamar 
Mitsumaniak
Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 14-10-2010, 07:39   

Polska , Czaple (woj. lubuskie) :-k
http://www.mmdzieciom.pl/

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 14-10-2010, 08:02   

Zaufaj mi - to, że na zdjęciu wygląda interesująco nie znaczy, że faktycznie jest interesujące...

Czy uważasz np. ten model: http://moto.allegro.pl/ot...1270865550.html za interesujący? Pewnie tak... Szkoda, że nie znasz historii tego samochodu. ;) ;) ;)

adaśko 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-10-2010, 18:11   

ja nie kupuję aut po tym jak na zdjęciach wyglądają tylko robię wstępną selekcję. 5 lat przy klepaniu autek swoje zrobiło i wiem na co zwracać uwagę przy zakupie autka ale chcę też żeby inni mi coś doradzili. A tego białego gala to oglądałem ale jakoś nie przypadł mi więc chyba mam intuicję skoro coś wiesz więcej na jego temat to dobrze :D ja jak na razie czekam na kasę z ubezpieczenia za cari i coś na pewno godnego znajdę i wcale nie musi kosztować 20000.

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 17-10-2010, 21:56   

Wiesz, przeczucie przeczuciem, ale biały avansik to, biały kruk ;) , Większość kupujących auta z czapli raczej była pozytywna :wink: , ale szkoda ze nie w tipie :mrgreen:

A tak z ciekawości co z tym białym jest nieteges?

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi