Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.5 TD] Za dużo oleju w silniku..???
Autor Wiadomość
jaculo 
Forumowicz

Auto: Pajero II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-10-2010, 13:30   [2.5 TD] Za dużo oleju w silniku..???

Witam kolegów...
Wymieniłem dziś olej w silniku, wlałem pełne 7 litrów, i jest teraz około cm, ponad górną kreske... Czy nie jest za dużo..??? czy poprostu upuścić... Pojechałem do warsztatu, i podejrzewam, że nie wszystko dobrze zeszło - może w chłodnicy oleju z troche zostało - ale mam wlany nowy świeży olej, i ja bym tak zostawił - najwyżej przejade z 5 tys, lub na wiosne zmienie jeszcze raz, (a ja nie dużo jeżdże), i wtedy utrzymam do górnej kreski...
Powiedzcie co wy na to - czy oby taki stan nie zaszkodzi silnikowi..?? W ASO Seata, w poprzednich obu nowych autach zawsze nalewali mi ponad stan i auta przejezdżały ponad 100 tys. każdy i nigdy nic się nie działo, mam więc nadzieje że i tu będzie ok..

Podpowiedzcie mi coś - dziękuje z góry wszystkim..

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 09-10-2010, 19:43   

Nic się nie stanie, chociaż lepiej jest mieć po przejechaniu od nalania 50 km na górnej kresce. Sprawdź za 50 km ponownie jaki jest stan.

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 09-10-2010, 22:43   

jaculo napisał/a:
Czy nie jest za dużo..???
jak jeździsz ostro w terenie pod górę to bądź pewny nie zaświeci Ci się kontrolka że za mało oleju masz. Ja zawsze przelewam ponad stan na kresce. Zresztą te bagnety to jakoś różne są ????

Odpowiedz do tematu