|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] Za dużo oleju w silniku..??? |
Autor |
Wiadomość |
jaculo
Forumowicz
Auto: Pajero II
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 70 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-10-2010, 13:30 [2.5 TD] Za dużo oleju w silniku..???
|
|
|
Witam kolegów...
Wymieniłem dziś olej w silniku, wlałem pełne 7 litrów, i jest teraz około cm, ponad górną kreske... Czy nie jest za dużo..??? czy poprostu upuścić... Pojechałem do warsztatu, i podejrzewam, że nie wszystko dobrze zeszło - może w chłodnicy oleju z troche zostało - ale mam wlany nowy świeży olej, i ja bym tak zostawił - najwyżej przejade z 5 tys, lub na wiosne zmienie jeszcze raz, (a ja nie dużo jeżdże), i wtedy utrzymam do górnej kreski...
Powiedzcie co wy na to - czy oby taki stan nie zaszkodzi silnikowi..?? W ASO Seata, w poprzednich obu nowych autach zawsze nalewali mi ponad stan i auta przejezdżały ponad 100 tys. każdy i nigdy nic się nie działo, mam więc nadzieje że i tu będzie ok..
Podpowiedzcie mi coś - dziękuje z góry wszystkim.. |
_________________ jaculo
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 09-10-2010, 19:43
|
|
|
Nic się nie stanie, chociaż lepiej jest mieć po przejechaniu od nalania 50 km na górnej kresce. Sprawdź za 50 km ponownie jaki jest stan. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 09-10-2010, 22:43
|
|
|
jaculo napisał/a: | Czy nie jest za dużo..??? | jak jeździsz ostro w terenie pod górę to bądź pewny nie zaświeci Ci się kontrolka że za mało oleju masz. Ja zawsze przelewam ponad stan na kresce. Zresztą te bagnety to jakoś różne są ???? |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
|
|