|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] łożysko alternatora? |
Autor |
Wiadomość |
Boniek
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 TD'98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-10-2010, 10:12 [Cari 1.9TD] łożysko alternatora?
|
|
|
Witam,
Mam pytanie, bo podejrzewam, że padło mi łożysko alternatora, bo słychać taki dźwięk jak silniczek elektryczny oddaje, czym wyszcze obroty tym bardziej go słychać, na postoju takie obcieranie słychać w tej części gdzie jest właśnie alternator .
I mam takie pytania.
1.Ile tych łożysk jest?
2.Czy takie łożyska są drogie?
Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 18-10-2010, 18:38
|
|
|
2 łozyska, oryginalne parenaście złotych za sztuke |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
carisma1 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-10-2010, 08:23
|
|
|
sprawdż wpierw ten nieszczęsny napinacz paska, uszkodzony daje złudne wrażenie słuchowe.
Złap go w łapkę lub dociśnij jakimś kołeczkiem i zobaczysz czy nie nastanie cisza. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Boniek
Forumowicz
|
Wysłany: 19-10-2010, 09:27
|
|
|
carisma1 napisał/a: | sprawdż wpierw ten nieszczęsny napinacz paska, uszkodzony daje złudne wrażenie słuchowe.
Złap go w łapkę lub dociśnij jakimś kołeczkiem i zobaczysz czy nie nastanie cisza. Pozdrawiam |
O tym nie pomyślałem, a może to być też powodem, że na niskich obrotach, czasami przy ruszani to są duże drgania?? dosłownie trwające chwile?.
Mam rozumieć, że ten napinacz to ta "Tyczka" "rurka" nie wiem jak to nazwać, sory ale nie jestem specjalistą |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 19-10-2010, 10:57
|
|
|
Pod żadnym pozorem nie pchaj tam łapek w czasie biegu silnika |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Boniek
Forumowicz
|
Wysłany: 19-10-2010, 18:34
|
|
|
Sory, że zapożyczyłem ale w samochodzie jest to ułożone tak jak powyżej.
Pytanko co ja mam docisnąć, który element, żeby sprawdzić czy czasem to nie ten element?
[ Dodano: 21-10-2010, 18:29 ]
Hej,
Wszystkim, byłem u mechanika, stwierdził jednak, że jest to ta mała rolka napinająca, która znajduje się na samym dole ta najmniejsza niby piasek się dostał(Już jakiś czas temu przy wymianie paska klinowego, mechanik mi mówił, że to kolo to już prawie gładkie i przydałoby się go wymienić) I mechanik mi to koło teraz nasmarował i jest poprawa nawet duża, ale nadal słyszę ten dźwięk przy większych obrotach.
I teraz pytanko, czy mimo nasmarowania, może nadal wydawać taki dźwięk? Bo niestety to koło kosztuje 150 zł i nie chciałbym wydać takiej sumy a by się okazało, że to nie ten dźwięk
Jeśli ktoś posiada wiedzę, albo miał już takie coś to bardzo proszę o info |
|
|
|
 |
|
|