MMCS - gorąca prośba o pomoc tumanowi |
Autor |
Wiadomość |
cooler_pl [Usunięty]
|
Wysłany: 19-10-2010, 20:27 MMCS - gorąca prośba o pomoc tumanowi
|
|
|
Witam serdecznie Szanownych forumowiczów,
stąlem się niedawno właścicielem Outlandera z 2010r i krew mnie zalewa podczas prób dogadania sie z wymyślnym systemem MMCS, czy jak on się tam zwie.
Niezmiernie chciałbym przegrać zawartość płyty CD lub DVD z plikami mp3 na dysk twardy tego ustrojstwa, niestety bladego pojęcia nie mam jak tego czynu dokonać.
Czy byłby ktoś tak uczynny i miły żeby mi to łopatologicznie wyłuszczyć , bardzo proszę ?
Przy próbie odtworzenia plików mp3 z płyty DVD pojawia się jakiś bliżej nieokreślony błąd odczytu płyty (nagrywalem zarówno DVD-R jak i DVD+R, w każdym wypadku to samo), działa jedynie CD z tym że za cholere nie wiem jak to zgrać.
Z góry dziękuję za każdą podpowiedź, bo juz nerw mi puszcza
@PS Już doczytałem, dureń ze mnie
temat do skasowania/zamkniecia |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-10-2010, 20:39
|
|
|
mmcs nie nagrywa mp3 )-: tylko zwykłe cd |
|
 |
mares
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsu Outlander 2.0 DiD InPlus
|
Wysłany: 20-10-2010, 08:13
|
|
|
Też kupiłem outlandera kilka tygodni temu ale mi zaproponowali MMIS system bliźniaczy, według mnie o niebo lepszy, wszystko działa, czyta, hula no i po polsku. Poczytaj o tym systemie na forum. Może niech Ci wymienią na MMIS. |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
Wysłany: 20-10-2010, 09:27
|
|
|
No właśnie, jak ja kupowałem O2, to fabryczną nawigacją był MMIS. |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 22-10-2010, 18:33
|
|
|
Z tą "niebolepszością" MMIS'a to bym tak nie przesadzał... Rozumiem ,że miałeś MMCS'a i teraz możesz tak ferować wyroki...Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z tej jednostki-przynajmniej daje mi możliwość "bezpłatnego" update-u map ,co prawda mitsubishowskich ale zawsze...Poza tym daje mi również swobodną kontrolę nad niektórymi parametrami samochodu.
Co do MMCS'a z tego roku to się w sumie dziwię ,że nie możesz przenosić mp3 na serwer muzyki -ja osobiście mam z 2008 i na pewno nie mogę ale podobno (ktoś na forum o tym pisał) te po lifcie miały już 40GB dysk i możliwość właśnie mp3 przerzucać... Ja skoro nie mogę to robię po prostu konwert utworów na AudioCD i wtedy leci bez problemu,wszystko automatycznie. No a co na to instrukcja tego Twojego z 2010??? |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

|
Wysłany: 22-10-2010, 19:01
|
|
|
karol_alasz napisał/a: | i-przynajmniej daje mi możliwość "bezpłatnego" update-u map ,co prawda mitsubishowskich ale zawsze... |
a możesz coś wiecej na ten temat napisać jak to robisz? |
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 22-10-2010, 20:34
|
|
|
regon napisał/a: | a możesz coś wiecej na ten temat napisać jak to robisz? |
Na bank wypala piraty z Torrentów...... |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

|
Wysłany: 22-10-2010, 21:11
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | regon napisał/a: | a możesz coś wiecej na ten temat napisać jak to robisz? |
Na bank wypala piraty z Torrentów...... |
tylko jak zmusić system aby czytał płytki? |
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 23-10-2010, 00:19
|
|
|
Litości.....
Płytki nie wypalisz żeby samo i bezboleśnie wgrało nowe mapy....
Wszystko jest w T Y M temacie...
To właśnie ta "niedoskonałość" MMCS-a czyli twardy dysk zastosowany w jednostce pozwala na takie akrobacje.Dla mnie teraz największym wyzwaniem jest kawałek kompa z IDE (właśnie mi padł ostatni egzemplarz na chodzie w domciu) a nie SATA żeby ten leciwy dysk odblokować (mam 60GB i ori 30GB w szafie na "wsjakił słuczaj").
[ Dodano: 23-10-2010, 00:24 ]
mitsu00 napisał/a: | Na bank wypala piraty z Torrentów...... |
No coś Ty!? Ja tylko siedzę i zawijam sreberka.... |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

|
Wysłany: 23-10-2010, 11:57
|
|
|
karol ja o tym wiem ale napisałeś to tak swobodnie jak byś znalazł sposób inny niż wyjęcie twardziela ... itp. |
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
|
Wysłany: 24-10-2010, 11:46
|
|
|
regon napisał/a: | karol ja o tym wiem ale napisałeś to tak swobodnie jak byś znalazł sposób inny niż wyjęcie twardziela ... |
Rozumiem... Tyle ,że dla mnie to tak też i swobodnie przebiega z tym twardzielem itp
Pierwszego przyznam robił mi kolega esawicki -gorąco pozdrawiam-i teraz mam dwie sztuki ,którymi dowolnie mogę operować... |
|
|
|
 |
aro720
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2,0D
|
Wysłany: 21-03-2013, 20:41
|
|
|
witam jak wyjmuje się dysk twardy i jak można wgrać nowe mapy ,z góry dziękuję |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
Wysłany: 21-03-2013, 21:48
|
|
|
Za panelem (tzn. wyświetlaczem, masz zaślepkę, Za nią jest zamocowany HDD, na chyba 2 śrubkach. Po odkręceniu ciągniesz za taką gruba folię i już.
Reszty szukaj na tym forum, niestety nie mogę cię nakierować gdzie, bo admini jeszcze skasują. |
|
|
|
 |
|