|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:56 |
[Cari 1.9TD] Chce kupic Cari 1,9 TD |
Autor |
Wiadomość |
synah_81
Nowy Forumowicz
Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-10-2010, 19:55 [Cari 1.9TD] Chce kupic Cari 1,9 TD
|
|
|
Witam
Chcialem kupic Cari 1,9TD 99r.
Ogladalem juz jedno autko - wizualnie jest ok. http://moto.allegro.pl/mi...1282867375.html
Silnik wydaje sie byc suchy, ale z jednego elementu jest wyciek oleju - jest to gumowy waz wychodzacy od dolotu powietrza obok linki gazu co to moze oznaczac ??
Jeszcze jedna kwestia, ktory silnik polecanie 1,9 TD, czy 1,9 DiD |
|
|
|
 |
ramzeslew
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 TD
|
Wysłany: 24-10-2010, 20:58
|
|
|
auto ogólnie nie wygląda źle, jakiś rażących niedociągnięć nie ma, poza brakiem znaczka td na tylnej klapie. Auto ma hak (holendrzy jako kamperzy) więc pewnie ciągało trochę domek na kółkach. Co do różnic między TD i DID to DID jest jednostką dużo nowszą z większą mocą (102km lub 116), natomiast TD to stary renaultowski silnik, jak jeździsz sam to przyspieszenie jest w miarę ok ale jeśli samochód jest zapakowany to raczej nie poszalejesz. DID zaczęli wypuszczać bodajże pod koniec 2000 roku, od 2001 napewno był już DID. |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 24-10-2010, 21:27
|
|
|
ramzeslew napisał/a: | natomiast TD to stary renaultowski silnik |
DiD też pochodzi od renault
ramzeslew napisał/a: | poza brakiem znaczka td na tylnej klapie. |
Po lifcie te oznaczenia wyleciały z klapy i jak były to znajdowały się pod lampami, TD nie występowało w oznaczeniach nigdzie. To samo tyczy się 1.6 te modele były bez oznakowań z tyłu, |
|
|
|
 |
ciemnosc007
Nowy Forumowicz
Auto: 1.9 TD 90 KM 2000r
|
Wysłany: 27-12-2010, 20:47
|
|
|
autko OK ale byćmoze było malowane bo chyba ejst krzywo przykręcony klapka wlewu paliwa, pozatym przy tym przebiegu jest dziwne że kierownica neijest wytarta ani niesawytarte nakładki na pedałach co można podejrzewać ze autko było ,,odnawiane'' a pozatym reszta OK. tez mam silnik 1,9 TD i sadze ze ejst owpeiel pepszy d DID ponieważ już 2 razy czipowałem i na hamowni wyszo 148 KM przy niewiele ponad 8,5 ltra na setke ;p. a mói 1.9 pali rzy mojej jeździe w granicach 6-7 litrów w zależności od jazdy ale już 5,4 tez mi wyszło jak jechałem do portugalii ;p |
|
|
|
 |
|
|