|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Odpala i zaraz gaśnie |
Autor |
Wiadomość |
przemekm
Mitsumaniak
Auto: Lancer 1.6 CS Sport Kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-10-2010, 19:23 Odpala i zaraz gaśnie
|
|
|
Mam Mitsubishi Colt 1.3 96'. II generacja LPG. Ostatnio samochód stał około tygodnia na dworze i nie był używany. Chciałem go dzisiaj odpalic, pochodził na jałowym, na chwilę od niego odszedłem, a jak wróciłem to zgasł. Próbuje odpalic znowu: działał na jałowym ok. 2 sekundy, i z każdą kolejną próbą coraz krócej. Poszedłem go odpalic za kilka godzin: pracował około 5 sekund i zgasł, a przy każdej następnej próbie działa coraz krócej. Z samym odpaleniem nie ma problemów. Zaraz po odpaleniu wchodzi na około 2tys. i szybko spada (czasem zostaje na te 5sek. na ~900obr., aż zgaśnie. Jak próbuje urzymac go na obrotach i troche wciskam gaz to go dławi i zaraz gasnie. Co to może byc? Wszytskie próby są na benzynie. Na gaz teraz nie moge przelaczyc bo nie zdazy sie nagrzac i wejsc na obroty. |
|
|
|
 |
pierafal
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA V6
Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Maj 2006 Posty: 207 Skąd: Zawiercie
|
Wysłany: 27-10-2010, 22:48
|
|
|
1. regulowales juz kiedys zawory?
2. nie dolewales przypadkiem do paliwa cudownych specyfikow czyszczacych typu STP? |
_________________ pozdrawiam, Rafał
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 27-10-2010, 23:16
|
|
|
Jeśli masz immobiliser to może jego wina, objawy w sumie na to wskazują, jeśli to jego wina to właśnie można odpalić auto na kilka sekund poczym gaśnie. Może być też problem z ciśnieniem paliwa, pada pompa w baku, ale nie jestem pewien czy te objawy by się pojawiły tak odrazu. |
|
|
|
 |
przemekm
Mitsumaniak
Auto: Lancer 1.6 CS Sport Kombi
|
Wysłany: 28-10-2010, 15:23
|
|
|
Zagadka chyba rozwiązana. I chyba nie jest najlepiej. Moze podpowiecie co to jest i jak to naprawic.
Temat na forum coltmanii. |
|
|
|
 |
|
|