|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Opony terenowe bieznikowane |
Autor |
Wiadomość |
Daromen
Forumowicz

Auto: Pajero Pinin 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Wrz 2008 Posty: 98 Skąd: Żywiec
|
Wysłany: 02-11-2010, 20:30 Opony terenowe bieznikowane
|
|
|
Witam wszystkich,bede zmuszony na lato zakupic opony w miare w miare glebszym bieznikiem i zastanawialem sie nad Bf goodrich all terrain 50% teren 50% szosa z tym ze jest maly problem gdyz niema tych oryginalnych opon w rozmiarze 215 65 16,sa za to ich kopie bieznikowane o wiele tansze,jestem ciekaw czy warto je kupic,z wygladu sa identyczne i z 2 letnia gwarancja,mial ktos do czynienia z takimi oponami? pozdrawiam. |
_________________ Pajero Pinin 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
mstrucz
Forumowicz

Auto: Pinin 1,8 MPI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 16 Lip 2010 Posty: 272 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 03-11-2010, 07:20
|
|
|
Bieżnikowane będą bardzo głośne, niestabilne przy jeździe koło 100 i więcej, a poza tym nadają się chyba raczej tylko poza asfalt do małych prędkości.
Ja już to pisałem, ale ja używam (kupiłem nowe zaraz po kupnie auta) Bridgestone Dueller 694 A/T. Są w rozmiarze Pinina. Jazda na nich to po prostu rewelacja i na czarnym i poza. Co prawda nie używam auta mocno "terenowo", ale kilka sytuacji w błocie uratowały właśnie te opony. Wg producenta są przeznaczone 50% asfalt 50% poza. mają oznaczenia M+S. Ja za komplet zapłaciłem w necie 1700 PLN, tylko trzeba czekać około tygodnia, bo trzeba je sprowadzać, ale przynajmniej jest pewność że opony będą świeże. BF Goodrich to doskonałe opony, ale ja nie uważam, że warte aż takiego uwielbienia. Jest wiele innych markowych opon, które sprawdzają się równie dobrze (jeżeli mówimy o A/T). |
|
 |
Daromen
Forumowicz

Auto: Pajero Pinin 1.8 GDI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Wrz 2008 Posty: 98 Skąd: Żywiec
|
|
|
|
 |
miko.87
Nowy Forumowicz
Auto: pinin 1.8 MPI 2001 LPG-2013
|
Wysłany: 06-12-2012, 15:34
|
|
|
witam, mam nalewki terenowe w swoim misku i naprawde daja rade
jedyne co trzeba robic to regularnie sprawdzac bieznik, bo w takich oponach guma gumie nierówna, więc od czasu do czasu przekładac koła i to wystarczy. szumi troche na asfalcie, ale bez przesady. |
|
|
|
 |
Piotrek4
Forumowicz
Auto: Pajero Pinin MPI 5d 2002
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Paź 2012 Posty: 216 Skąd: Olesno
|
Wysłany: 06-12-2012, 22:09
|
|
|
Używam kopie bfg at, na czarnym i w błocie daje rade. W weekend zobaczę przy okazji polowania jak się na śniegu sprawują i zdam relację. Z resztą na ten temat pisałem już na tym forum jakiś czas temu. |
|
|
|
 |
|
|