Celnik/Agent Celny z Warszawy poszukiwany - czyli pomóżcie.. |
Autor |
Wiadomość |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-10-2006, 18:56 Celnik/Agent Celny z Warszawy poszukiwany - czyli pomóżcie..
|
|
|
Potrzebuję Waszej pomocy.
Do Polski dotarła moja zakupiona w Japonii a przysłana z Tajwanu turbosprężarka.
Lezy na cle w Warszawie.
ja jestem w Szwecji
Osoba która miała to odebrać nie zna się na cle zupełnie.
minęło 7 dni a jest 20 żeby to zabrać bo odeślą...
Pomocy!!!
edit: proszę bez OT. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
|
Wysłany: 19-10-2006, 21:16
|
|
|
Myślę że powinieneś wynająć agencję/agenta celnego, dać mu upoważnienie by w twoim imieniu załatwił co trzeba, on weźmie swoją prowizję a ktoś z twojej rodziny sprężarkę i luz.
Agencje Celne w Warszawie |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 19-10-2006, 21:20
|
|
|
saphire, OK ale Hubeeert napisał/a: | ja jestem w Szwecji |
|
Just think...
. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
|
Wysłany: 19-10-2006, 22:07
|
|
|
No wiem że jesteś w Szwecji ale przecież możesz do którejś agencji zadzwonić i się dogadać a papiery faxnąć czy zeskanować i mailem wysłać itp. Naprawdę sądzę, że jednak powinieneś zadzwonić do agencji i się dogadać z nimi bo tak ci będzie najwygodniej.
W sumie to poniekąd robię w tej branży tyle że jako informatyk ale jak ci bardzo zależy to mogę jutro w robocie popytać chłopaków na oddziale którą agencję ogólnopolską polecają do takiej sprawy to ci dam jutro info co i jak chyba że chcesz wiedzieć więcej to mi daj wszelkie info o tej przesyłce na pw to podejdę na oddział do nas i mi może posprawdzają w systemie co i jak tam z tą odprawą i co z tym dalej robić... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 19-10-2006, 22:22
|
|
|
Marnie to widzę bo nikt podobno nie chce brac takich gównienek spoza samego UP - tam są agencje ale jak i co będę wiedział więcej dopiero w przyszłym tygodniu.
Krew mnie **************** zaleje. W Szwecji załatwiłbym to na poczcie a tu dobrze że nie muszę zdjęcia na "Chałupy" przedstawiać wraz ze świadectwem moralności/niemoralności od Proboszcza.
Co za ................................................ |
Just think...
. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
|
|
|
 |
raddex
m3m&mitsumaniak

Auto: Lancer GT, 2016 r., 2,4 Pb
|
Wysłany: 20-10-2006, 20:51
|
|
|
Hubi u mnie w firmie codziennie coś odprawiamy z całego świata więc mógłbym spróbować pomóc. Mogę porozmawiać z koleżanką, która się tym zajmuje, ale dopiero w poniedziałek. Musisz mi tylko napisać na maila lub PW wszystko odnośnie tej przesyłki. Rozumiem, że leży ona w Urzędzie Pocztowym do odprawienia i oclenia??
Kontakt do mnie masz na wszelkie sposoby więc w razie potrzeby daj znać. |
_________________ Mitsubishi Lancer GT 2,4 MIVEC - 2016 US ver.
Mitsubishi Galant Kombi 2,0 elegance - 2001r. - LPG - sprzedany
Mitsubishi Lancer Kombi 1,6 16V 113KM, 1997r. - sprzedany 05.07.2010
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 20-10-2006, 21:03
|
|
|
raddex napisał/a: | Rozumiem, że leży ona w Urzędzie Pocztowym do odprawienia i oclenia | dokładnie ale w Warszawie.
Jest tu już jedna dobra dusza która stara się pomóc. Ty będziesz drugi jak pierwszemu się nie uda
Chłopaki jesteście SUPER.
PIWO (nie mylić z piwem) Was nie ominie |
Just think...
. |
|
|
|
 |
raddex
m3m&mitsumaniak

Auto: Lancer GT, 2016 r., 2,4 Pb
|
Wysłany: 22-10-2006, 11:02
|
|
|
Towar nie ważne gdzie jest składowany, sprawę można załatwić z każdego miejsca w kraju. Parę telefonów i załatwione. Nie robiąc OT, jeżeli będzie potrzeba służę pomocą, a bynajmniej się postaram. |
_________________ Mitsubishi Lancer GT 2,4 MIVEC - 2016 US ver.
Mitsubishi Galant Kombi 2,0 elegance - 2001r. - LPG - sprzedany
Mitsubishi Lancer Kombi 1,6 16V 113KM, 1997r. - sprzedany 05.07.2010
 |
|
|
|
 |
|