Nowy Outek 2 2.2MIVEC diesel |
Autor |
Wiadomość |
didku
Forumowicz
Auto: Outlander II 2,2 INSTYLE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Mar 2009 Posty: 141 Skąd: Wrocław-Zgorzelec
|
Wysłany: 13-11-2010, 03:40 Nowy Outek 2 2.2MIVEC diesel
|
|
|
To co pokazywano na Salonie Motoryzacyjnym w Paryżu. Nowy diesel MIVEC już nie tylko w ASX ale tez o pojemności 2268cm i 177KM, 380 NM w Outku. Ma się lepiej zbierać przy wysokich obrotach, mniej palić wg danych producenta zwłaszcza po mieście i ma wyższy prześwit 185 mm (czyżby zbiorniczek Eolysin gdzieś wyżej przemieścili ). Niestety filtr cząstek stałych typu zamkniętego. Cena Instyle w DE 39,890 EUR, 1800 taniej od francuza ale z manualną skrzynia biegów. |
_________________ jeszcze Panda 1.2 LPG, oktavka 1 1,9tdi, Ducato 2,3 multijet
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 13-11-2010, 08:43 Re: Nowy Outek 2 2.2MIVEC diesel
|
|
|
didku napisał/a: | czyżby zbiorniczek Eolysin gdzieś wyżej przemieścili |
w DFP-ach nie ma zbiorniczka. Jest tylko w FAP-ie (czyli w silnikach od francuzów). |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 13-11-2010, 19:22
|
|
|
[quote="didku"]2268cm i 177KM, 380 NM w Outku.
====================================================
Podobają mi się parametry , może następny z tym motorkiem. |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
-WALDOR-
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DiD
|
Wysłany: 14-11-2010, 19:23
|
|
|
ja osobiście myślę ,że mitsubishi wprowadzi 2 motory...mniejszy by nadal być liderem sprzedaży w sektorze suv-ów do 110 tys. taki na poziomie 140-150 KM np. 1,8 DID i większy np. ten 2,2 177KM dla amatorów mocniejszych wrażeń i właścicieli zasobniejszych portfeli..
Co do osiągów to wprawdzie z 2,0 tdi można bez trudu wycisnąć te 177KM, ale z 2,2, 177 KM z równie małym trudem wyciśnie się 200...
Ps. co do cen części to można w każdej marce stworzyć taka listę części w której zależnie od zamierzonego efektu dana marka będzie najtańsza lub najdroższa w serwisowaniu. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 14-11-2010, 19:41
|
|
|
-WALDOR- napisał/a: | Co do osiągów to wprawdzie z 2,0 tdi można bez trudu wycisnąć te 177KM, ale z 2,2, 177 KM z równie małym trudem wyciśnie się 200... |
Juz z obecnego 2.2 HDI 156 KM bez problemu wyciaga się 195 KM i 440 Nm. Chodzi oczywiście o dobrze zestrojoną mapę, a nie o jakiś bzdet typu box |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 14-11-2010, 20:12
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Juz z obecnego 2.2 HDI 156 KM bez problemu wyciaga się 195 KM i 440 Nm. Chodzi oczywiście o dobrze zestrojoną mapę, a nie o jakiś bzdet typu box |
Zrobisz to nie tracąc gwarancji ?
Zupełnie na legalu że żadne ASO się do tego nie przyczepi przez 100 000 km lub trzy lata. |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 14-11-2010, 20:20
|
|
|
13zbyszek13 napisał/a: | Zrobisz to nie tracąc gwarancji ?
Zupełnie na legalu że żadne ASO się do tego nie przyczepi przez 100 000 km lub trzy lata. |
Od 3 lat wstecz oraz na chwilę obecną nie ma niestety takiej możliwości, a szkoda, bo poprawa dynamiki jest znaczna W 2.0 z mapą i 175 KM nie czuc tego tak bardzo jak we Francuzie. |
Dominik |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 14-11-2010, 21:17
|
|
|
-WALDOR- napisał/a: | co do cen części to można w każdej marce stworzyć taka listę części w której zależnie od zamierzonego efektu dana marka będzie najtańsza lub najdroższa w serwisowaniu. | w przypadku Mitsubishi wydaje się, że opcja najtańsza w serwisowaniu nie była brana pod uwagę - sprzęgło do ASX o ile pamiętam 13kzł - można kupować nowe ASX i sprzedawać na części, będzie super biznes |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
-WALDOR-
Forumowicz
|
Wysłany: 14-11-2010, 21:30
|
|
|
rezon napisał/a: | -WALDOR- napisał/a: | co do cen części to można w każdej marce stworzyć taka listę części w której zależnie od zamierzonego efektu dana marka będzie najtańsza lub najdroższa w serwisowaniu. | w przypadku Mitsubishi wydaje się, że opcja najtańsza w serwisowaniu nie była brana pod uwagę - sprzęgło do ASX o ile pamiętam 13kzł - można kupować nowe ASX i sprzedawać na części, będzie super biznes |
to może rozważmy jeszcze koszt wymiany silnika lub zawieszenia. Wszak każdy z nas kupując nowe auto musi się liczyć z jego wymiana, albo idźmy na całość wymiana kompletu szyb wraz z silniczkami, tapicerki, wiązek elektrycznych i nagłośnienia.
Wyjdzie nam ,ze lada niva jest najlepszym suv-em, w limuzynach wygra polonez a kompaktem roku zostanie suzuki maruti. |
|
|
|
 |
janekzpolic
Forumowicz

Auto: Outek
|
Wysłany: 14-11-2010, 23:01
|
|
|
-WALDOR- napisał/a: | rezon napisał/a: | -WALDOR- napisał/a: | co do cen części to można w każdej marce stworzyć taka listę części w której zależnie od zamierzonego efektu dana marka będzie najtańsza lub najdroższa w serwisowaniu. | w przypadku Mitsubishi wydaje się, że opcja najtańsza w serwisowaniu nie była brana pod uwagę - sprzęgło do ASX o ile pamiętam 13kzł - można kupować nowe ASX i sprzedawać na części, będzie super biznes |
to może rozważmy jeszcze koszt wymiany silnika lub zawieszenia. Wszak każdy z nas kupując nowe auto musi się liczyć z jego wymiana, albo idźmy na całość wymiana kompletu szyb wraz z silniczkami, tapicerki, wiązek elektrycznych i nagłośnienia.
Wyjdzie nam ,ze lada niva jest najlepszym suv-em, w limuzynach wygra polonez a kompaktem roku zostanie suzuki maruti. | nie do końca bo niektórzy producenci udzielają gwarancji i się z niej wywiązują a w Mitsu jest to fikcja ,sprzęgła nie wymienią dwumasu również ,elementy tapicerskie i plastikowe są poza gwarancją itd
w oplu po 30kkm wymieniono mi całe kompletne sprzęgło z kołem plus tarcze ,kompletnie za free |
_________________ 10.1s/100 km/h jak na serie całkiem znośnie
I'm lost control again
http://www.youtube.com/watch?v=QVc29bYIvCM |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 14-11-2010, 23:18
|
|
|
janekzpolic napisał/a: | a w Mitsu jest to fikcja ,sprzęgła nie wymienią dwumasu również |
I tu jesteś w wielkim błędzie..... |
Dominik |
|
|
|
 |
-WALDOR-
Forumowicz
|
Wysłany: 15-11-2010, 06:59
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | janekzpolic napisał/a: | a w Mitsu jest to fikcja ,sprzęgła nie wymienią dwumasu również |
I tu jesteś w wielkim błędzie..... |
wszystkie koncerny samochodowe prowadza działalność komercyjna , nie są lokalnymi filiami Caritasu. Nikt mi nie wmówi , ze w jakiejś firmie przez cały okres gwarancji wszystko co się zniszczy lub zepsuje jest wymieniane na nowe za free.Nie uwierzę ,ze w jakiejkolwiek marce zarysowany kokpit podlega wymianie na gwarancji(zona próbowała reklamować to w foce bez skutku) albo np zbita szyba przednia.Z autopsji znam przypadek w seacie gdy moja zona na lekko zaciągniętym ręcznym przejechała 15-20km,(zjarało się wszystko a dioda w tym położeniu nie pokazuje zaciągniętego hamulca.) Co by mnie nie drażnić pojechała by dokonać naprawy gwarancyjnej...dealer był oddalony od mojego miejsca pracy o jakieś 15km a słyszałem jak się śmieje(mimo ,ze kobieta ,inna marka i inny dealer to tez musiałem zabulić i to zdrowo)....stad uważam,ze do każdego przypadku podchodzi się indywidualnie a generalizowanie całości po jednym przypadku jest daleko idącym nadużyciem.Poza tym wystarczy zobaczyć ile akcji serwisowych jest obecnie prowadzonych, wymiana elementów istotnych dotyczy nawet uznawanej za bezawaryjna toyoty lub z wysokiej polki bmw a nawet rolsow to świadczy o fakcie reagowania firm na powtarzające się problemy z ich produktem... |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 15-11-2010, 08:46
|
|
|
-WALDOR- napisał/a: | to może rozważmy jeszcze koszt wymiany silnika lub zawieszenia. Wszak każdy z nas kupując nowe auto musi się liczyć z jego wymiana, albo idźmy na całość wymiana kompletu szyb wraz z silniczkami, tapicerki, wiązek elektrycznych i nagłośnienia.
Wyjdzie nam ,ze lada niva jest najlepszym suv-em, w limuzynach wygra polonez a kompaktem roku zostanie suzuki maruti. | 13kzł za sprzęgło przy normalnej cenie dobrego zamiennika (na przykładzie Outka - do ASX jeszcze nie ma) 1600zł to lekka przesada, podobnie jak 19zł za żaróweczkę rurkową przy cenie 1zł. NIemal każdy dodatek jest tańszy w Cytrynie i PUgu o 40-60%, a przecież C-Crosser czy 4007 to ten sam samochód, a akcesoria do całej trójki pochodzą od jednego producenta - nawet psy na zdjęciu do kratki akcesoryjnej kupionej w Cytrynie były identyczne jak w katalogu Mitsu. Co innego ceny wyższe nawet o 100% od zamienników czy tańsze/droższe akcesoria (jak w Sedici/SX4 - jedne ma tańsze Fiat, inne Suzuki), a co innego polityka Janosika. |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
Wysłany: 15-11-2010, 09:08
|
|
|
rezon, czemu w takim razie wybrałeś Mitsubishi, a nie Citroena lub Peugeota?
-WALDOR- napisał/a: | Nikt mi nie wmówi , ze w jakiejś firmie przez cały okres gwarancji wszystko co się zniszczy lub zepsuje jest wymieniane na nowe za free.Nie uwierzę ,ze w jakiejkolwiek marce zarysowany kokpit podlega wymianie na gwarancji(zona próbowała reklamować to w foce bez skutku) albo np zbita szyba przednia. |
Dokładnie! |
_________________ Była:Mitsubishi Carisma '96 1.6 automat HTB
Obecnie: F34 |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 15-11-2010, 09:30
|
|
|
gigant87 napisał/a: | rezon, czemu w takim razie wybrałeś Mitsubishi, a nie Citroena lub Peugeota? | bo na jeździe testowej w Outku wyszło mi zużycie 9,5l/100km, a w Cytrynie 14,5l - chyba mam ciężką nogę , po za tym Mitsu miało testowego w wieku 6miesięcy i 13dni co mi idealnie odpowiadało ze względów podatkowych, na dodatek w kolorze beż a lubię ten kolor bo nie wymaga dużo uwagi. Większe zaufanie mam do prymitywnego wytworu VW niż do zaawansowanego tworu francuskiej myśli technicznej - zima pokazała, że słusznie. No i wierzyłem wówczas naiwnie, że tak renomowana marka jak Mitsubishi dba o uczciwość w swojej sieci sprzedaży i ew. oszustwa są w niej napiętnowane, więc samochód kupowany w ASO jest bez negatywnej historii - tutaj się pomyliłem i to bardzo - oszustwa nie są napiętnowane, a oszukanego przez ASO klienta MMC odsyła do Sądu bo nie czuje się odpowiedzialne za udzielane autoryzacje.
Nie bez znaczenia była dostępność samochodu - samochód kupiłem w ciągu tygodnia od jazdy testowej po sprawdzeniu kilku innych możliwości. O cenach części zamiennych i akcesoriów przekonałem się już po zakupie - dokupiłem chlapacze za 400zł , tak samo jak o polityce MMC względem oszustów w sieci ASO zresztą na forum też zarejestrowałem się już po zakupie, więc nie płacze się nad rozlanym mlekiem. |
|
|
|
 |
|