[Cari 1.8 GDI] Zakladanie instalacji LPi |
Autor |
Wiadomość |
maxblink
Mitsumaniak own3r!
Auto: Passat B6 1.9
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-11-2010, 21:32 [Cari 1.8 GDI] Zakladanie instalacji LPi
|
|
|
Witam;)
Mam pytanie do zorientowanych, tzn. mam cari z przed liftu z silnikiem GDI i tam sobie mysallem czy warto by rozgladac sie za instalacja LPI. Z tego co czytalem w necie to jako LPI okresla sie instalacje LPG V generacji a cena ksztaltuje sie miedzy 4500-6000. Czy jest to warte zachodu i czy naprawde ceny sie tak ksztaltuja? |
|
|
|
 |
HFp
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.8 gdi elegance 1999
|
Wysłany: 14-11-2010, 22:31
|
|
|
z tego co osobiscie zaslyszalem to nie dosc ze koszta montazu sa bardzo drogie to na kazde 10 litrow gazu pali 1,5 litra benzyny, tlumaczono mi to ze zawory musza byc benzyna chlodzone i komputer co jakis czas wymusza obieg czy cos takiego
a poza tym instalacje te sa bardzo bardzo nowe, z tego co wiem wersje testowe i mozna sie pewnie wiele usterek spodziewac ;p jeszcze minie kilka ladnych lat kiedy do gdi bedzie mozna zalozyc gaz
chociaz swoja droga kumple ponoc zakladali gaz do gdi, nawet zwykla sekwencje, tylko wymieniali cala listwe wtryskiwaczy, dokladnie nie wiem bo sie nie znam i moge herezje pisac |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 15-11-2010, 14:38
|
|
|
HFp napisał/a: | z tego co osobiscie zaslyszalem to nie dosc ze koszta montazu sa bardzo drogie to na kazde 10 litrow gazu pali 1,5 litra benzyny, tlumaczono mi to ze zawory musza byc benzyna chlodzone i komputer co jakis czas wymusza obieg czy cos takiego
|
ciekawa historia zwłaszcza że gdi ma bezpośredni wtrysk.
Problem polega na zapiekaniu się wtryskiwaczy benzyny nie wiem jak to rozwiązali holendzrzy w fabrycznych instalacjach pewnie jakieś urządzonko co ileś tam wtrysków zamienia prace wtryskiwaczy gazowych na benzynowe
Teraz pytanie czy w polsce jest ktoś kto to ogarnie i zamontuje jak tak to na pewno nie w standardowych kosztach
Najlepszym rozwiązaniem jest sprzedać i kupić z fabrycznym gazem z holandii . |
|
|
|
 |
HFp
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.8 gdi elegance 1999
|
Wysłany: 15-11-2010, 17:00
|
|
|
nie znam sie i moglem poplatac ;p ale jak widac calkowitych herezji nie prawie |
|
|
|
 |
aren195612
Forumowicz
Auto: Space Star GDI 99r
Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Lut 2009 Posty: 384 Skąd: Stargard Szczeciński
|
Wysłany: 15-11-2010, 18:09
|
|
|
pawelsonx napisał/a: | pytanie czy w polsce jest ktoś kto to ogarnie i zamontuje |
Aż tak źle to nie jest, przykład:link
Cytat "Firma KME wprowadziła do sprzedaży pierwszy polski system sekwencyjnego wtrysku gazu dla silników z bezpośrednim wtryskiem benzyny.........Jest to pierwszy produkt tego typu zaprojektowany i produkowany w Polsce."
Obecnie , jak widzę, prace trwają nad poszerzeniem ofert dla FSI i TSI. Projekt jest nowy, znowu cytat:
"W dniu 9.10.2010 r. odbyła się oficjalna premiera systemu sekwencyjnego wtrysku gazu Diego DI"
Czy będzie także oferta dla GDI? zapewne zależeć to będzie od zainteresowania klientów.
Pożyjemy , zobaczymy... |
|
|
|
 |
|