|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.8 MPI] Głośny tylny most |
Autor |
Wiadomość |
postrzepiony
Forumowicz
Auto: PAJERO PININ 1,8 MPI + BRC
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-11-2010, 23:33 [1.8 MPI] Głośny tylny most
|
|
|
Panie i Panowie.
Rzecz się stała niesłychana. Wymieniłem olej w tylnym moście na Castrola EPX 80W90 takiego jak zalecają i zaczęło go być słychać. Nie zawsze, ale jednak od czasu do czasu coś wyje. Ki diabeł ? Stary olej lepszy był czy co ? Macie jakieś doświadczenie z ceramizerami, może by go uciszyło ?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mstrucz
Forumowicz

Auto: Pinin 1,8 MPI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 16 Lip 2010 Posty: 272 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 16-11-2010, 08:35
|
|
|
Może to głupie pytanie ale czy jesteś pewien, że wlałeś tyle oleju ile potrzeba?
Albo może poprzedni właściciel nie zalał mostu GL-5 tylko np. GL-4, albo jakimś bardziej gęstym?
Nie jestem zwolennikiem dodatków do jakichkolwiek mechanizmów - rozwiązanie dobre dla oszukujących przy sprzedaży.
Pozdrawiam! |
|
 |
postrzepiony
Forumowicz
Auto: PAJERO PININ 1,8 MPI + BRC
|
Wysłany: 16-11-2010, 19:40
|
|
|
Piszą , że jest go tam 1,2 litra, ale przez korek mogłem wlac tylko litr, bo sie "ulewało". |
|
|
|
 |
|
|