|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CAxA] pomocy bo sprzeglo lapie w polowie a sie slizga... |
Autor |
Wiadomość |
zbiesław1990
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt CA0 94rok
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-08-2011, 13:50 [CAxA] pomocy bo sprzeglo lapie w polowie a sie slizga...
|
|
|
Witam mam taki problem... Gdy ruszam moim coltem przy lekich obrotoach to normalnie zaczyna ruszac i sprzeglo juz od polowy zaczyna lapac... lecz gdy depne na gaz i strzele ze sprzegla to nawet kola nie zakreca tylko rusza to jest odczuwalne tak jak by sie sprzeglo slizgalo lecz troche mnie to dziwi bo lapie mi przy polowie. jadac na 3,4 biegu i naciskam gaz mocniej czy do konca to obroty ida do konca a auto nie przyspiesza tak jak powinno... czy jest jakas regulacja sprzegla czy poprostu tarcza sprzegla jest juz do wymiany... czekam na odp |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 04-09-2011, 13:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 28-08-2011, 19:49
|
|
|
Poprostu sprzęgło jest do wymiany |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Jogurt
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 2554 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 29-08-2011, 22:02
|
|
|
zbiesław1990, jaki masz silnik? w 1,3 jest regulacja bo sprzegło jest na linkę. sprawdź czy masz luz jałowy na pedale sprzęgła. |
_________________ CA0
Galant II |
|
|
|
 |
|
|