Kupno opon-wszędzie braki |
Autor |
Wiadomość |
lipton
Nowy Forumowicz
Auto: Mitshubishi Outlander II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-11-2010, 12:47 Kupno opon-wszędzie braki
|
|
|
Witam. Poszukuję opon zimowych do Outka. Obdzwoniłem już z 30 sklepów ale wszędzie brak. Chciałem opony klasy średniej np FULDA tak max do 450 zł. Rozmiat opon to oczywiście 215/70/16. Może ktoś wie gdzie na dzień dzisiejszy kupię. Odpadają jakieś koreańce, chinole itp. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
|
|
|
 |
lipton
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-11-2010, 14:14
|
|
|
No wiesz... Przeczytałem książkę "Z internetem za pan brat" i udało mi się napisać na forum post.
Wszędzie gdzie sprawdzałem na stronach sklepów towar jest dostępny. Wystarczy zadzwonić i lipa. Brak towaru. |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 27-11-2010, 10:53
|
|
|
lipton napisał/a: | Chciałem opony klasy średniej np FULDA tak max do 450 zł. Rozmiat opon to oczywiście 215/70/16. Może ktoś wie gdzie na dzień dzisiejszy kupię. |
Zapytaj w swoim lokalnym ASO... Mają teraz promocję (przysyłają "zaproszenia" pocztą) jak kupisz komplet to płacisz za 3 a czwarta gratis-może wyjdzie nawet cos lepszego niż Fuldy... |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 27-11-2010, 11:16
|
|
|
karol_alasz napisał/a: | Zapytaj w swoim lokalnym ASO... Mają teraz promocję (przysyłają "zaproszenia" pocztą) jak kupisz komplet to płacisz za 3 a czwarta gratis-może wyjdzie nawet cos lepszego niż Fuldy... |
Taaaaa..... tylko te trzy sztuki będą po takiej cenie jakbyś 4 kupował Stary psychologiczny trik marketingowy żeby zwabić jeleniowatych |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 28-11-2010, 01:38
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Taaaaa..... tylko te trzy sztuki będą po takiej cenie jakbyś 4 kupował |
mitsu00,ale pytałeś? W tej chwili w ASO można kupić całe koła (komplet) na zimę (4 sztuki oponek na alusach) za ok.3000 zyła - no to to chyba nie jest jakaś granda chyba... O cene samych opon nawet nie pytałem bo swoje mam całkiem giteśne i nie przymierzałem się na zamiane w tym sezonie...A felg szukam sobie czarnych całych więc i nie wchodziłem za bardzo w szczegóły... |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 28-11-2010, 12:29
|
|
|
Ja ma takie i jestem bardzo zadowolony , przebrykałem cały zeszły sezon. |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
lipton
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-11-2010, 13:08
|
|
|
Kupno dobrych opon graniczy z cudem. Przejrzałem już wszystko. Dzwoniłem do ASO. Mają NEXENY za... 950 zł (z felgą DEZENT). No to trochę przesada. Wolę poczekać w końcu musi się coś ruszyć. No teraz jest tragedia. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 30-11-2010, 13:13
|
|
|
lipton napisał/a: | Kupno dobrych opon graniczy z cudem. Przejrzałem już wszystko. Dzwoniłem do ASO. Mają NEXENY za... 950 zł (z felgą DEZENT). No to trochę przesada. Wolę poczekać w końcu musi się coś ruszyć. No teraz jest tragedia. |
Tak to niestety bywa jak się czeka na ostatni gwizdek. A sprawdź może niemieckie sklepy internetowe. Zapłacisz pewnie więcej za przesyłkę, ale opony dostaniesz na 100% |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
|
Wysłany: 01-12-2010, 19:47
|
|
|
lipton napisał/a: | Dzwoniłem do ASO. Mają NEXENY za... 950 zł (z felgą DEZENT). No to trochę przesada. |
Czyli zależy od ASO jak widać...tak jak się miejscowy diler sprawdza...
Dzisiaj przy okazji wizyty w ASO nie spytałem nawet ,bo leżał komplet pod nogami -Maichałki Alpiny 16" na alusach (grafitowych-całkiem,całkiem)-cena za komplet 3500zł-same gumy wychodziły około 450 za sztukę... |
|
|
|
 |
H-aneczka
Nowy Forumowicz
Auto: OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 03-12-2010, 15:37
|
|
|
Na początku chciałabym wszystkich powitać
Faktycznie jeśli chodzi o opony zimowe w rozmiarze 215/70/16 to jest b. ciężko. Ja od wczoraj wydzwaniałam gdzie się da. Jednak wszędzie mówiono, że niestety nic z tego rozmiaru nie ma. A na dodatek straszono ,że takie opony to dopiero na jesień kupię, bo firmy teraz już produkują opony letnie, a zimowych zabrakło wszędzie. Dziś od rana dalej więc w zaparte dzwoniłam. W salonie powiedzieli, że mają i o dziwo nawet w niezłych cenach Pirelli Scorpion Ice - 660 zł/szt. Jednak nie chciałm tych opon gdyż niezbyt dobre opinie o niej czytałam. Aż w końcu zaczęłam dzwonić po małych miejscowościach i udało się Mam takie jakie chciałam Nokiany WR G2 SUV 215/70 R16 100 H. Zatem życzę szczęścia i powodzenia tym co jeszcze nie udało sie znaleźć.
P.S. Ponoć w przyszłym tygodniu ma być nowa dostawa Nokianów |
|
|
|
 |
andrzejGb
Forumowicz
Auto: www
|
Wysłany: 03-12-2010, 19:23
|
|
|
ostatnio / tydzień temu/ kupiłem Nokiany 460zł może ma jeszcze 501329711 |
|
|
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Pomógł: 25 razy Dołączył: 18 Wrz 2010 Posty: 843 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 07-12-2010, 11:05
|
|
|
H-aneczka napisał/a: | że takie opony to dopiero na jesień kupię, bo firmy teraz już produkują opony letnie, a zimowych zabrakło wszędzie. |
Zastanawiam się więc czym oni handlują , chciałem zapobiegliwie kupić letnie do Pojarki ( bo zima i może cena niższa ) i też nic nie można dostać . Jeden z dealerów miał ... 1 sztukę ( jedną -słownie !!! ) z tego rozmiaru. Nie rozumiem więc zupełnie o co tu chodzi.
Piotr |
|
|
|
 |
DJ Fazi
Mitsumaniak Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Lis 2010 Posty: 439 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 07-12-2010, 12:01
|
|
|
Bida, możesz zamówić sprowadzą, napewno na rynku nie brakuje opon w rozmiarach do avensisa, mondziaka, focusa i astry. Nasze auta są "niszowe".
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 13-12-2010, 19:10
|
|
|
PiotrKw napisał/a: | Zastanawiam się więc czym oni handlują , chciałem zapobiegliwie kupić letnie do Pojarki ( bo zima i może cena niższa ) i też nic nie można dostać . Jeden z dealerów miał ... 1 sztukę ( jedną -słownie !!! ) z tego rozmiaru. Nie rozumiem więc zupełnie o co tu chodzi. | A pytałeś może o letni płyn do spryskiwaczy, pewnie też nie będzie. Generalnie swego czasu pytałem swojego wulkanizatora i odpowiedź jest prosta. Nikt nie kupi opon letnich na zimę, bo po nowym roku będą miały kolejny rok na karku i klienci będą wybrzydzali. A jeśli już Ci się uda kupić to kupujesz opony 10-15% tańsze ale które mogą mieć 10-15% utraty wartości z powodu leżakowania. |
|
|
|
 |
|