|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Koło pasowe na wale jakie będzie pasowało ?? |
Autor |
Wiadomość |
kalion
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt CJ1A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-11-2010, 22:23 Koło pasowe na wale jakie będzie pasowało ??
|
|
|
Witam.
Mam problem z kołem pasowy na wale, zostało uszkodzone i nie obraca się jak jak powinno, przez co nie mam wspomagania,ładowania no i nie działa pompa wody. Mechanik stwierdził, że nadaję się do wymiany. Niestety jest ich jak na lekarstwo.
Czy koło pasowe będzie pasowało od innej wersji silnikowej bądź innego modelu mitsubishi ?
Colt CJ0 1.3 96 - bez klimatyzacji.
Pozdrawiam.
Dzisiaj auto odebrałem od mechanika, bo na razie i tak nie mam koła pasowego- i postanowiłem się przyjrzeć co tam się dzieje:
otóż koło pasowe się nie kręci i jest straszny hałas, widać opiłki metalu, które leciały z pod obudowy rozrządu. Najlepsze jest to , że gdy silnik jest wyłączony mogę swobodnie obracać kołem, ale śruba która jest na kole jest w miejscu- nie obraca się razem z kołem. Coś nie bardzo chce mi się wierzyć że to wina koła pasowego, raczej ukręconej śruby? albo jakiegoś klina, które trzyma to koło?? Spotkał się ktoś z czymś takim?
Pozdrawiam[/b] |
|
|
|
 |
|
|