Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przegub homokinetyczny L200 2007
Autor Wiadomość
PiotrasL200 
Mitsumaniak

Auto: L200 Intense '07 manual 136KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-11-2010, 23:02   Przegub homokinetyczny L200 2007

witam

Poradźcie proszę dobrzy ludzie, gdzie można kupić przegub homokinetyczny do L200 2007 136KM? Przód po stronie kierowcy. Nie bardzo mam do tego głowę, bo jestem za granicą. Google użyte, wyników zero... Do starszych są, do nowych L nie bardzo...

Objaw był nastepujący: przy mocnym skręcie w lewo nasilały się stuki czy wręcz walenie, takie rytmiczne. Opis żony, bo ona teraz nim jeździ :) Przy włączonym napędzie 4x4. Czy stuki były przy 4x2 to nie wiem, bo ostatnio jeżdziła stale 4x4, bo bagniska straszne mamy po drodze do chaty.

Brat zajrzał pod auto, okazało się, że osłona gumowa była zwalona szerszą stroną, rozebrał to ustrojstwo, wypadły 4 kulki i trochę metalu :(

Jeszcze mam pytanie: czy można wymienić tylko przegub czy całą półoś?? Mam nadzieję, że tylko przegub.

pozdrawiam

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 27-11-2010, 23:03   

Potrzebujesz przegub wewnętrzny (od strony mostu) czy zewnętrzny (od strony kola)?

PiotrasL200 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-11-2010, 23:16   

witam

Przegub zewnętrzny od strony koła. Tako mi rzekł brachol, który to rozkrecał. Mam też fotki, tylko nie wiem, jak na forum wstawić :)

dzięki za odzew

pzdr

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 27-11-2010, 23:25   

PiotrasL200 napisał/a:
witam

Przegub zewnętrzny od strony koła. Tako mi rzekł brachol, który to rozkrecał. Mam też fotki, tylko nie wiem, jak na forum wstawić :)

dzięki za odzew

pzdr

A gdzie trzeba ci go dostarczyć?

PiotrasL200 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-11-2010, 23:58   

Mieszkam 20 km od Gdańska, koło Kolbud. Znaczy fura tam mieszka, bo mnie nie ma. A czemu?

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 28-11-2010, 00:00   

PiotrasL200 napisał/a:
Mieszkam 20 km od Gdańska, koło Kolbud. Znaczy fura tam mieszka, bo mnie nie ma. A czemu?

DO mnie z Kolbud masz ok 60 km, ale z postu wnioskuje, ze jesteś za granica. Nie wiem czy chcesz go do Kolbud czy za granicę?

PiotrasL200 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-11-2010, 00:14   

Węglara stoi w domu na podnosniku :) , a ja jestem za granicą. Zbyszek, jutro powiem, żonie, żeby sie z Tobą skontaktowała w poniedziałek. To się dogadacie :) (ale dziwnie to zabrzmiało hehe). Może byś dał na PW numer telefonu i maila to wyślę foto. Albo wezmę ze strony Twojego sklepu? A, i napisz na PW ile to będzie kosztowało, bo nie wiem, czy mnie na to stać :) Znaczy żonę :D

pzdr

[ Dodano: 03-12-2010, 20:37 ]
Dzięki Zbyszkowi temat załatwiony :) L-ka smiga aż miło :)

Podziękować :D

pzdr

Odpowiedz do tematu