Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Raz pali na gazie raz nie ,ginąca Iskra?
Autor Wiadomość
Blackbas 
Nowy Forumowicz
Blackbas

Auto: Galant 2.0 16 V,1996 r.
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 04-12-2010, 10:32   Raz pali na gazie raz nie ,ginąca Iskra?

Witam,mam Galanta 2.0 16v , 1996 rok, wersja 5.niestety od dłuższego Czasu Auto nie chce Mi odpalić na gaz raz Zapali,raz nie niezależnie od Tego Czy jest Mróz.czasem Odpali od razu,potem zatrzymam się gdzieś i Potem nie chce odpalić mimo że silnik ciepły.często dochodzi do Całkowitego Rozładowania Akumulatora.na paliwo niestety go nie odpalę,ponieważ mam spalona pompkę.co robić?czy gdzieś można go Wyczyścić? nie wiem , kopułka,każdy radzi mi coś innego,sam nie wiem....Misiu niestety stoi Pokryty śniegiem i czeka na odpowiednie działanie.Czy możliwe że ucieka mi Iskra?Albo Może Wina elementu zasilania Gazem?Proszę o poradę.

mario mario 
Mitsumaniak

Auto: galant elegance combi 2,5 B
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-12-2010, 17:39   

Blackbas napisał/a:
Proszę o poradę.
Proszę bardzo. Jak nie chcesz wsadzić się w niepotrzebne koszty to musisz niestety naprawić układ zasilania benzyną. Masz spaloną pompkę, zakładam, ze jesteś tego pewny w 100% i jest to potwierdzone, więc wymień pompkę. Zawsze przy podejrzeniach, że instalacja gazowa szwankuje w pierwszej kolejności wyklucza się złe działanie na zasilaniu benzyną. Jak upewnisz się, że na benzynie jest wszystko ok wtedy zabierzesz się za instalację gazową. Ponadto każdy użytkownik instalacji gazowych potwierdzi, ze nie powinno uruchamiać się silnika na gazie, oczywiście zimnego silnika i nie chodzi tutaj tylko o kondycję silnika ale też komponentów instalacji gazowej. Jaką masz tą instalację gazową?

Odpowiedz do tematu