Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
11-02-2007, 01:28
pomarańczowa kontrolka w msw
Autor Wiadomość
Jakobson
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2006, 19:10   pomarańczowa kontrolka w msw

Witam wszystkich MitsuManiaków !!!
Mogę się pochwalić że też dołączyłem do tak znakomitego grona.
Od dwóch dni jestem włascicielem MSW 2.0 + LPG. 94 r
I od razu pytanko, odnośnie pomarańczowej kontrolki z lewej strony licznika pod wskaznikiem temperatury.
Co ona oznacza ?
Czyżby niski poziom oleju w silniku ?

zbgrka
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2006, 19:51   

problemy "olejowe"sygnalizowane są z reguły czerwoną kontrolką .ja mam trochę starsze autko i w tym miejscu jest kontr.CE w lużnym tłumaczeniu-sprawdż silnik-świeci gdy przy inst LPG brakuje jakiegoś drobiazgu.można tak jeżdżić.aby sprawdz.czy mam rację przełącz na benzynę -po kilku km zgaśnie.gratuluje wyboru autka.
hej!
Ostatnio zmieniony przez zbgrka 30-11-2006, 20:49, w całości zmieniany 5 razy  

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-10-2006, 20:46   

CE też jest czerwony, inaczej tak by nie denerwował... Jakobson, co jest na tej kontrolce?

ps. zbgrka, zedytuj posta, proszę

szamcio11 
Forumowicz

Auto: space wagon 2,0 B+LPG, 93 AWD
Wysłany: 02-10-2006, 10:30   

sprawdz, czy to nie przypadkiem niski poziom płynu w zbiorniczku spryskiwaczy reflektorów lub szyby
szamcio

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 02-10-2006, 11:07   

Jeżeli jest to pomarańczowa "olejarka na falach", to jest to sygnalizacja niskiego stanu oleju, czerwona "olejarka na falach", to brak ciśnienia oleju.

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Jakobson
[Usunięty]

Wysłany: 02-10-2006, 18:29   

Dzięki serdeczne za podpowiedzi
Pomaranczowa kontrolka - czyli tzw olejarka na falach to niski poziom oleju i rzeczywiscie tak bylo. Dzis wymieniłem olej , stan jest ok i myslę ze problem załatwiony.
Oby tylko takie problemy były z MSW. :!: :!: :!:

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2006, 15:28   

jakie znów problemy :lol:
problem z kontolkami to mam jeden najczęsciej jak zapala sie ta żłóta lampka że sahara w zbiorniku :mrgreen:
życze przyjemnej jazdy i zadowolenia z autka.

Jurek
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2006, 11:47   Kontrolki w msw

Witam!
Podepnę się trochę pod wątek, bo też jestem od niedawna posiadaczem MSW i mam pytanko odnośnie kontrolek.

Na początek się przedstawię:
Mam na imię Jurek, mieszkam w okolicy Łomży, kupiłem niedawno MSW rocznik 92/93 2,0litry 16v + LPG. Witam wszystkich serdecznie!
I to chyba tyle:)

Teraz co do meritum - wspomniana tu przez kolegę kontrolka o stanie oleju u mnie działa, wiem co oznacza, ale z kolei nie zapala mi się po przekręceniu zapłonu kontrolka czerwona od ciśnienia. I teraz pytanko - czy jej w ogóle nie ma (tak twierdził poprzedni właściciel) czy po prostu spalona jest żaroweczka? Jeśli jest takowa, to prosze od razu o info w którym miejscu się znajduje?
I druga kwestia, to kontrolki właczonych świateł pozycyjnych/mijania - są takowe, czy jedyną oznaką właczonych świateł jest podświetlenie deski? Kontrolka od drogowych (długich) jest i działa.

To chyba na razie tyle.
Dzięki, pozdrówka

--
Jurek
MSW

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 06-10-2006, 12:54   

Jurek napisał/a:
Teraz co do meritum - wspomniana tu przez kolegę kontrolka o stanie oleju u mnie działa, wiem co oznacza, ale z kolei nie zapala mi się po przekręceniu zapłonu kontrolka czerwona od ciśnienia. I teraz pytanko - czy jej w ogóle nie ma (tak twierdził poprzedni właściciel) czy po prostu spalona jest żaroweczka? Jeśli jest takowa, to prosze od razu o info w którym miejscu się znajduje?

bstawiam żarówkę, jeżeli zegary są takie same ja w Runnerze, a podejrzewam że tak, to musisz je rozebrać. Nie powinno być z tym większego problemu, zalecana ostrożność i cierpliwość. Potem z drugiej strony (scieżki) sprawdzasz czy jest tam żarówka. jak nie ma wstaw z innego miejsca.

U nas nie było żarówki w ChE i nie paliło się przez rok chyba, nawet nie wiedziałem że powinna być :oops: , puki nie kupiłem Colta

[ Dodano: 06-10-2006, 12:56 ]
Jurek napisał/a:
I druga kwestia, to kontrolki właczonych świateł pozycyjnych/mijania - są takowe, czy jedyną oznaką właczonych świateł jest podświetlenie deski? Kontrolka od drogowych (długich) jest i działa.

tak

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2006, 13:11   

ja mam DT ale umnie jest kontrolka czerwona od ciśnienia oleju i po włączeniau zapłonu świeci pod obrotomioerzem po prawiej stronie (1 od prawej)
poziom oleju jest pomarańczowa i jest pood wskaźnikiem temperatury.

michu_872 
Mitsumaniak

Auto: Galant E39a
Wysłany: 22-10-2006, 23:11   

Jeżeli nie Swieci się kontrolka ciśnienia oleju to powodem tego może być również uszkodzony czujnik. Zacząłbym sprawdzanie od tego bo najmniej roboty jest przy tym.

Odpowiedz do tematu