|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
gulgotanie po wymianie chłodnicy |
Autor |
Wiadomość |
dziadek [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2010, 16:51 gulgotanie po wymianie chłodnicy
|
|
|
Witam
Wymieniłem chłodnicę, płyn petrygo, 2 węże wysokiego ciśnienia, jeden gruby przy silniku, drugi cienki prowadzący do wnętrza auta i wszystko niby ok ale gdy dość raptownie dodaję gazu coś gulgoce jakby pod szybą. Płyn nie cieknie, ogrzewanie dość dobre ale nie gorące, wentylator się włącza, termostat też. Pompa wody nie ruszana.
Mam pytanie czy w tym modelu jest coś takiego jak odpowietrzanie układu chłodzącego?
Może coś przy nagrzewnicy. A może inne sugestie.
Pozdrawiam i czekam na podpowiedż
Gal 1993 e52a 1,8 glsi 4g93 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 19-12-2010, 11:54
|
|
|
dziadek napisał/a: | gdy dość raptownie dodaję gazu coś gulgoce jakby pod szybą | Miałem takie objawy w Colcie jak mi padła pompa wody. |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11196 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 19-12-2010, 16:32
|
|
|
dziadek napisał/a: | Mam pytanie czy w tym modelu jest coś takiego jak odpowietrzanie układu chłodzącego? |
Na obudowie termostatu jest śruba do odpowietrzania.
Pozdro.:) |
|
 |
|
|