[CY2A 1.5] wersia INVITE - czy mozna podlaczyc zmieniarke |
Autor |
Wiadomość |
m_i_k
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.5 Sportback
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-12-2010, 13:38 [CY2A 1.5] wersia INVITE - czy mozna podlaczyc zmieniarke
|
|
|
Witam!
Juz za pare dni stanę się wlaścicielem Lancera Sportbacka 1,5 w wersji INVITE.
Standardowao jest tam zainstalowane radio z CD i MP3, jednak chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość podłączenia do tego radia zmieniarki USB. Chodzi mi o urządzenie które imituje zmieniarke CD, jednak jest to odtwarzacz multimedialny (czesto ze slotami USB lub kart pamięci).
Czy komus udało się takie cudo zamontować w INVITE'cie?
Dodam ze nie chciałbym tracić gwarancji przy takim montażu
Z góry dzięki za rady i podpowiedzi.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 17-12-2010, 17:25
|
|
|
Może lepiej sprawdzić "transmiter FM", wkładany do gniazda zapalniczki?
Opcjonalnie pod tapicerką w bagażniku za lewym nadkolem jest zestaw kabelków z kostkami od czegoś, może od Suba, niewiem.
Jak taką zmieniarkę, instaluje się do radia, sam jestem ciekaw. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
m_i_k
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 17-12-2010, 19:56
|
|
|
Dzieki za odzew
Sprecyzuje zatem nieco.
Nieraz w firmowych radiach jest specjalna wiazka kabli wyprowadzona gdzies poza deske rozdzielcza w ktora wpina sie po prostu zmieniarke.
Ktoras wersja lancera (chyba intense) tez ma w specyfikacji zmieniarke, a ja jestem ciekaw czy INVITE ma po prostu pociagniete gdzies te przewody --- w ktore mozna sobie na wlasną rękę wpiąć takie urządzenie.
Oczywiscie zamiast standardowej zmieniarki CD - chciałbym wpiąc wspomniane w temacie urządzenia.
Pozdrawiam i z niecerpliwoscia czekam na auto |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 17-12-2010, 22:00
|
|
|
Trik napisał/a: | Może lepiej sprawdzić "transmiter FM", wkładany do gniazda zapalniczki? |
Ja Cię za poważnego faceta uważałem a Ty polecasz rozwiązanie na poziomie jakości nagrań z telefonu Wstyd
m_i_k napisał/a: | Ktoras wersja lancera (chyba intense) tez ma w specyfikacji zmieniarke, a ja jestem ciekaw czy INVITE ma po prostu pociagniete gdzies te przewody --- w ktore mozna sobie na wlasną rękę wpiąć takie urządzenie. |
Ta wersja o której piszesz ma zmieniarkę wbudowaną w radioodtwarzacz. Wrzucasz 6 płyt do tej dziury na desce i... reszty się domyśl.
BTW. W civicu zainstalowałem sobie radio sonego (po okazyjnej cenie od znajomego) ze złączem USB. Genialny wynalazek. Pendrak 8GB zapewnia nieograniczone możliwości wgrywania audiobooków i innego dobra. Sprawdzałem obsługuje 16GB |
_________________ 1. Mitsubishi Lancer '09 (2008-...)
2. Honda Civic 5dr '98 (2010-...) 
 |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 19-12-2010, 16:06
|
|
|
jaca71 napisał/a: | Ja Cię za poważnego faceta uważałem a Ty polecasz rozwiązanie na poziomie jakości nagrań z telefonu Wstyd | A taaaam bierzesz do głowy Szwagier wstawił transmiter do Qaszanki i jakoś tam ta muza leci. Meloman ze mnie żaden, a jak zagra np Metallica czy Pride & Glory to na trasę 100km 1 płyta w zupełności wystarcza . |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
m_i_k
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 19-12-2010, 17:43
|
|
|
Dzieki bardzo za posty!
Wnioski wysuwam takie:
Zmieniarka jest zintegrowana z niektorymi modelami odtwarzaczy, wiec podlaczenie zewnętrznej nie wchodzi w gre.
Pozostaje albo transmiter albo jakies ipodo-podobne ustrojstwo.
(o ile invite ma rowniez wejscia audio w skrytce przed drążkiem zmiany biegów).
Swoją drogą..
Trik, czy mogłbyś mi napisać na priv jak się jeździ 1.5?
Chodzi mi dokładnie o moc silnika oraz jak sprawuje się elektryczne wspomaganie kierownicy - bo różne opinie o tym czytałem...
Będę miał ten sam silnik i jestem ciekaw Twoich opinii
(a nie chciałbym zaśmiecać tego tematu na forum)
Z góry dzięki.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Pomógł: 18 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2698 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 19-12-2010, 18:59
|
|
|
m_i_k, pod jednym wzgledem bedziesz mial auto dosc nietypowe, bo SB z silnikiem 1,5 to nie wiem czy w calej Polsce sprzedali wiecej niz 100 (pozno sie taki w ogole pokazal w ofercie, bo chyba dopiero od MY'2010, a od 2011 sa silniki 1,6)...
Zawsze mozesz sobie poczytac temat 1,5 vs 1,8: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=33119
Jak masz konkretne pytania pisz na PW, postaram sie odpowiedziec... |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
artisan
Forumowicz
Auto: był Lancer SB jest O III CVT
|
Wysłany: 20-12-2010, 15:49
|
|
|
No to ja również jestem wśród tych "nietypowych". Jeżdżę właśnie SB z silnikiem 1.5. Jestem miło zaskoczony osiągami tego silnika. Oczywiście jest sporo słabszy niż 1.8 ale radzi sobie bardzo ok. Muszę przyznać że bałem się że będzie zbyt słaby jak na tak ciężkie auto (o ok. 50 kg cięższy niż sedan) a miałem okazję tylko jeździć wersją 1.8. i jedyne co mogłem to czytać testy i opinie innych użytkowników.
W sumie ja też żałuję że nie ma właśnie wejścia na pendriva, muzykę to jeszcze mogę puszczać z płyt, ale audiobooki to inna sprawa, nie będę ich nagrywał ciągle na płyty. |
|
|
|
 |
waldinio
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sedan 1.8
|
Wysłany: 20-12-2010, 18:32
|
|
|
artisan napisał/a: | ale audiobooki to inna sprawa, nie będę ich nagrywał ciągle na płyty. |
możesz je zawsze nagrywać na płytki CD-RW i kasować |
|
|
|
 |
artisan
Forumowicz
Auto: był Lancer SB jest O III CVT
|
|
|
|
 |
jac
Mitsumaniak
Auto: Lancer 1.8 & Triumph Ameri
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Kwi 2010 Posty: 299 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 22-12-2010, 18:13
|
|
|
m_i_k, jezeli myslisz o zmieniarce to moja rada jest taka:
- transmiter FM jest badziewiem ktore w sposob niesamowity kaleczy sluchowe doznania zwyklego Kowalskiego i za produkcje/sprzedaz tego cos powinno sie wsadzac do wiezeinia.
- mozesz kupic radio ze zmieniarka od modelu wyzszego - ja tak zrobilem, podmiana jest banalnie prosta, wszystko kompatybilne i zajmuje 20min - jakosc super, wszak jest to RF
- mozesz kupic ramke 1DIN + radio "zewnetrzne", cos takiego zrobilem w poprzednim samochodzie i zamontowalem "Blaupunkta" ktory zamiast napedu CD mial tylko slot SD do 8GB i jak zaposcilem tam kilkanascie plyt to sluchania mialem na kilka lat, jakolsc rewelacja.
- w Twoim Lancerku powinienes miec pod konsola klimatyzacji wejscia AUX pod ktore mozesz podlaczyc kazdy odtwarzacz MP3 lub np. telefon, wada jest taka ze podlaczenia "popelniasz" na kabelkach audio po ktorych nie idzie napiecie (jak to jest w przypadku USB) i niestety przywiazany jestes do zasilania zewnetrznego.
Pomysl co Ci pasuje i ........
pozdr. |
|
|
|
 |
|