Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] MITSUBISHI GALANT 2.0 16V i nie tylko
Autor Wiadomość
Brylantoos 
Nowy Forumowicz

Auto: Audi A4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-12-2010, 08:52   [EAx 97-04] MITSUBISHI GALANT 2.0 16V i nie tylko

Witam wszystkich.Jutro sprzedaje moje A4 koledze i od razu rzuciłem sie w wir poszukiwania nowego wozidła.Miało być V40 ale ostateczie wybór padł na Galanta lub Accorda.Jednak bardziej skłaniam sie ku galantowi.Bardzo prosze o rzucenie okiem na te linki.

1.2.0 16V
2.TD #1
3.TD#2

Generalnie lubie diesle ale jakos przeraza mnie servis Galantowskiego TD (ponoć krucho z czesciami)
Beznzynki nie do zajechania dla tego napaliłem sie na tego pierwszego.Bardzo prosze o jakies opinie bo jutro wyruszam :D

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 26-12-2010, 10:06   

Na początek FAQ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803

Następnie, piszesz, że lubisz diesle, więc pewnie Twoje Audi było w dieslu, sławetna 90-tka :?:
Ponoć krucho z częściami do Galantowego diesla, eeeeeeeee...... skądże, częściej ludziom słabiej idzie z szukaniem, albo zepsuje się coś czego handlarz nie sprzeda, dekompletyjąc np pompe, a w sklepie ta pierdoła kosztuje troche grosza, ale nie ma co się martwić na zapas, poprostu wszystko uzależnione jest od tego na jaki samochód trafisz, czyprzypadkiem nie był "ofiara molestowania" poprzedniego właściciela.

Brylantoos napisał/a:
Miało być V40
To prawie to samo co Mitsubishi Carisma :D ma jedną podstawową zalete - prostszy układ zawieszenia w sensie rozumowania niższe koszty utrzymania.

Znasz ze swojego Audi wielowahacz, spotkasz się z podobnym w Accordzie CG oraz Galancie EA, z tym, że na kolana powali Cię budowa tylnego zawieszenia w Accordzie i Galancie, bo w Audiku była zespolona belka skrętna.

Co z tych dwóch jest lepsze - Galant, Accord, kwestia gustu, technicznie rzecz biorąc, za Accordem przemawia łatwość modzenia w tym aucie, w brud zestawów dostępnych w PL, etc., Galant - wyróżniający się, ponadczasowy, heh nie mnie oceniać, ale Accord to już nie jest prawdziwy japoniec, zresztą to samo można powiedzieć o Volvie (nie w sensie, że jest japońskie :D ) ich DNA zostało zmutowane, na potrzeby klientów.

http://moto.allegro.pl/mi...1371065320.html
Wypucowany łącznie z komorą silnika, w której widać już zarodki korozji, ciekawe w jakim stanie tylne nadkola (newralgiczny punkt tego modelu)

http://otomoto.pl/mitsubi...-C16729205.html
Atrapa strasznie się wyróżnia, kierunkowskazy coś licho pasują do reflektorów przednich, hak holowniczy - kraj pochodzenia nieznany, mam zwidy, albo nie bez przyczyny nie podoba mi się to auto.

http://otomoto.pl/mitsubi...-C11646811.html
Emblematy dostały nóg, kierunkowskazy z przodu zmienione na przezroczyste, lewy reflektor jakoś nijako pasuje, szczelina pomiędzy lewym błtnikiem a maską nie do końca się zgadza, pas przedni po deformacji, nie wyklepany, reflektory mają pozrywane zaczepy, nie bez przyczyny lewa strona jest neichlujnie poskładana, atrapa po rzeźnicku przykręcona.

Szkoda słów, najlepiej prezentująca się oferta z tych wszystkich to 2.0 benzyna, poczytaj linki, które zapodałem, może coś nowego wpadnie Ci do głowy, pozycje 3 napewno omijaj szerokim łukiem, wydaje mi się, że pozycja numer 2 tak samo - ewidentnie na zdjęciach jest coś ukryte.

Opis pewnie oznacza, że auto potrafi odpalić i się toczy na własnych kołach :roll:
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
Ostatnio zmieniony przez robertdg 26-12-2010, 12:09, w całości zmieniany 1 raz  

Brylantoos 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-12-2010, 11:16   

robertdg wielkie dzieki za obejrzenie linków.Faktycznie te dwa w dieslu od razu wydały mi sie zmasakrowane.Szkoda ze tez negatywnie oceniłes tego pierwszego 2.0 Myslalem ze znalazlem naprawde cos godnego uwagi.
Strasznie zachorowlem na tego Galanta.Niestety budżet 13tys skraca moje manewry do minimum.To moze ktos podesle linka do czegoś godnego uwagi.

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 26-12-2010, 11:56   

Brylantoos,
Wzór postu w dziale Chcę kupić Galanta.

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 26-12-2010, 12:10   

Brylantoos, skądże, 2.0 benzyna z tych opcji najlepiej wygląda, oczywiście na zdjęciach, to co wymieniłem to newralgiczny punkt tych modeli, także nie ma się czym przejmować, bo prędzej, czy później i tak wylezie, przejrzyj jeszcze ogłoszenia z gliwic.

Brylantoos 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-12-2010, 12:33   

właśnie widziałem gościa co ma prawie same galanty ,niestety wiekszość w automacie (wiem wiem mity ze automat jest bee) Chciałbym tez uniknąć kombi i nivo.Bede jeszcze szperał.Ale honda accord tez mnie przyciaga.

ta jedna spoełnia moje warunki.2.5 tez by mogło być ale opłata 2.5 litra bedzie zabójcza.

GALANT GLIWICE
Ostatnio zmieniony przez Brylantoos 26-12-2010, 12:40, w całości zmieniany 2 razy  

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 26-12-2010, 12:39   

Brylantoos napisał/a:
Chciałbym tez uniknąć kombi i nivo
Poczytaj forum - da się z tym żyć, a rozwiązanie problemu jest bardzo proste ;-)

fck 
Forumowicz

Auto: Galant Sport Edition
Wysłany: 27-12-2010, 20:50   

ja bym diesla w galancie sobie odpuścił, ze względu na to że te dieselki są poprostu słabe. Lepiej popatrz na benzynę 2.0, napewno lepiej się będzie jeździło. Galant ma dużo przyjemniejsze wnętrze od accorda. Też mi się zawsze te hondy podały do czasu gdy kiedyś w takiej nie zasiadłem - tandeta

Odpowiedz do tematu