|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
wyskakujący v bieg |
Autor |
Wiadomość |
marko81
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 Lancer 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-12-2010, 17:46 wyskakujący v bieg
|
|
|
Witam koledzy,mam do Was pytanie.Co może być przyczyną wyskakujacego v biegu podczas puszczania pedału gazu?Dodam jeszcze że wszystkie biegi wchodzą,wbije V bieg i moge zapitalac ile fabryka daje ale jak puszcze calkowicie noge z pedału gazu to piatka wyskakuje i raz moge ponownie ją wbic,to znaczy za kazdym razem piatka wchodzi tylko ze jak puszcze sprzegło to raz tak zgrzytnie i nie ciagnie a raz wejdzie i ciagnie.Jak juz cały czas zgrzyta po puszczeniu sprzegla to redukuje na IV i po tej redukcji moge ponownie wbic v bieg i jechac az do puszczenia gazu.I tak sie zastanawiam co za przyczyna czy tulejki od biegów czy może skrzynia.A jak skrzynia to czy odkrecajac ten dekielek bede wstanie usunac ta awarie czy demontaz skrzyni? |
|
|
|
 |
marcel1010
Mitsumaniak 01070/KMM - Chełm

Auto: Carisma 1,9TD 90KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-12-2010, 07:42
|
|
|
Być może i będziesz mógł usunąć tą awarię po odkręceniu dekielka - miski, ale będziesz miał bardzo niewygodnie zdjąć tryby, a jak się okaże że to łożysko to rozpoławianie skrzyni jest nieuniknione (no i oczywiście demontaż). Ja już doszedłem do wprawy i skrzynię wyciągam w 3 godziny. powodzenia |
_________________ jestem oznakowany i widoczny w Chełmie
 |
|
|
|
 |
|
|