|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] Check Engine, nie odpalił na zimno |
Autor |
Wiadomość |
Wariacina
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse 1G
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-01-2011, 17:02 [1G 90-94] Check Engine, nie odpalił na zimno
|
|
|
Witam!
Jadąc 190km/h zapaliła mi się czerwona kontrolka Check Engine, samochód pracuje dalej bez problemów reaguje na gaz trzyma obroty, pali normalnie.
Może ktoś podpowiedzieć dlaczego i od czego mógł wyskoczyć błąd i ew. jak to sprawdzić.
Czy odpięcie klemy + zresetuje komputer i błąd teoretycznie powinien zniknąć ?
edit.
Niestety nie chce odpalić na zimnym silniku ;/ |
Ostatnio zmieniony przez zenek_bb 23-01-2011, 18:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 23-01-2011, 18:43
|
|
|
ECU resetujemy po odczytaniu błędów, odpinając klemę MASOWĄ nie plusową, jeżeli masz kondensator audio odłączasz go przed całą operacją.
Jak zczytać błędy znajdziesz w tym temacie krok po kroku. Proszę się zastosować i napisać jakie kody błędów Twój silniczek posiada.
Opisz co masz na myśli dokładniej pod hasłem "nie odpala na zimnym". Odpala na ciepłym tak? W takim razie jak go odpalasz na zimno żeby go rozgrzać? Powiedz czy masz instalację gazową, jak tak to jaką. Czy są inne modyfikacje w silniku/dolocie? Silnik na zimno kręci i nawet nie kichnie jak by próbował zapalić czy prawie odpala ale momentalnie gaśnie?
Przede wszystkim kody błędów. |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
Wariacina
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse 1G
|
Wysłany: 23-01-2011, 18:46
|
|
|
wczoraj jak błąd wyskoczył podczas jazdy, silnik był ciepły i palił normalnie jak go zgasiłem
a dziś amen .
kręci rozrusznik normalnie, ale nic .
tak jak by nie miał iskry w ogóle
Ok, holuje samochód i sprawdzam błędy |
|
|
|
 |
|
|