Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czujniki skrzyni rozdzielczej (pinin 1.8GDI)
Autor Wiadomość
Daromen 
Forumowicz

Auto: Pajero Pinin 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-01-2011, 15:09   Czujniki skrzyni rozdzielczej (pinin 1.8GDI)

Witojcie!,a to pech,zerwalem druciki przy dwóch czujnikach przy skrzyni rozdzielczej i to jeszcze tak nieszczesliwie ze przy samym czujniku i niema tego jak na nowo polaczyc bo z czujnikow nie wystaje ani troche drucika,trzeba bedzie chyba kupic nowe,wiecie moze gdzie kupic takie w miare tanio? pozdro.

wiertnik 
Forumowicz

Auto: pinin shogun GDI 1,8
Wysłany: 12-09-2011, 12:51   Re: Czujniki skrzyni rozdzielczej (pinin 1.8GDI)

Daromen napisał/a:
Witojcie!,a to pech,zerwalem druciki przy dwóch czujnikach przy skrzyni rozdzielczej i to jeszcze tak nieszczesliwie ze przy samym czujniku i niema tego jak na nowo polaczyc bo z czujnikow nie wystaje ani troche drucika,trzeba bedzie chyba kupic nowe,wiecie moze gdzie kupic takie w miare tanio? pozdro.

Witam
I jak sobie poradziłeś?
Mam pytanie.Nie wyświetla mi się światełko informujące ,że włączony jest bieg 2H,czyli napęd na tylne koła.Czy jest to sprawa czujnika o którym pisałeś?

Daromen 
Forumowicz

Wysłany: 12-09-2011, 21:46   

Pierwsze co bym sprawdzil to zarówke podswietlajaca,najszybciej sie wypala gdyz non stop swieci,a kolejna rzecz to moze byc urwany kabelek z czujnika,jak mi sie stało,musialem naprawic go sam gdyz jest drogi i trudno dostepny,stopilem cala plasikowa czesc czujnika lutownica zeby dojsc do resztki miedzianego drucika i dolutowac do niego kabelek,narazie sie trzyma i dziala...:)

wiertnik 
Forumowicz

Wysłany: 13-09-2011, 18:57   

Daromen napisał/a:
Pierwsze co bym sprawdzil to zarówke podswietlajaca,najszybciej sie wypala gdyz non stop swieci,a kolejna rzecz to moze byc urwany kabelek z czujnika,jak mi sie stało,musialem naprawic go sam gdyz jest drogi i trudno dostepny,stopilem cala plasikowa czesc czujnika lutownica zeby dojsc do resztki miedzianego drucika i dolutowac do niego kabelek,narazie sie trzyma i dziala...:)

Witam
dzięki za pomoc.O żarówce to nawet nie pomyślałem
pozdrawiam

vitogmbh 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Pinin 1,8 GDI 16V 2000r
Wysłany: 17-09-2011, 20:56   

Witaj! Mam pytanie odnośnie czujnika 2H (tylny most). Mnie również nie swieci ta kontrolka, żarówka jest sprawna, dodatkowo miga ta żółta w środku, więc generalnie wskazuje to na uszkodzenie czujnika. Kupiłem taki czujnik w sklepie Mitsucars (ok. 180 zł), problem tylko w tym, że tych czujników w skrzyni rozdzielczej jest kilka, a jeśli przy nim działałeś to wiesz który. Czy możesz mi opisać to miejsce, a może fotka? Byłbym wdzięczny.

wiertnik 
Forumowicz

Wysłany: 18-09-2011, 21:13   

vitogmbh napisał/a:
Witaj! Mam pytanie odnośnie czujnika 2H (tylny most). Mnie również nie swieci ta kontrolka, żarówka jest sprawna, dodatkowo miga ta żółta w środku, więc generalnie wskazuje to na uszkodzenie czujnika. Kupiłem taki czujnik w sklepie Mitsucars (ok. 180 zł), problem tylko w tym, że tych czujników w skrzyni rozdzielczej jest kilka, a jeśli przy nim działałeś to wiesz który. Czy możesz mi opisać to miejsce, a może fotka? Byłbym wdzięczny.

Witam
Niestety nie mogę pomóc bo u mnie właśnie była przepalona żarówka.Ta żółta żarówka też czasami mi się świeci.Robię wtedy przegazówkę na luzie i prostych kołach to mi gaśnie.Mam nadzieję,że ktoś bardziej fachowo nam wyjaśni o co chodzi
pozdrawiam

Daromen 
Forumowicz

Wysłany: 19-09-2011, 12:18   

Mnie równiez dzieje sie podobnie,mruga pomaranczowa kontrolka prawie caly czas,chyba ze docisne lewarek w prawo albo w tyl to przestaje,czujnik tylny most to jesli dobrze pamietam to jeden z tych trzech co sa blisko siebie,wtyczki od nich rowniez,gdybym mial kanal to zaraz bym Ci sprawdzil,pozostaje odlaczac wtyczki po jednej(wlaczone polozenie reduktora) i za kazdym razem patrzec jaka lampka zgasnie,tym sposobem powinno sie dojsc do prawdy,powodzenia.

wiertnik 
Forumowicz

Wysłany: 21-09-2011, 23:04   

Daromen napisał/a:
Mnie równiez dzieje sie podobnie,mruga pomaranczowa kontrolka prawie caly czas,chyba ze docisne lewarek w prawo albo w tyl to przestaje,czujnik tylny most to jesli dobrze pamietam to jeden z tych trzech co sa blisko siebie,wtyczki od nich rowniez,gdybym mial kanal to zaraz bym Ci sprawdzil,pozostaje odlaczac wtyczki po jednej(wlaczone polozenie reduktora) i za kazdym razem patrzec jaka lampka zgasnie,tym sposobem powinno sie dojsc do prawdy,powodzenia.

Witam
Trochę z innej beczki.Pisałeś wcześniej o kłopotach z zakupem przedniego nadkola.Czy znalazłeś,a jeśli tak to może masz kontakt do kogoś kto takowymi handluje.Mi potrzebne jest prawe przednie nadkole.
pozdrawiam

Daromen 
Forumowicz

Wysłany: 22-09-2011, 13:11   

Tak szukalem kiedys takiego nadkola ale nie kupilem,postanowilem troche poprawic stare bo bylo popękane,ale teraz na allegro nie powinno byc raczej problemu ze znalezieniem uzywanego tylko trzeba pozdzwonic,pozdrawiam.

[ Dodano: 27-04-2012, 19:28 ]
Witam,jezeli ktos ma problem z nieregularnie mrugajaca pomaranczowa kontrolka miedzyosiowego mechanizmu roznicowego to niech wymieni(przynajmniej u mnie tak bylo) podkładke od tego czujnika na duzo ciensza lub niech zeszlifuje papierem sciernym ta sama gdzies do pol milimetrai to prawdopodobnie pomoze,wczoraj wpadlem na taki pomysl i pomoglo,wrocilo wszystko do normy,czujnik wkrecil sie ciut glebiej i tego mu bylo trzeba,dziala jak ma dzialac...

[ Dodano: 27-04-2012, 19:33 ]
Witam,jezeli ktos ma problem z nieregularnie mrugajaca pomaranczowa kontrolka miedzyosiowego mechanizmu roznicowego to niech wymieni(przynajmniej u mnie tak bylo) podkładke od tego czujnika na duzo ciensza lub niech zeszlifuje papierem sciernym ta sama gdzies do pol milimetrai to prawdopodobnie pomoze,wczoraj wpadlem na taki pomysl i pomoglo,wrocilo wszystko do normy,czujnik wkrecil sie ciut glebiej i tego mu bylo trzeba,dziala jak ma dzialac...

Odpowiedz do tematu