Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04]Galant 2,0 2szt Babimost i Warszawa,proszę opinię
Autor Wiadomość
Przemek1981 
Nowy Forumowicz

Auto: ford focus
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-01-2011, 16:34   [EAx 97-04]Galant 2,0 2szt Babimost i Warszawa,proszę opinię

Witam wszystkich na forum jestem Przemek pochodzę z Olsztyna ,forum czytam już jakiś czas,od jakiegoś czasu poszukuję auta którego linia nadwozia mnie urzekła mianowicie chodzi o mitsubishi Galant.
poszukuję w miarę niewyeksploatowanego na maxa auta,by nim trochę pojeździć,cena niestety w moim przypadku max 14tyś zł ,ze wzg ekonomicznych musi mieć LPG.
czy ktoś z was ma namiar na sprawdzoną osobę zajmująca się sprowadzaniem Gali?

ewentualnie proszę Was o ocenę 2 aut z linków,będzie mi to pomocne w zakupie.
podobają mi się zarówno sedany jak i kombi więc rozważam obie wersje

http://moto.allegro.pl/ga...1403082363.html

* Rok produkcji (1900 - 2100): 1999
* Przebieg (km): 120500
* Pojemność silnika (cm3): 1998
* Moc silnika (KM): 136
* Skrzynia biegów: Automatyczna
* Rodzaj paliwa: Benzyna + LPG
* Typ: Sedan/Limuzyna
* Liczba drzwi: 4/5
* Kolor: Szary
* Stan: Używany
* Uszkodzony: Nie
*
Wyposażenie
ABS, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Radio+CD, Tempomat, Lakier metallic, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer,
*
Informacje dodatkowe
Bezwypadkowy, Pierwszy właściciel, Serwisowany w ASO, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce,

http://moto.allegro.pl/mi...1406303390.html
* Rok produkcji (1900 - 2100): 1997
* Przebieg (km): 156000
* Pojemność silnika (cm3): 2000
* Moc silnika (KM): 136
* Skrzynia biegów: Manualna
* Rodzaj paliwa: Benzyna + LPG
* Typ: Kombi
* Liczba drzwi: 4/5
* Kolor: Niebieski
* Stan: Używany
* Uszkodzony: Nie
*
Wyposażenie
ABS, Autoalarm, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Radio+CD, Reflektory ksenonowe, Lakier metallic, Hak, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer,
*
Informacje dodatkowe
Bezwypadkowy, Serwisowany w ASO, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce,

pozdrawiam Przemek
Ostatnio zmieniony przez Przemek1981 11-01-2011, 11:23, w całości zmieniany 1 raz  

Pieraś 
Mitsumaniak

Auto: Kombi Elegance
Wysłany: 10-01-2011, 18:28   

To pierwsze ogłoszenie już widziałem i jakoś dziwi mnie czemu facet sprzedaje tego gala.
Raczej nie robi się podwozia i wymienia aku by zaraz go sprzedać ... moja logiczna diagnoza jest taka, że gościowi się psuje i ma dość dokładania ... a co jeśli np. skrzynia jest do roboty? Nie wiem ale jakoś nie wierze aby sprzedawał z innego powodu.

Niebieski wygląda ok ale przy tych zdjęciach nic raczej chyba rzetelniejszego nie można powiedziec ;-)

misza116 
Mitsumaniak

Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
Wysłany: 10-01-2011, 19:51   

Ale 2.0 w automacie? Jestem na nie :) . Nawet w manualu dla mnie to nie było to, chociaż jeszcze daje radę..:) tylko 2.5 :)

Przemek1981 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-01-2011, 20:51   

hmm właśnie ten dofinansowany też pomyślałem może być felerny.

sorki za off top.Ale szukam kogoś z forum okolice Olsztyna kto zna się trochę na galantach,myślę też o wyjeździe do Niemiec po galanta,naprawdę choroba postępuje i jestem jak widać gotów nawet śmignąć po wymarzone autko :biggrin:

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 10-01-2011, 21:48   

Przemek1981, spróbuj dostosować
Wzór postu w dziale Chcę kupić Galanta :wink:
Jak się nie uda to poprawię

Przemek1981 napisał/a:
sorki za off top.Ale szukam kogoś z forum okolice Olsztyna kto zna się trochę na galantach,

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=60

Pieraś napisał/a:
Raczej nie robi się podwozia i wymienia aku by zaraz go sprzedać ... moja logiczna diagnoza jest taka, że gościowi się psuje i ma dość dokładania ... a co jeśli np. skrzynia jest do roboty? Nie wiem ale jakoś nie wierze aby sprzedawał z innego powodu.

Różnie w życiu bywa.
Srebrny nie jest z rocznika 1999, jest rok starszy.

Drugi nie wygląda źle poprosiłbym o zdjęcie komory silnika.

Pytanie do ciebie Przemek1981. Dlaczego 2.0?

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Przemek1981 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-01-2011, 11:31   

dzięki za podpowiedź z wyglądem wątku.
oraz namiar na Olsztyńskich fanów Galantów.

co do silnika ,to oczywiście nie musi to tyć 20,po prostu auta w ogłoszeniach spodobały mi się a mają właśnie 2,0,myśle ,że 2,5 tez wchodzi w grę,na mobile.eu znalazłem tez sporo aut i jestem nawet skłonny by pojechać po upragnione autko taki kawał do Niemiec :) tym bardziej że autka sporo tansze,fakt głownie bez gazu ale gaz mozna w w Polsce zalozyć wiec to nie problem.

może wy koledzy wiecie jak to wygląda u Niemca kręcą liczniki oszukują czy raczej stan techniczny i stan licznika będzie realny?

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2011, 13:20   

Przemek1981 napisał/a:
może wy koledzy wiecie jak to wygląda u Niemca kręcą liczniki oszukują czy raczej stan techniczny i stan licznika będzie realny?

tak samo jak w Polsce, zależy na jakiego trafisz Niemca, w ogłoszeniu może być Niemiec a na miejscu auto będzie sprzedawał turek. jeżeli już chcesz wybrać się za granicę to upatrz sobie kilka sztuk w okolicy tego który odpowiada najbardziej, tak żebyś miał później jakąś alternatywę gdyby ta jedna sztuka nie odpowiadała.

Pieraś napisał/a:
To pierwsze ogłoszenie już widziałem i jakoś dziwi mnie czemu facet sprzedaje tego gala.

mam drugie auto które sprzedaję i wymieniam w nim dziś klocki hamulcowe, do tego dbam o nie tak samo jak dbałem gdy było ono moim głównym środkiem transportu, a także użytkuję je wciąż mimo, że niedawno kupiłem galanta i już nie potrzebuję jeździć tym drugim autem, ot tak żeby się nie zastało - wiec dlatego, że je sprzedaję a wcześniej włożyłem parę złotych to auto ma jakieś wady ukryte?! ja sprzedaję bo kupiłem drugie auto które jest większe i szybsze. może gościu od tego galanta zmienił auto na młodsze ? może na większe ? Twoje słowa są bezpodstawne bez obejrzenia tej sztuki.

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 11-01-2011, 19:31   

Derpin napisał/a:
Twoje słowa są bezpodstawne bez obejrzenia tej sztuki

Zgadza się. Jakiś czas temu jeden z forumowiczów także musiał sprzedać świeżo nabytego SE już po kilku inwestycjach. Na szczęście obyło się bez sprzedaży i cieszy się nim nadal.

Przemek1981, pisz na regionalnych z prośbą o obejrzenie auta.
Poproś sprzedającego o zdjęcia kielichów i nadkoli tylnych.
Kielichy w tym srebrnym są już trochę szarpnięte :wink:

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Pieraś 
Mitsumaniak

Auto: Kombi Elegance
Wysłany: 11-01-2011, 22:49   

ja podszedlem do tego ogolnie ... co do osob z tego forum, czy innego to zrozumiale, ze sie dba i np. sprzedaje bo kupilo drugie... tak na codzien wielu ludzi tak do aut nie podchodzi i malo kto sprzedaje w pelni sprawne auto, ... chyba ze sprawne na chwile obecna ale w podtekscie wie, ze zaraz znow cos poleci... wolalem przestrzec.

po prostu dla mnie ten niebieski jest bardziej wiarygodny ... koniec mojego OT.

Odpowiedz do tematu