|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: akbi 22-11-2007, 15:16 |
Ogromne podziękowania dla Krzyżaka, czyli moje boje :) |
Autor |
Wiadomość |
Kaleid
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lip 2006 Posty: 350 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 17-08-2006, 22:24 Ogromne podziękowania dla Krzyżaka, czyli moje boje :)
|
|
|
Chciałem bardzo podziekować Kryżakowi za czas mi poświecony, oraz niezwykle cenne rady. Od poczatku lipca walczę z moim Lancerem AD 1997..a dokladniej mowiac z obrotami Niestety...pierwsze dni z tym autem to byla droga przez mękę. Spadanie obrotów, gaśniecie...brak możliwości uruchomienia na ciepło.(4G92) Zaczelo sie niewinnie..czyszczenie przepustnicy, regulacje..niby troche pomoglo..przestał gasnac. Niestety...gdy wlaczalem swiatełka obroty spadaly ok 300 w doł...dodatkowo czasami zaczynaly falowac. regulacje nic nie dały. Zdenerwowany tym wszystkim pojechalem do ASO na podlaczenie do komputera. Tam stwierdzono uszkodzenie krokowca. Ale o dziwo: nie wpuszczono mnie do warsztatu, nie pokazano wynikow z diagnoskopu..kompletnie nic. Powiedzialbym wrecz ze zostalem z tamtad wyproszony. "Zostaw Pan go nam ( i przy okazni 2500zl) to zrobimy") I tyle. Coz...zaczalem walczyc dalej. Skoro silnik to silnik. Dzieki drugiemu forumowiczowi (dzieki Japaneze!) zdobylem sprawny silnik krokowy. Przy okazji udalo mi sie zdobyc kolejny wraz z TPSem i kompletna przepustnicą. Sprawdzilem oba...coz..bez zmian, wciaz to samo. Wezyki wymienilem. O dziwo...kilka dni temu udalo mi sie go w miare sensownie wyregulowac..ale wczoraj znow zaczal swoje fochy. Ten samochod zyje wlasnym zyciem Czujnik temperatury dzis wymienilem..ale nic nie dało. Najwieksze cyrki zaczynaja sie gdy jest rozgrzany...zaczynam podejrzewac ktoras z dwoch sond lambda Coz..tyle jeszcze chyba wymienie.. a jak nie to...chce ktos moze Lancerka AD97? Bo ja juz nie mam siły do tego auta. Najbardziej rozklekotany Polonez jakiego mialem nie robi takich fochów a Cinquecento 704 z AISANem ktorego sie ponoc nie da wyregulowac chodzi przy nim jak szwajcarski zegarek |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 18-08-2006, 09:16
|
|
|
Do usług.
Może się kiedyś spotkamy jak proponował Twój ojciec - w końcu mieszkamy w Gdańsku bardzo blisko siebie |
|
|
|
 |
Kaleid
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lip 2006 Posty: 350 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 27-08-2006, 10:53
|
|
|
UPDATE: w koncu udalo sie doprowadzic samochód do porządku Winna okazała sie uszczelka mie dzy przepustnicą a kolektorem (lewe powietrze) co poprawilo troche prace ale nie do konca.W sumie wygladala na dobrą, ale postanowilem zmienic...i chyba pomoglo Glownym winowajcą jednak byly slabe zasniedziale polaczenia masowe. No to moze w koncu sobie pojezdze.... |
Ostatnio zmieniony przez Kaleid 28-08-2006, 20:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Pomógł: 68 razy Dołączył: 02 Cze 2005 Posty: 10721 Skąd: okolice Tczewa
|
Wysłany: 27-08-2006, 13:18
|
|
|
Powodzenia i udanej jazdy.....
Pozdrawiam |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
 |
|
|
|
 |
zieli [Usunięty]
|
Wysłany: 02-12-2006, 16:39
|
|
|
czy mogłbys wyjasnic co dokładnie robiłes bo ja mam podobne problemy silnik pracuje bardz nierowno raz obroty skacza na 1400 zachwile spadaja do 900 a jak włacze swiatła to prawie gasnie regulowałem obroty czysciłem przepustnice i cały czas jest tak samo pomocy co robic |
|
|
|
 |
|
|