|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Panel sterowania klimatyzacją l200 2003 dziwne zachowanie |
Autor |
Wiadomość |
TFX
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-07-2012, 19:06 Panel sterowania klimatyzacją l200 2003 dziwne zachowanie
|
|
|
zauważyłem dziwne zachowanie panelu sterowania klimatyzacją ten z wyświetlaczem.
przy normalnym zachowaniu po włączeniu zapłonu zapala się on pełnym światłem, po włączeniu świateł przygasa (świeci słabszym światłem) do momentu użycia jakiegoś przycisku. Wtedy zapala znów pełnym światłem a jak się skończy naciskanie po klawiszach znów przygasa.
I tu pojawia się u mnie problem NIE ZAWSZE ale bardzo często po załączeniu świateł przygasa, a po chwili znów się rozświetla i już na stałe ponowne wyłączenie i włączenie świateł nic nie daje, tylko wyłączenie napięcia kluczykiem i ponowne jego załączenie powoduje przygaśnięcie tego ekranu ale zazwyczaj znów na chwilę.
czy ktoś się kiedyś z czymś takim zetknął? Może jakieś pomysły do sprawdzenia?
Zauważyłem też że wyświetlane elementy nie są już pełnego ładnego koloru tylko z ciemnymi smugami nie wiem czy tu ma związek
ostatnio misiek był spawany i wygrzewany po lakierowaniu może coś od tego?? |
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 14-08-2012, 21:37
|
|
|
Sprawdź czy nie zakurzył Ci się czujnik oświetlenia pod samą szybą mniej więcej 15 cm w prawo od środka szyby. Taki plastikowy czarny prostokącik. |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
TFX
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
|
Wysłany: 15-08-2012, 20:24
|
|
|
zakurzony nie jest, ale odłączenie go rozwiązuje problem. Co dziwne prawidłowo współpracuje z automatyczną klimatyzacją. |
|
 |
|
|