|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jeśli nie Space Star to... (chwalę się!) :-) |
Autor |
Wiadomość |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-01-2011, 20:46 Jeśli nie Space Star to... (chwalę się!) :-)
|
|
|
Tak coś mnie ostatnio coraz częściej nachodziły myśli o zmianie autka... w sumie bez żadnej konkretnej przyczyny, po prostu mój Misiek '99 stary się robi i wypadało pomyśleć o nowszym.
Chciałem coś nowszego, może nowego - ale z nowych w zasadzie nic w klasie MSS nie ma oprócz Kia Venga/ix20, a te jakoś niespecjalnie mi się podobają...
I tak od jakiegoś czasu się niezbyt intensywnie zastanawiając, co będzie następne, trafiłem w necie na stronę Toyoty i ich program używanych samochodów 'Toyota pewne auto' - i na Spejsa 2004 w Olsztynie.
Pojechałem, obejrzałem, przejechałem się, zaliczka wpłacona.
Link tu: http://www.toyota.pewneau...id=25043#szczeg
To, co zwróciło moją uwagę, to rdzewiejące wieszaki chłodnicy przy pasie przednim i... oszczędności!
Czy to normalne, że w wersjach po lifcie wszystkie schowki są całe plastikowe, bez tej 'aksamitnej' wyklejki wewnątrz? Cokolwiek nie wrzucę, będzie się tłukło na każdej dziurze...
I w nowym brak jest też uszek - mocowań klamr pasów bezpieczeństwa na tylnych boczkach... itp. drobiazgi..
Do zrobienia jest delikatnie rdzewiejąca w standardowym miejscu tylna klapa i nadkole tylne - przed odbiorem ASO Toyoty ma to naprawić.
W umowie wpisana bezwypadkowość auta i gwarancja na 12 m-cy
... tak więc jeśli nie Space Star, to... nowszy Space Star!
Mój obecny ma teraz 200k na liczniku i absolutnie żadnych poważnych problemów po drodze - mam nadzieję, że nowy w taki sam sposób dojedzie do takiego wieku i przebiegu |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 31-01-2011, 11:44
|
|
|
No to niech Ci się buja bezawaryjnie |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 31-01-2011, 12:08
|
|
|
pablo eldiablo napisał/a: | Czy to normalne, że w wersjach po lifcie wszystkie schowki są całe plastikowe, bez tej 'aksamitnej' wyklejki wewnątrz? Cokolwiek nie wrzucę, będzie się tłukło na każdej dziurze... | Normalne. Nic się nie tłucze.
pablo eldiablo napisał/a: | rdzewiejące wieszaki chłodnicy przy pasie przednim | Te wieszaki były już w Colcie CAx ('92) i tak samo rdzewiały
pablo eldiablo napisał/a: | I w nowym brak jest też uszek - mocowań klamr pasów bezpieczeństwa na tylnych boczkach. | Norma. Są zbędne |
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
|
Wysłany: 31-01-2011, 12:54
|
|
|
cns80 napisał/a: | pablo eldiablo napisał/a: | Czy to normalne, że w wersjach po lifcie wszystkie schowki są całe plastikowe, bez tej 'aksamitnej' wyklejki wewnątrz? Cokolwiek nie wrzucę, będzie się tłukło na każdej dziurze... | Normalne. Nic się nie tłucze. |
No ale jednak to 'stare' wykończenie było porządniejsze.
cns80 napisał/a: | pablo eldiablo napisał/a: | rdzewiejące wieszaki chłodnicy przy pasie przednim | Te wieszaki były już w Colcie CAx ('92) i tak samo rdzewiały |
Hmm.. w moim MSS z 1999r. nie rdzewieją
cns80 napisał/a: | pablo eldiablo napisał/a: | I w nowym brak jest też uszek - mocowań klamr pasów bezpieczeństwa na tylnych boczkach. | Norma. Są zbędne |
No ale znowu - porządniej wygląda wnętrze, jak pasy są upięte przy boczkach, a nie majtają się luźno
Nie żebym się czepiał, ale szkoda, bo takie bzdety są jednak pewnym uwstecznieniem funkcjonalności autka.
Ale z zewnątrz nowy przód mi się bardziej podoba |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 31-01-2011, 13:49
|
|
|
pablo eldiablo napisał/a: | Hmm.. w moim MSS z 1999r. nie rdzewieją | U mnie też jeszcze nie, ale to kwestia czasu i ilości jazd po posolonych drogach bez mycia auta
pablo eldiablo napisał/a: | No ale znowu - porządniej wygląda wnętrze, jak pasy są upięte przy boczkach, a nie majtają się luźno | U mnie się nie majtają stąd nie widzę problemu. Spoczywają sobie na oparciu bocznym tylnej kanapy |
|
 |
ZbujMadej
Forumowicz
Auto: Dacia Duster Ph2 1.6PB 4x2
|
|
|
|
 |
|