Przesunięty przez: Hubeeert 11-02-2007, 01:22 |
wsawienie klimy do Space wagona |
Autor |
Wiadomość |
jarun [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 08:30 wsawienie klimy do Space wagona
|
|
|
Moje autko -Space wagon 95 r 2,0 nie posiada klimy, mam możliwość sprowadzenia sobie kompletnej klimy od takiego samochodu ale nie wiem czy bez problemów można będzie ją zainstalować -czy instalacja elektryczna jest pod to przygotowana, czy w ścianie grodziowej są przewidziane otwory na to itp.
Czy jest ktos na forum kto to już robił albo wie coś więcej na ten temat? |
|
|
|
 |
saint [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 13:06
|
|
|
Witam,z tego co mi wiadomo,to w aucie jest wszystko fabrycznie przygotowane na klime,wiec nie powinienes miec zadnych problemow z wiazkami itp. |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 14:13
|
|
|
Jeżeli chodzi o nadwozie (otwory, miejsce) to nie ma problemów - wszystko jest.
Jeżeli chodzi o wiązki elektryczne to nie wiem (jeszcze) jak jest w MSR i MSW, ale w CA0 całe okablowanie było zamontowane fabrycznie i można było sobie dokupować co się chciało i wstawiać bez obaw o podłączenia. |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2006, 15:44
|
|
|
elektryka jest przygortowana pod klime, kostki do urządzeń są. Przymierząłem się do zamontowania ale mi za drogo powiedzieli i odpusciłem sobie. |
|
|
|
 |
dager [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2006, 18:45
|
|
|
DarekCz napisał/a: | ale mi za drogo powiedzieli i odpusciłem sobie. | , to znaczy ile |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2006, 23:31
|
|
|
Przeszukując dzisiaj Allegro znalazłem ofertę kompletnej klimatyzacji do MSW/MSR za 1000zł - czy to dla Ciebie też za drogo? |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2006, 08:36
|
|
|
slo_mo napisał/a: | Przeszukując dzisiaj Allegro znalazłem ofertę kompletnej klimatyzacji do MSW/MSR za 1000zł - czy to dla Ciebie też za drogo? |
za 1000 zł to oczywiście że bym zmotał tą klime ale mi powiedział gościu że za całość z zamontowaniem 4,5 tys. i dlatego odpuściłem. |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2006, 08:39
|
|
|
To faktycznie drogo - to połowa wartości samochodu
A los jest złośliwy, szukałem auta z szyberdachem bo nie chciałem klimy a mam z klimą - której nie zamierzam używać.... |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2006, 11:43
|
|
|
slo_mo napisał/a: | To faktycznie drogo - to połowa wartości samochodu |
no to żeś mnie zdołował że mam takie tanie auto, nie zdawałem sobie sprawy że tyle już na wartości straciło przez te lata co je mam
slo_mo napisał/a: |
A los jest złośliwy, szukałem auta z szyberdachem bo nie chciałem klimy a mam z klimą - której nie zamierzam używać.... |
a w moim jest szyberdach . |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2006, 12:30
|
|
|
Powinienem raczej napisać ".....prawie połowa wartości samochodu." - te roczniki można już kupić od 10000zł.
Po co Ci klima - to dodatkowe koszta (przeglądy, odgrzybianie, napełnianie, itp.) i bez klimy zdrowszy będziesz
Ja brak szyberdachu jakoś przełknąłem.... |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-11-2006, 13:58
|
|
|
slo_mo napisał/a: | Ja brak szyberdachu jakoś przełknąłem.... |
Bo masz klimę |
Just think...
. |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2006, 09:33
|
|
|
no ja brak klimy też przeżyłem i już nie bede sie w to pakował, podejście do tego zagadneinia robiłem 3 lata temu. Latem jakoś sie przeżyje, na wakacje i tak nigdzie nie pojade. |
|
|
|
 |
jarun [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2006, 12:50
|
|
|
Widzę że rozpętałem małą dyskusję, dzieki tym wszystkim, którzy pomogli mówiąc że wszystko jest przygotowane tylko montować - i tak zrobię ale wcześniej mała przeróbka świateł by sie włączały automatycznie. mam zamiar zastosowac tu swój patent a nie jakieś automaty po 30 zł i problem gdzie znaleźć odpowiednie przewody. moje koszty to około złotówki i troszkę pracy.
Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2006, 15:34
|
|
|
Lepszym patenetem byłoby zrobienie:
- automatycznego włączania światła podsufitki po otwarciu drzwi i automatycznym zgaszeniu tego światła po włożeniu kluczyka do stacyjki,
- po zgaszeniu silnika i wyjęciu kluczyków ze stacyjki automatyczne podtrzymanie świecenia świateł przez okres powiedzmy ok. 1 minuty (po tym okresie automatyczne ich wyłączenie) - coś a`la patent Mercedesa z opcją świateł "Follow me home" |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 03-11-2006, 16:02
|
|
|
Takie automatyczne ściemniacze/rozjaśniacze do oświetlenia w aucie to są gotowe układziki choćby na Allegro |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|