Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
11-02-2007, 01:22
wsawienie klimy do Space wagona
Autor Wiadomość
jarun
[Usunięty]

Wysłany: 30-10-2006, 08:30   wsawienie klimy do Space wagona

Moje autko -Space wagon 95 r 2,0 nie posiada klimy, mam możliwość sprowadzenia sobie kompletnej klimy od takiego samochodu ale nie wiem czy bez problemów można będzie ją zainstalować -czy instalacja elektryczna jest pod to przygotowana, czy w ścianie grodziowej są przewidziane otwory na to itp.
Czy jest ktos na forum kto to już robił albo wie coś więcej na ten temat?

saint
[Usunięty]

Wysłany: 30-10-2006, 13:06   

Witam,z tego co mi wiadomo,to w aucie jest wszystko fabrycznie przygotowane na klime,wiec nie powinienes miec zadnych problemow z wiazkami itp.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 30-10-2006, 14:13   

Jeżeli chodzi o nadwozie (otwory, miejsce) to nie ma problemów - wszystko jest.
Jeżeli chodzi o wiązki elektryczne to nie wiem (jeszcze) jak jest w MSR i MSW, ale w CA0 całe okablowanie było zamontowane fabrycznie i można było sobie dokupować co się chciało i wstawiać bez obaw o podłączenia.

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 31-10-2006, 15:44   

elektryka jest przygortowana pod klime, kostki do urządzeń są. Przymierząłem się do zamontowania ale mi za drogo powiedzieli i odpusciłem sobie.

dager
[Usunięty]

Wysłany: 31-10-2006, 18:45   

DarekCz napisał/a:
ale mi za drogo powiedzieli i odpusciłem sobie.
, to znaczy ile :mrgreen:

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 31-10-2006, 23:31   

Przeszukując dzisiaj Allegro znalazłem ofertę kompletnej klimatyzacji do MSW/MSR za 1000zł - czy to dla Ciebie też za drogo?

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2006, 08:36   

slo_mo napisał/a:
Przeszukując dzisiaj Allegro znalazłem ofertę kompletnej klimatyzacji do MSW/MSR za 1000zł - czy to dla Ciebie też za drogo?

za 1000 zł to oczywiście że bym zmotał tą klime ale mi powiedział gościu że za całość z zamontowaniem 4,5 tys. i dlatego odpuściłem.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2006, 08:39   

To faktycznie drogo - to połowa wartości samochodu :shock:
A los jest złośliwy, szukałem auta z szyberdachem bo nie chciałem klimy a mam z klimą - której nie zamierzam używać.... :wink:

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2006, 11:43   

slo_mo napisał/a:
To faktycznie drogo - to połowa wartości samochodu :shock:

no to żeś mnie zdołował że mam takie tanie auto, nie zdawałem sobie sprawy że tyle już na wartości straciło przez te lata co je mam :evil:
slo_mo napisał/a:

A los jest złośliwy, szukałem auta z szyberdachem bo nie chciałem klimy a mam z klimą - której nie zamierzam używać.... :wink:

a w moim jest szyberdach :mrgreen: .

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2006, 12:30   

Powinienem raczej napisać ".....prawie połowa wartości samochodu." - te roczniki można już kupić od 10000zł.
Po co Ci klima - to dodatkowe koszta (przeglądy, odgrzybianie, napełnianie, itp.) i bez klimy zdrowszy będziesz :mrgreen:
Ja brak szyberdachu jakoś przełknąłem....

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-11-2006, 13:58   

slo_mo napisał/a:
Ja brak szyberdachu jakoś przełknąłem....

Bo masz klimę :wink: :mrgreen:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 03-11-2006, 09:33   

no ja brak klimy też przeżyłem i już nie bede sie w to pakował, podejście do tego zagadneinia robiłem 3 lata temu. Latem jakoś sie przeżyje, na wakacje i tak nigdzie nie pojade.

jarun
[Usunięty]

Wysłany: 03-11-2006, 12:50   

Widzę że rozpętałem małą dyskusję, dzieki tym wszystkim, którzy pomogli mówiąc że wszystko jest przygotowane tylko montować - i tak zrobię ale wcześniej mała przeróbka świateł by sie włączały automatycznie. mam zamiar zastosowac tu swój patent a nie jakieś automaty po 30 zł i problem gdzie znaleźć odpowiednie przewody. moje koszty to około złotówki i troszkę pracy.
Pozdrawiam wszystkich

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 03-11-2006, 15:34   

Lepszym patenetem byłoby zrobienie:
- automatycznego włączania światła podsufitki po otwarciu drzwi i automatycznym zgaszeniu tego światła po włożeniu kluczyka do stacyjki,
- po zgaszeniu silnika i wyjęciu kluczyków ze stacyjki automatyczne podtrzymanie świecenia świateł przez okres powiedzmy ok. 1 minuty (po tym okresie automatyczne ich wyłączenie) - coś a`la patent Mercedesa z opcją świateł "Follow me home"

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-11-2006, 16:02   

Takie automatyczne ściemniacze/rozjaśniacze do oświetlenia w aucie to są gotowe układziki choćby na Allegro

Odpowiedz do tematu