|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z Elektrycznymi Szybami Lancer [1.6 16V 4G92] 1993r |
Autor |
Wiadomość |
Pawewe
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-02-2011, 13:11 Problem z Elektrycznymi Szybami Lancer [1.6 16V 4G92] 1993r
|
|
|
Witam wszystkich!! Jestem tu nowy wiec przepraszam jeśli temat się powtórzy
Mam mały problem. Ale wszystko od poczatku
Kupiłem dwa tygodnie temu Mitsubishi Lancer V z silnikiem 1.6 16V(1993r) w bardzo przyzwoitym stanie ale odkryłem przy kupnie ze nie działaja 4 elektryczne szyby po zdjęciu boczków wszystko jest na miejscu a wiec silniczki,linki itp. Bezpiecznik pod maska jest nowy 30A i nie bardzo wiem co dalej sprawdzić w celu naprawy tych szyb. Szyberdach tez jest elektryczny i działa prawidłowo, Elektryczne lusterka również wraz z ogrzewaniem. pomóżcie na co zwrócić jeszcze uwagę!!
PS. Wasze Lancery tez pala w zimowych warunkach 10-11 Litrów po miescie??
Pozdrawiam i proszę o pomoc Paweł |
|
|
|
 |
R-Man
Forumowicz

Auto: '86 Ford Sierra RS2300
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Sie 2010 Posty: 204 Skąd: Wyspa Sobieszewska
|
Wysłany: 08-02-2011, 19:55
|
|
|
spróbuj podpiąć akumulator bezpośrednio pod silniczek od szyby
Jeśli wszystkie są sprawne sprawdź czy prąd dochodzi do przełącznika od strony kierowcy, bo to on jest tu najważniejszy, on blokuje pozostałe szyby
Nie wiem czy w C66 jest sterownik od el. szyb, jeśli jest to też bym go sprawdził (najlepiej podpinając drugi, np ze złomu)
Pawewe napisał/a: | PS. Wasze Lancery tez pala w zimowych warunkach 10-11 Litrów po miescie?? |
Mój nawet i 14, ale mam 1.8 16v i ciężką nogę (i pewnie zaraz dostane kolejnego warna, za to że lubię przypierdzielić sobie przy pełnym otwarciu przepustnicy do 50km/h ) |
_________________ Były:
90' Lancer GTi 16v 4G63 C68A
90' Lancer GTi 16v 4G67 C68A
92' Lancer 1.5 4G15 C62A
93' Lancer 1.6 4G92 C66A |
|
|
|
 |
cy_cek [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2011, 11:26
|
|
|
wydaje mi się, iż mógł paść u Ciebie przełącznik od szyb w drzwiach kierowcy
ten gdzie sterujesz wszystkimi szybami
jak coś dysponuję takim sprawnym |
|
|
|
 |
Pawewe
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer
|
Wysłany: 11-02-2011, 17:06
|
|
|
dzięki bardzo za podpowiedzi postaram się jak najszybciej to posprawdzać.
cy_cek a w razie czego ile byś chciał pieniążków za taka przyjemność?? |
|
|
|
 |
|
|