Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zielonogórskie drogi....
Autor Wiadomość
Pieraś 
Mitsumaniak

Auto: Kombi Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-02-2011, 21:57   Zielonogórskie drogi....

Hej.

Może zabrzmi to trochę śmiesznie albo wręcz dziwacznie ale założyłem stronę http://zielonadziura.pl , na której mam zamiar w wolnym czasie, od czasu do czasu, robić trochę fotek dróg w Zielonej Górze uwypuklając te najgorsze odcinki na co dzień przejeżdżane, a zapomniane prze "drogowców".

Kiedyś kolega mi zapodał temat, że jest strona www.1and1.pl, na której można założyć darmową domenę.... pomyślałem fajna sprawa ... i przyszedł mi właśnie pomysł związany z taką akcją. Wiem, że brzmi jak ... łągodnie ujmując praca syzyfa ale może kurcze ktoś to dostrzeże i coś się zmieni? Wiem, żeby nie używać brzydkich słów strasznie naiwne ... ale kurczę co tam. Strona za darmo na dwa lata itp. itd.... prosty fajny edytor, a coś w życiu czasem mniej normalnego trzeba też robic ;-)

Jak już ją rozbuduję i dojdę z nią do takiego kształtu jaki gdzieś tam się lansuje w mej głowie to dam znać .... jakby ktoś z Was kiedyś podrzucił jakąś ciekawą fotkę zapomnianego asfaltu, po którym się jeździ to by się wrzuciło .... kto wie, może gdyby mi to wypaliło to by się ogarnęło trochę więcej miast .. z województwa.

Crazy InSide :finga:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 08-02-2011, 08:13   

Pieraś nie obraź się, ale reklamować można coś co jako odnośniki do każdego linka zawierają stwierdzenie "under construction"...

Dopracuj to zanim ktoś to "doceni" i zniechęci się do stanu obecnego.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Pieraś 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-02-2011, 08:53   

spox, narazie to tworze w ramach nielicznego wolnego czasu ... chcialem jakby zarzucic temat, ze w ogole takie cos powstaje.

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 08-02-2011, 11:38   

Na pierwszy rzut można by wziąć ul. Batorego od torów, pod wiaduktem aż małego ronda przy siedzibie PKS-u.

Pieraś 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-02-2011, 13:29   

RaVciO napisał/a:
Na pierwszy rzut można by wziąć ul. Batorego od torów, pod wiaduktem aż małego ronda przy siedzibie PKS-u.

Stary ... czytasz w moich myślach. To będzie mój pierwszy artykuł !!!!!!!
Od tego odcinka wyobraź sobie wziął się mój pomysł :finga:

electro6 
Forumowicz

Auto: Galant EA Avance
Wysłany: 08-02-2011, 14:31   

Pieraś, a byłeś w gorzowie (bez urazy:) ) ??

Tam dopiero są dziury, miałem okazje być tydzień temu i bylem w szoku jak można miasto dopuścić do takiego stanu, uwierz mi ze w zg jest naprawdę ok.

Pieraś 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-02-2011, 15:28   

Electro6 ... cicho :-) Nie ukrywam, ze kolegom z Gorzowa ta strona też by się bardzo przydała :-) Ale nie chce by ktoś źle to odebrał :roll:

Wiem ale ja czesto jeżdzę po odcinkach z dziurami co mnie boli, bo powinienem się skupić na drodze i tego co jest dookoła, a nie na omijaniu dziur, co może skończyć się kraksą lub potrąceniem itp.

Myślałem o tym, że są miejsca/miasta, gdzie jest gorzej ale ja patrzę "na swoje podwórko".
Wiesz płacę to wymagam.

electro6 
Forumowicz

Auto: Galant EA Avance
Wysłany: 08-02-2011, 17:09   

Jak chcesz jeździć po dobrych drogach to wyprowadź się do NL albo BE, gdzie u nas byś nie był jest lipa tym bardziej po zimie. Niestety nasi drogowcy jeszcze się nie nauczyli ze asfaltu nie leje się w deszczu czy na mrozie.

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 08-02-2011, 19:23   

Ludzie którzy wywalają naszą kasę na drogi nadal nie rozumieją, że na tanie drogi nas nie stać. Wolą za otrzymaną kwotę zrobić 3 razy więcej dróg które po 2 latach są w najlepszym razie do łatania niż zrobić raz a porządnie. Ile lat ma "nowa" nawierzchnia trasy północnej i ile razy od tamtej pory była łatana i wymieniana kawałek po kawałku? Ja widzę dwa wyjścia: albo ludzie którzy tym zarządzają, nie potrafią zarządzać i egzekwować podpisywanych umów albo biorą w łapę na każdym kroku...

Pieraś 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-02-2011, 19:41   

Masz rację. Jako przykład dobrej nawierzchni chcę sfotografować ten odcinek od Chynowa do Zawady. Tą ulicą jeździli wszyscy. Mimo, iż jestem rocznik 80 to jeszcze z lat 80 pamiętam tę drogę jak z rodziną jeździliśmy na wakacje .... do dnia dzisiejszego jest w przyzwoitym czasie..... da się zrobić dobrą drogę.

Wiem, że jest i będzie dużo ludzi, dla których to co zacząłem jest bdurą ale nic się nie zmieni jeśli będziemy tylko o tym mówić.

Hmmm... co zależy podjąć jakąkolwiek inicjatywę.
Kolejny mały kroczek z edycją strony do przodu, wkrótce już pakuję aparat w auto i heja.

EDIT:
- maly update zakladki o ul. Batorego, przy okazji zrobie odnosnik do wiekszych zdjec.

EDIT:
- kolejny update strony

p.s. jak kogoś w ZG wkurzają gdzieś jakieś dziury to podeślijta fotkę z ulicą i samą dziurą.

buniago 
Forumowicz

Auto: Carisma
Wysłany: 13-02-2011, 11:30   

hej, dobry pomysł z ta strona. żebym wiedział wcześniej to podrzuciłbym trochę fotek :) jak będziesz miał czas to sprawdź skrzyżowanie placu Matejki jak się skręca w prawo do urzędu skarbowego :) wczoraj to tam zawalu dostałem jak zobaczyłem dziurę :) a kiedyś możesz zrobić cały artykuł o drodze od piekarni mikulewicz na pomorskim do osiedla śląskiego :) już walczymy tam z dobre 2-3 lata żeby drogę zrobili i za każdym razem jest tylko gorzej :) a teraz jeszcze zima się dorzuciła :) z chęcią bym pomógł ale jutro wracam na jakiś czas do Wrocka :/ będę sprawdzał aktualizację :) pozdrawiam i gratulacje za dobry pomysł :)

P.S. Na Batorego to najważniejsze jest zagłębienie tych studzienek przy środku drogi w stronę tesco :)

Pieraś 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-02-2011, 21:09   

Dziś miałem jechać .... :/ Wpierw zahaczyłem jednak ulicę Kupiecką i Ułańską. Niestety już na tej pierwszej baterie mi siadły w aparacie i resztę robiłem z telefonu. Jutro oblecę trasę północną. Mam nadzieję, że ręce mi nie odpadną z zimna.

Co do Placu Matejki... jak w prawo do urzędu? Chyba w lewo ... no chyba, że patrzymy pod prąd od ulicy Chrobrego.

slawusdh 
Nowy Forumowicz
Grabarzem jestem

Auto: Hyundai Lantra
Wysłany: 18-02-2011, 09:57   

Zapraszam na moj kochany jędrzychów porazka :)
Lantra J1 1.6 glsi 115ps, dodge caravan 3.3(spejalny), chrysler voyager 3.3, mercedes w200(specjalny)

arczi4
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2011, 09:58   

slawusdh napisał/a:
Zapraszam na moj kochany jędrzychów porazka

Hehe dokladnie caly jędrzychow to jedna wielka dziura na drodze :lol: masakra!!!

Pieraś 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-02-2011, 23:22   

A mozecie mi fotki jakies podeslac? .... dzis sfotografowalem od lidla do zacisza w dol, cale wyszynskiego i slowacka... mialem ambitny plan jeszcze obskoczyc 3,4 ulice ale z zona pojechalismy do swiebodzina.

jedrzychow to macie na mysli tu od strony odchli czy jadac od kregielni w dol?
generalnie robie tak, ze staje na jednym koncu ulicy i ide wzdluz calej fotografujac jeden pas i wracajac drugi ...

teraz jeszcze chce obskoczyc sikorskiego, ptasia, kolo komendy jak sie do nich skreca same dziury, musze rozszerzyc fotki ze zjednoczenia i trase polnocna.

Odpowiedz do tematu