Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Szarpania autem
Autor Wiadomość
bugi86 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-10-2010, 17:49   Szarpania autem

Witam klubowiczow. Posiadam carisme 1.6 z 01r od dluszego czasu mam szaprania silnikem przy przyspieszaniu i zapala sie kontrolka awaria silnika bylem juz w serwisie aso i odlaczyli mi imobilazer bo mysleli ze to jest przyczyna . Wymienilem kable swiece i dalej jest to samo i niekiedy sama kontrolka zgasie. np. przy wyprzedzaniu z 5-tego biegu redukuje na 3-ci nagle dostaje czkawki i szarpie i nie ma mogule mocy nie przyspiesza auto ma dopiero 129tys jestem jej pierwszym wlascicielem autko bylo kupione w aso. I tez mialem problem z odpalaniem nieraz krecilem po 9razy zeby odpalil

mario mario 
Mitsumaniak

Auto: galant elegance combi 2,5 B
Wysłany: 31-10-2010, 20:47   

Układ zasilania. a;bo filtr albo pompa paliwa.

sylmak 
Forumowicz

Auto: carisma 1.6 GLX 16V 1998r.
Wysłany: 01-11-2010, 15:27   

MOŻE WARTO SPRAWDZIĆ FAJKOCEWKI :?
JEŚLI MAJĄ PRZEBICIE TO NA ŚWIECACH ZNAJDZIESZ PIONOWE CZARNE RYSY (NAROŚLA)

carpezo 
Forumowicz

Auto: carisma 1.6 95r
Wysłany: 11-02-2011, 21:27   

sprawa wygląda tak że pewnego razu zaczęło szarpać autem w wilgotną pogode i tak przez kilka dni. szarpało i muliło go dopóki silnik nie rozgrzał się dobrze. wymieniłem świece na denso i ustało wszystko od ręki. po jakimś miesiącu znowu podobna akcja ale tylko raz (oczywiście też wilgoć na dworzu). i teraz po miesiącu dziś znowu to samo. patrzyłem w ciemnym miejscu i iskier nie widać. a tak w ogóle na wolnych obrotach się sprawdza to czy przy wyższych?

slawi2006 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GLS
Wysłany: 12-02-2011, 19:50   

Witam . Ja to inaczej sprawdzam. Biorę sobie taką buteleczkę z płynu do szyb z tym psikadłem nalewam wody , odpalam maszyne w nocy lub w ciemnym garażu i psikam sobie po przewodach wysokiego napięcia . Jeżeli kable mają przebicie to zauważysz , szczegołnie tam gdzie kable dotykają obudowy głowicy. Dobrze też jest jak druga osoba Ci przygazuje to wtedy iskra (jeżeli kable mają przebicie lepiej bije) .Pozdrawiam.

carpezo 
Forumowicz

Auto: carisma 1.6 95r
Wysłany: 13-02-2011, 11:17   

będe musiał spróbować. a jak to nie kable to gdzie winy szukać? dodam ze na benzynie to samo jak i na lpg

slawi2006 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GLS
Wysłany: 13-02-2011, 23:26   

Ja tam mechanikiem nie jestem :) ale z własnej autopsji sprawdzałbym ewentualnie jeszcze palec i kopułkę . Może kopułka ma już dość albo palec może,,, Sprawdź a później będziemy myśleć :P ale jak mówisz ,żę dzieje Ci się to w bardziej mokre dni to obstawiam przewody. Ewentualnie wiesz co jeszcze sprawdź- odpal samochód i przykładaj dłoń do każdej po koleji rury na kolektorze wydechowym ,,,,, Jak któryś będzie zimny to będziesz już wiedział .Może na baniak nie trybi albo coś .. Tylko ostrzegam z wyczuciem bo rura moment się nagrzewa . :)

Odpowiedz do tematu