Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
mrozy - co zrobić ?
Autor Wiadomość
gabriel86 
Forumowicz

Auto: był E54A - jest Civic Aerodeck
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-02-2011, 21:00   mrozy - co zrobić ?

Witam...
Przeczytałem artykuł : http://wiadomosci.wp.pl/g...ni,galeria.html

I tak się zastanawiam czy i jak duży wpływ mają próby odpalania auta w takich temperaturach?
Mój od pierwszego odpala, zawory zagrają chwilę, ale mam spore problemy z zamkami... istne szaleństwo, podczas jazdy same się otwierają i zamykają, sterowanie lusterek też dziwnie działa...
Jaki ma wpływ taka temperatura na rozruch? Może lepiej skorzystać z komunikacji miejskiej?

( Białystok - przewidywana temperatura -27C )

Spox_2 
Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6 24V EA5W
Wysłany: 23-02-2011, 00:40   

A kupiłeś jakiś specjalistyczny środek do smarowania uszczelek drzwiowych ?
U mnie bez tego ani rusz.

Wystarczy pojechać na myjnię samoobsługową i nie ma potem opcji aby wejść do Misia jak mróz złapie, ponieważ przednie drzwi zaparcie trzymają.

Im niższa temperatura tym gęstszy olej, a zatem więcej czasu minie zanim nabierze on swoich właściwości.

U mnie autko pali na dotyk, ale gorzej jak wciskam pedał sprzęgła, wówczas dytwarza się dziwny jęk.... (Wysprzęglik do wymiany - wariant tańszy, docisk sprzęgła do wymiany - wariant droższy ;/ )

Zależy do czego auto używasz ? Mój Misio robi za auto służbowe i w te wszystkie mrozy nie ma lekko ;/ no ale co poradzić ? Takie życie...
Ostatnio zmieniony przez Spox_2 05-03-2011, 21:38, w całości zmieniany 1 raz  

liczner18 
Forumowicz

Auto: Sigma/Diamante 6G72 DOHC
Wysłany: 02-03-2011, 22:16   

raczej łożysko oporowe do wymiany...napewno nie wysprzeglik bo on sie nie kreci tak jak łożysko....docisk tez raczej nie..

Spox_2 
Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6 24V EA5W
Wysłany: 05-03-2011, 21:50   

Nie wiem jak wygląda wymiana łożyska, jakie za tym idą czynności i czy da się wykonać to w domowych warunkach (w garażu z kanałem).

Czy wymagane jest wyciągniecie silnika z budy ?
Pytanie może oczywiste ale nie znam na nie odpowiedzi.

Cena łożyska oporowego wynosi od 60 do 160pln - cena obecna w Intercars'ie.

Docisk sprzęgła kosztuje - 563,48 zł od firmy SACHS, a zatem dużo + wymiana (chyba że da się wykonać ową czynnośc we własnym zakresie).

Na szczęście mój misiek nie ma jeszcze problemów z wrzucaniem biegów itd, wiec można jeszcze spokojnie jeździć paredziesiąt kilometrów....

Niebawem czeka mnie wymiana rozrządu, więc ponownie pociągnie mnie z kieszeni ;/

liczner18 
Forumowicz

Auto: Sigma/Diamante 6G72 DOHC
Wysłany: 06-03-2011, 13:39   

aby wymienic docisk ,tarcze czy lozysko trzeba zwalac skrzynie nie silnik.... w dwie osoby w domowych warunkach jakies 6 godzin roboty....trzeba uwazac zeby nie uszkodzic czujnika predkosci ktory jest miedzy uchwytem poduszki skrzyni przy plycie czolowej..... a docisk cos drogi nie wiem gdzie patrzyles.... na allegro masz nowy komplet skrzegla za okolo 480 zlotych czyli tarcza docisk i lozysko firmy aisin lub exedy...czyli bardzo dobrej jakosci..pozdrawiam

Odpowiedz do tematu