|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CB0] Dziwny przypadek |
Autor |
Wiadomość |
jacekwst
Nowy Forumowicz
Auto: lancer 2.0 diesel
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-02-2011, 11:08 [CB0] Dziwny przypadek
|
|
|
Witam!
Od nastania mrozów czyli od 20 lutego mój Diesel ma bardzo dziwny obiaw tj. Pomimo mrozów auto odpala w miarę normalnie ale po rezejechaniu kilku-kilkunastu km występuje objaw braku paliwa ( traci moc i gaśnie ) Pomaga podpompowanie paliwa ręczną pompką przy filtrze i auto odpala i jedzie dalej . na drodze 40 km zdarza się to nawet 3 razy , czasami przejadę całą drogę i wszystko jest ok . Co może być przyczyną ? |
|
|
|
 |
Hornet
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Pomógł: 19 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 889 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 22-02-2011, 17:05
|
|
|
Obstawiam lipne paliwo... |
|
|
|
 |
Koclus
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1.6 16v
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Paź 2010 Posty: 37 Skąd: Zawiercie
|
Wysłany: 22-02-2011, 19:07
|
|
|
Zgadzam się z przedmówcą, ale...możesz tankować lepsze paliwo Ultimate, Suprema itp. wtedy nie powinieneś mieć problemów, ewentualnie ja polecam normalne paliwo na stacjach Statoil, Shell i BP ale pamiętaj o jednej rzeczy, dodatku do paliwa na mróz, mój tata nie miał problemów, bo tankuje te paliwa premium, ale profilaktycznie dodatek przeciw zamarzaniu dolał wczoraj przy tym -20 stopniowym mrozie |
|
|
|
 |
|
|