Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ASX vs. Yeti
Autor Wiadomość
Sylwan 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 GLX 16V
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-02-2011, 21:49   ASX vs. Yeti

Witam
Dziś w Automaniaku widziałem niestety nie cały reportaż z porównania Miśka i Skody. Misiek był z najsłabszym silnikiem 1,6 i niestety test wyszedł na korzyść Skody... Tylko przez silnik, ponieważ dosyć kiepsko się zbierał i przyśpieszał (około 11,5 s. do 100) natomiast jeżeli chodzi o prowadzenie i wygląd przebił Yeti o "głowę".
Jest - Citroen C5 2,0 2003r - 2011-...
Jest - Audi Q5 2,0 TFSI 2013r - 2023-...

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 22-02-2011, 22:05   

Sylwan napisał/a:
natomiast jeżeli chodzi o prowadzenie i wygląd przebił Yeti o "głowę".

Wygląd Yeti jest dyskusyjny ale prowadzenie jest dużo lepsze od ASX - takie moje subiektywne wrażenie z jazd testowych (jednego dnia ASX, Tiguan, Kaszankaj, Yeti i KIA Sportage)

irekmiecz 
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Wysłany: 22-02-2011, 22:22   

Tak się złożyło że dziś odwiedziłem dilera który ma oba te auta w swej ofercie i przyjrzałem się Yeti-emu. Mają wreszcie silnik 1.4TSi 122KM bo ten 1.2 to nawet ja uważam że to za mało, a nie szukam demona. Yeti od początku jak tylko się pojawił (nawet już w reklamach TV) swą sylwetką nie przypadł mi go gustu. Wewnątrz stylistycznie przełożył bym kierownicę z ASXa i mogło by być z tymi szarymi (nie czarnymi) plastikami. W moich oczach Yeti ma jedną wielką zaletę której ASXowi bardzo brakuje a mianowicie składaną przesuwną i demontowalną tylną kanapę. Uprzejmy i bardzo rzeczowo mówiący pan za proponował mi wersję Ambition z jakimiś dodatkami w metaliku (1.4TSi to mój wybór) z roku 2011 po rabacie za skromne 77800. Dodam że jeszcze nie dość prze analizowałem co do wyposażenia które jest mi potrzebne a z czego bym zrezygnował. Jak dla mnie "szału nie ma".

Kas_mm 
Nowy Forumowicz

Auto: Kia Ceed
Wysłany: 22-02-2011, 23:02   

a mnie jakos mimo tego zachwalania w Automaniaku Yeti - nie ujął.... jak sobie zrobilam konfigurację Skody to wyszło mi 118 tys po rabatach.... i fakt - brzydkie toto jak nie wiem co:(

Odpowiedz do tematu