[MSS ALL] [ELEKTRONIKA] Pilot |
Autor |
Wiadomość |
osiem
Forumowicz
Auto: MSS '03 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-02-2009, 13:21 [MSS ALL] [ELEKTRONIKA] Pilot
|
|
|
Witam. Chciałem zapytać o pilota do cent. zamka. Raz działa od razu i z większej odległości a raz musze stać jak baran i wciskać 100 razy, albo biegać dookoła auta. trche to żenujące i wygląda śmiesznie. O co tu chodzi? |
Ostatnio zmieniony przez cns80 12-05-2009, 10:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kolysm
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.9DiD
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 112 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 14-02-2009, 13:38
|
|
|
A może bateria nie ma styku, lub przycisk. Rozbierz, pooglądaj, i podociskaj |
|
|
 |
osiem
Forumowicz
|
Wysłany: 14-02-2009, 13:47
|
|
|
kolysm napisał/a: | A może bateria nie ma styku, lub przycisk. Rozbierz, pooglądaj, i podociskaj |
Od rana wszystko rozkęciłem, bateria nowa, dzisiaj włożona. wszystko styka. I dalej to samo. Eh... |
|
|
|
 |
vaciok
Forumowicz vaciok

Auto: MSS 1.3 1999r.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sie 2008 Posty: 76 Skąd: tarnowskie góry
|
Wysłany: 14-02-2009, 14:18
|
|
|
W usermanulau jest napisane:
"Wielokrotne zamykanie i otwieranie zamka centralnego
może doprowadzić do zadziałania funkcji zabezpieczenia i
unieruchomienia go. W takim przypadku trzeba odczekać 1 min."
I z tym bym się zgodził, bo zdarzyło mi się również, że nie zadziała centralka po kilkakrotnym naciskaniu przycisku (może jakiś błąd w sterowaniu samą centralką) . Dopiero po odczekaniu ponad minuty ponowne naciśnięcie przycisku pilota otworzyło zamki. Czyli elektronika zadziałała bo sygnał radiowy włączył blokadę. Wynika z tego, że zawiodła instalacja elektryczna np. przekaźnik sterujący elektromagnesami zamka centralnego. |
|
|
|
 |
osiem
Forumowicz
|
Wysłany: 14-02-2009, 14:44
|
|
|
vaciok napisał/a: | W usermanulau jest napisane:
"Wielokrotne zamykanie i otwieranie zamka centralnego
może doprowadzić do zadziałania funkcji zabezpieczenia i
unieruchomienia go. W takim przypadku trzeba odczekać 1 min."
I z tym bym się zgodził, bo zdarzyło mi się również, że nie zadziała centralka po kilkakrotnym naciskaniu przycisku (może jakiś błąd w sterowaniu samą centralką) . Dopiero po odczekaniu ponad minuty ponowne naciśnięcie przycisku pilota otworzyło zamki. Czyli elektronika zadziałała bo sygnał radiowy włączył blokadę. Wynika z tego, że zawiodła instalacja elektryczna np. przekaźnik sterujący elektromagnesami zamka centralnego. |
U mnie też tak jest. I dodatkowo jak często włączam i wyłączam to po pewnym czasie inaczej świecą migacze. Normalnie jest 1 mignięcie na otwarcie i 2 na zamknięcie. A jak sie dłuzej bawie to na otwarcie jest jedno długie mignięcie (5 sek). Nie wiem co to daje bo mam 2 przyciskina pilocie i oba dzisłaja tak samo. róznicy nie widze. |
|
|
|
 |
cyklista
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,6 Comfort
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sty 2006 Posty: 216 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 15-02-2009, 18:00
|
|
|
ja myslę że zużył ci sie mikrostyk od tego przycisku więc wystaczy wlutować nowy i nie będzie problemu,
a sprawdz to tak, że jak przyciśniesz przycisk normalnie i ci nie otworzy to spróbuj przycisnąć go bardzo mocno i jak wtedy zadziala to stawiam na 100% mikroprzełącznik
(przynajmniej u mnie tak się dzialo z pilotem że mniej więcej po 2 latach sie wyrobił i wlutowanie nowego rozwiązało sprawę) |
|
|
|
 |
|