Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS ALL] [ELEKTRONIKA] Pilot
Autor Wiadomość
osiem 
Forumowicz

Auto: MSS '03 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-02-2009, 13:21   [MSS ALL] [ELEKTRONIKA] Pilot

Witam. Chciałem zapytać o pilota do cent. zamka. Raz działa od razu i z większej odległości a raz musze stać jak baran i wciskać 100 razy, albo biegać dookoła auta. trche to żenujące i wygląda śmiesznie. O co tu chodzi?
Ostatnio zmieniony przez cns80 12-05-2009, 10:57, w całości zmieniany 1 raz  

kolysm 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.9DiD
Wysłany: 14-02-2009, 13:38   

A może bateria nie ma styku, lub przycisk. Rozbierz, pooglądaj, i podociskaj

osiem 
Forumowicz

Wysłany: 14-02-2009, 13:47   

kolysm napisał/a:
A może bateria nie ma styku, lub przycisk. Rozbierz, pooglądaj, i podociskaj

Od rana wszystko rozkęciłem, bateria nowa, dzisiaj włożona. wszystko styka. I dalej to samo. Eh...

vaciok 
Forumowicz
vaciok

Auto: MSS 1.3 1999r.
Wysłany: 14-02-2009, 14:18   

W usermanulau jest napisane:
"Wielokrotne zamykanie i otwieranie zamka centralnego
może doprowadzić do zadziałania funkcji zabezpieczenia i
unieruchomienia go. W takim przypadku trzeba odczekać 1 min."
I z tym bym się zgodził, bo zdarzyło mi się również, że nie zadziała centralka po kilkakrotnym naciskaniu przycisku (może jakiś błąd w sterowaniu samą centralką) . Dopiero po odczekaniu ponad minuty ponowne naciśnięcie przycisku pilota otworzyło zamki. Czyli elektronika zadziałała bo sygnał radiowy włączył blokadę. Wynika z tego, że zawiodła instalacja elektryczna np. przekaźnik sterujący elektromagnesami zamka centralnego.

osiem 
Forumowicz

Wysłany: 14-02-2009, 14:44   

vaciok napisał/a:
W usermanulau jest napisane:
"Wielokrotne zamykanie i otwieranie zamka centralnego
może doprowadzić do zadziałania funkcji zabezpieczenia i
unieruchomienia go. W takim przypadku trzeba odczekać 1 min."
I z tym bym się zgodził, bo zdarzyło mi się również, że nie zadziała centralka po kilkakrotnym naciskaniu przycisku (może jakiś błąd w sterowaniu samą centralką) . Dopiero po odczekaniu ponad minuty ponowne naciśnięcie przycisku pilota otworzyło zamki. Czyli elektronika zadziałała bo sygnał radiowy włączył blokadę. Wynika z tego, że zawiodła instalacja elektryczna np. przekaźnik sterujący elektromagnesami zamka centralnego.

U mnie też tak jest. I dodatkowo jak często włączam i wyłączam to po pewnym czasie inaczej świecą migacze. Normalnie jest 1 mignięcie na otwarcie i 2 na zamknięcie. A jak sie dłuzej bawie to na otwarcie jest jedno długie mignięcie (5 sek). Nie wiem co to daje bo mam 2 przyciskina pilocie i oba dzisłaja tak samo. róznicy nie widze.

cyklista 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,6 Comfort
Wysłany: 15-02-2009, 18:00   

ja myslę że zużył ci sie mikrostyk od tego przycisku więc wystaczy wlutować nowy i nie będzie problemu,

a sprawdz to tak, że jak przyciśniesz przycisk normalnie i ci nie otworzy to spróbuj przycisnąć go bardzo mocno i jak wtedy zadziala to stawiam na 100% mikroprzełącznik

(przynajmniej u mnie tak się dzialo z pilotem że mniej więcej po 2 latach sie wyrobił i wlutowanie nowego rozwiązało sprawę)

Odpowiedz do tematu