|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:16 |
[I 2.0T] Lift 2006 - czy części są inne?? |
Autor |
Wiadomość |
bejo82
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0Turbo
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-07-2010, 23:34 [I 2.0T] Lift 2006 - czy części są inne??
|
|
|
Witam wszystkich i proszę o radę. Nabyłem uszkodzonego Outlandera i muszę kupić kilka części - wahacz, półośka, końcówki drążków. Ceny serwisowe zmuszają mnie jednak do poszukiwań na wolnym rynku. Nie dość, że części jest mało, to do wersji Turbo jeszcze mniej. Zastanawiam się, czy części od wersji Turbo są inne niż np od zwykłej benzyny 2.0. Na domiar złego auto jest w wersji po "lifcie" - wiecie może, czy zmienili coś prócz halogenów i koloru przednich świateł? Z góry dzięki. |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 24-07-2010, 13:23
|
|
|
Serwis w swojej bazie ma taką opcje jak lista pojazdów (ale tylko mitsubishi) w których występuje dana część. Jak już znaleźli po Twoim numerze VIN to mogą od razu sprawdzić. Oczywiście to tylko zależy od dobrej woli obsługującego pracownika. |
|
|
|
 |
BUBU
Mitsumaniak Partyzant

Auto: Endeavor
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Sie 2006 Posty: 1548 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 24-07-2010, 19:00 Re: Lift 2006 - czy części są inne??
|
|
|
bejo82 napisał/a: | Witam wszystkich i proszę o radę. Nabyłem uszkodzonego Outlandera i muszę kupić kilka części - wahacz, półośka, końcówki drążków. Ceny serwisowe zmuszają mnie jednak do poszukiwań na wolnym rynku. Nie dość, że części jest mało, to do wersji Turbo jeszcze mniej. Zastanawiam się, czy części od wersji Turbo są inne niż np od zwykłej benzyny 2.0. Na domiar złego auto jest w wersji po "lifcie" - wiecie może, czy zmienili coś prócz halogenów i koloru przednich świateł? Z góry dzięki. |
Warto czasem doktorat zrobić : końcówki drążków to miażdżąca większość mitsu i hyundai,l drążki jak już pisałem np ok . 80.00PLN z Hyundai Elantra po 2000, generalnie bierzesz jakąś część w łapę , jedziesz do hurtowni i lub dobrze zaopatrzonego sklepu i dobierasz zamiennik.
Pozdrav |
|
|
|
 |
bejo82
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0Turbo
|
Wysłany: 27-07-2010, 00:43 Re: Lift 2006 - czy części są inne??
|
|
|
BUBU napisał/a: | bejo82 napisał/a: | Witam wszystkich i proszę o radę. Nabyłem uszkodzonego Outlandera i muszę kupić kilka części - wahacz, półośka, końcówki drążków. Ceny serwisowe zmuszają mnie jednak do poszukiwań na wolnym rynku. Nie dość, że części jest mało, to do wersji Turbo jeszcze mniej. Zastanawiam się, czy części od wersji Turbo są inne niż np od zwykłej benzyny 2.0. Na domiar złego auto jest w wersji po "lifcie" - wiecie może, czy zmienili coś prócz halogenów i koloru przednich świateł? Z góry dzięki. |
Warto czasem doktorat zrobić : końcówki drążków to miażdżąca większość mitsu i hyundai,l drążki jak już pisałem np ok . 80.00PLN z Hyundai Elantra po 2000, generalnie bierzesz jakąś część w łapę , jedziesz do hurtowni i lub dobrze zaopatrzonego sklepu i dobierasz zamiennik.
Pozdrav |
Zamiennik półosi - ciekawe...
Problem w tym, że chciałem kupić części bez uprzedniego demontażu uszkodzonych - auto jest już u mechanika, który nic nie ruszy bez kompletu części a ja na demontaż nie mam czasu. Tak, czy inaczej, bardzo pomógł mi link do instrukcji serwisowych z jakiegoś wschodniego klubu Outlandera - pokazane wszystkie różnice między 2WD, 4WD, RH, LH, 2.0 DOHC i 2.4 MIVEC. Nie ma tam wersji Turbo, ale w serwisie powiedzieli, że części są takie same jak w normalnym 2.0.
Dzięki za pomoc, bardziej lub mniej konstruktywną |
|
|
|
 |
Komarecki
Forumowicz Komar
Auto: Mitsubishi Outlander
|
Wysłany: 19-02-2011, 20:50
|
|
|
bejo82, I powiedz jak Tobie poszło poszukiwanie zamienników ? udało sie Tobie coś znaleść ? bo sam ostatnio stałem się posiadaczem Outlandera po lifcie i mój mechanik trochę mnie załamał gdy powiedział jak wygląda dostępność i ceny częsci ... |
|
|
|
 |
TOM65
Forumowicz
Auto: OUTLANDER 2.0 DiD 2010
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 38 Skąd: WSCHOWA
|
Wysłany: 27-02-2011, 18:49
|