|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Po odpaleniu silnika nie pokazuje temperatury zew. |
Autor |
Wiadomość |
robo_k [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2006, 11:37 Po odpaleniu silnika nie pokazuje temperatury zew.
|
|
|
Czy ktoś wie, co może byc przyczyną nie pokazywania temperatury zew. po odpaleniu silnika ?? Jak wezme stacyjke w pozycje zapłon wszystko jest OK, a po odpaleniu temperatura znika.
Gdzie się znajduję moduł odpowiedzialny za zbieranie danych wyświetlanych na wyświetlaczu ??
A może ktoś zna dobrego elektryka z okolic Elblaga lub Gdańska, który niedrogo zajmuje sie takimi sprawami ?? |
|
|
|
 |
deadly [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2006, 13:42
|
|
|
U mnie tez tak jest ale po 2 min pojawia sie i z reguły piszczy, że temp jest za niska.
pozdro |
|
|
|
 |
robo_k [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2006, 14:15
|
|
|
no tak tylko, że u mnie sie nie pokazuje ostatnio miałem też taki problem, ale potem wszystko było ok i dziś znowu lipa
może to wina jakiegoś modułu do zbierania tych danych, bo dodam że spalania też mi nie pokazuję, mam w tym miejscu same kreski i obok z lewej strony znaczek ө. |
|
|
|
 |
nakla [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2006, 18:02
|
|
|
Jaki rocznik jest twojej carismy? Ja mam 2000, 1.9 TD (nie DID) i za chiny nie mam ilości spalanego paliwa. Nic nie mam tylko dwa iczniki kilometrów A i B. |
|
|
|
 |
robo_k [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2006, 21:03
|
|
|
nakla napisał/a: | Jaki rocznik jest twojej carismy? Ja mam 2000, 1.9 TD (nie DID) i za chiny nie mam ilości spalanego paliwa. Nic nie mam tylko dwa iczniki kilometrów A i B. |
Ja ma 1999 tez 1.9 TD Mi powinien wyświetlać chwilowe spalanie i ta reszte na centralnym wyświetlaczu, tam gdzie wyświetla np. RDS z radia. Wydaje mi się, że powinien wyświetlać te wartości ponieważ mogę sterować tym co ma pokazywać tylko ze w miejscu gdzie powinny być jakieś wartości są kreski |
|
|
|
 |
nakla [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2006, 21:54
|
|
|
A czym sterujesz? Napisz dokładnie i łopatologicznie. Jakimś przyciskiem z radia?
Ja na wyświetlaczu środkowym, tym od radia mam tylko temperature, date z godziną i rds z radia. Dużo osób twiedzi że w naszych dieslach nie wyświetlają się dane odnośnie spalani itp. Prawdopodobnie w DID i w bęzynach napewno są takie funkcje, ale w zwykłych TD,? |
|
|
|
 |
carisma1 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2006, 08:09
|
|
|
robo_k napisał/a: | nakla napisał/a: | Jaki rocznik jest twojej carismy? Ja mam 2000, 1.9 TD (nie DID) i za chiny nie mam ilości spalanego paliwa. Nic nie mam tylko dwa iczniki kilometrów A i B. |
Ja ma 1999 tez 1.9 TD Mi powinien wyświetlać chwilowe spalanie i ta reszte na centralnym wyświetlaczu, tam gdzie wyświetla np. RDS z radia. Wydaje mi się, że powinien wyświetlać te wartości ponieważ mogę sterować tym co ma pokazywać tylko ze w miejscu gdzie powinny być jakieś wartości są kreski |
darujcie sobie wyświetlanie info nt spalania- nie wtym motorze |
|
|
|
 |
robo_k [Usunięty]
|
Wysłany: 03-11-2006, 08:57
|
|
|
Steruje tym przyciskiem z radia. Moge zmienić aby pokazywał średnie spalania, chwilowe i ilość kilometrów, które można przejechać. Na wyświetlaczu mam wkazanie "--- l/km", lub inne jak zmienie to co ma pokazywać. Czy u was też są takie kreseczki, może faktycznie on tego nie pokazuje a te kreseczki to tylko standrard |
|
|
|
 |
|
|