|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Potrzebne kilka części - ktoś ma do sprzedania ? |
Autor |
Wiadomość |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-03-2011, 15:57 Potrzebne kilka części - ktoś ma do sprzedania ?
|
|
|
Kilka dni temu stwierdziłem, że mój Lancer nieco głośniej pracuje niż zwykle i mechanik stwierdził dziurę w tejże elastycznej części wydechu zwanej czasami "plecionką" - mam problem, żeby ją dostać - czy gdzieś można w miarę tanio kupić zamiennik czy może ktoś z Was takie coś posiada ? A może lepiej kupić sobie jakiegoś rozbitka na części ?
Drugą rzeczą, którą bym nie pogardził jest wykładzina w kabinie - wkradł mi się szczur i zanim go się pozbyłem niestety wygryzł kilka dziurek (na szczęście wyłącznie w wykładzinie).
Zasadniczo też przydałaby się tylna wycieraczka bo obecne ramię jest już przyrdzewiałe i wycieraczka nie przylega do szyby jak powinna.
Będę wdzięczny za namiary gdzie co kupić i oferty jak ktoś ma na pozbyciu
Pozdrawiam słonecznie ! |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 05-03-2011, 17:10
|
|
|
Złacz elastyczny wydechu kupisz w kazdym dobrym sklepie motoryzacyjnym, dopasujesz sobie wedle wymiaru, mechanik wspawa i będzie OK |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-03-2011, 21:06
|
|
|
robertdg napisał/a: | Złacz elastyczny wydechu kupisz w kazdym dobrym sklepie motoryzacyjnym, dopasujesz sobie wedle wymiaru, mechanik wspawa i będzie OK |
No to jedno z głowy - w zasadzie najważniejsze Dzięki. Wykładzinę pewnie też gdzieś dorwę... Trzeba pomęczyć sprzedawców z Allegro widać hehe. |
|
|
|
 |
DanielBogusz
Mitsumaniak Sędzią moim jest Bóg

Auto: Space Star 1.6 Galant 2.5
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 389 Skąd: Garwolin
|
Wysłany: 07-03-2011, 20:01
|
|
|
"He, jeśli chodzi o ramię wycieraczki to może przejedz je dobrym papierem ściernym, maźnij podkładem do metalu i w sprayu czernidłem 3 warstwy co 10 minut i do końca życia Ci będzie służyło. ( to tak ekonomicznie, bo ceny takich "głupotek" nie są wcale małe) a z przyleganiem do szyby to albo wycieraczka "giętka", albo sprubój to ramię przygiąc, plusem może być w tej operacji to, że będziesz miał wtedy większą powierzchnię szyby czyszczoną przez wycieraczk e, a nie tylko jedną trzecią jak to jest w standardzie |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-03-2011, 10:22
|
|
|
DanielBogusz napisał/a: | "He, jeśli chodzi o ramię wycieraczki to może przejedz je dobrym papierem ściernym, maźnij podkładem do metalu i w sprayu czernidłem 3 warstwy co 10 minut i do końca życia Ci będzie służyło. |
Tak więc też zrobię Dziś może się uda za to nawet zabrać
Cytat: | ( to tak ekonomicznie, bo ceny takich "głupotek" nie są wcale małe) |
Oj wiem )) Nawet na szrocie wiedzą, żeby odpowiednią cenę zawołać hehe.
Cytat: | a z przyleganiem do szyby to albo wycieraczka "giętka", albo sprubój to ramię przygiąc, plusem może być w tej operacji to, że będziesz miał wtedy większą powierzchnię szyby czyszczoną przez wycieraczk e, a nie tylko jedną trzecią jak to jest w standardzie |
To też przetestuję i zobaczymy jaki efekt z tego wyjdzie, zakładam jednak, że dobry skoro wypowiedź pochodzi od kogoś, kto pewnie już to robił ) Dzięki ! |
|
|
|
 |
SnowDevil
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 Kombi Avance
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lis 2005 Posty: 459 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 14-03-2011, 16:59
|
|
|
Mi się wycieraczka układa normalnie ale pomalowałem sobie wszystkie 3 ramiona wycieraczek. Druciana szczotka, papier ścierny, denaturat i później 3 warstwy czarnej, matowej farby i wygląda jak nowa juz od 2 lat |
_________________ Mitsu SnowDevil
- Galant 2.5 V6 Avance Kombi 2001 r (od 05.2011)
- Lancer Wagon 1.6 16V 113 KM 1994 (od 2005r - 19.09.2011) - sprzedany
po lewej - 2005 rok, po prawej - 2011
 |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-03-2011, 22:54
|
|
|
Ja tam jeszcze nie zdążyłem się do wycieraczki zabrać bo jakoś ciągle inne rzeczy robię ale za to moja bestia dostała dziś nową uszczelkę pod kolektor dolotowy i tą piękną elastyczną część wydechu. Uszczelka była wydmuchana a wydech też dziurawy. Pierwsze sprawiało, że na wolnych obrotach brzmiał jak jakieś lenive amerykańskie V6, a drugie tak, że na pełnych obrotach brzmiał jak batalion wściekłych odkurzaczy
Dziś jak puszczę pedał gazu, to momentami zastanawiam się, czy silnik pracuje
Zasadniczo mam też nadzieję, że wymiana tej uszczelki wpłynie pozytywnie na ekonomię jazdy bo do tej pory spalała bestia około 9l na setkę. W zimie i przy lekkim deptaniu gazu...
Dziś zatankowałem do pełna i będę mierzył. Styl jazdy ten sam oczywiście |
|
|
|
 |
|
|