Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Potrzebne kilka części - ktoś ma do sprzedania ?
Autor Wiadomość
Wojciech Bogacz 
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-03-2011, 15:57   Potrzebne kilka części - ktoś ma do sprzedania ?

Kilka dni temu stwierdziłem, że mój Lancer nieco głośniej pracuje niż zwykle i mechanik stwierdził dziurę w tejże elastycznej części wydechu zwanej czasami "plecionką" - mam problem, żeby ją dostać - czy gdzieś można w miarę tanio kupić zamiennik czy może ktoś z Was takie coś posiada ? A może lepiej kupić sobie jakiegoś rozbitka na części ?

Drugą rzeczą, którą bym nie pogardził jest wykładzina w kabinie - wkradł mi się szczur i zanim go się pozbyłem niestety wygryzł kilka dziurek (na szczęście wyłącznie w wykładzinie).

Zasadniczo też przydałaby się tylna wycieraczka bo obecne ramię jest już przyrdzewiałe i wycieraczka nie przylega do szyby jak powinna.

Będę wdzięczny za namiary gdzie co kupić i oferty jak ktoś ma na pozbyciu :)

Pozdrawiam słonecznie !

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 05-03-2011, 17:10   

Złacz elastyczny wydechu kupisz w kazdym dobrym sklepie motoryzacyjnym, dopasujesz sobie wedle wymiaru, mechanik wspawa i będzie OK
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Wojciech Bogacz 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-03-2011, 21:06   

robertdg napisał/a:
Złacz elastyczny wydechu kupisz w kazdym dobrym sklepie motoryzacyjnym, dopasujesz sobie wedle wymiaru, mechanik wspawa i będzie OK

No to jedno z głowy - w zasadzie najważniejsze :) Dzięki. Wykładzinę pewnie też gdzieś dorwę... Trzeba pomęczyć sprzedawców z Allegro widać hehe.

DanielBogusz 
Mitsumaniak
Sędzią moim jest Bóg

Auto: Space Star 1.6 Galant 2.5
Wysłany: 07-03-2011, 20:01   

"He, jeśli chodzi o ramię wycieraczki to może przejedz je dobrym papierem ściernym, maźnij podkładem do metalu i w sprayu czernidłem 3 warstwy co 10 minut i do końca życia Ci będzie służyło. ( to tak ekonomicznie, bo ceny takich "głupotek" nie są wcale małe) :) a z przyleganiem do szyby to albo wycieraczka "giętka", albo sprubój to ramię przygiąc, plusem może być w tej operacji to, że będziesz miał wtedy większą powierzchnię szyby czyszczoną przez wycieraczk e, a nie tylko jedną trzecią jak to jest w standardzie

Wojciech Bogacz 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-03-2011, 10:22   

DanielBogusz napisał/a:
"He, jeśli chodzi o ramię wycieraczki to może przejedz je dobrym papierem ściernym, maźnij podkładem do metalu i w sprayu czernidłem 3 warstwy co 10 minut i do końca życia Ci będzie służyło.

Tak więc też zrobię :) Dziś może się uda za to nawet zabrać :)

Cytat:
( to tak ekonomicznie, bo ceny takich "głupotek" nie są wcale małe) :)

Oj wiem :) )) Nawet na szrocie wiedzą, żeby odpowiednią cenę zawołać hehe.

Cytat:
a z przyleganiem do szyby to albo wycieraczka "giętka", albo sprubój to ramię przygiąc, plusem może być w tej operacji to, że będziesz miał wtedy większą powierzchnię szyby czyszczoną przez wycieraczk e, a nie tylko jedną trzecią jak to jest w standardzie

To też przetestuję i zobaczymy jaki efekt z tego wyjdzie, zakładam jednak, że dobry skoro wypowiedź pochodzi od kogoś, kto pewnie już to robił :) ) Dzięki !

SnowDevil 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 Kombi Avance
Wysłany: 14-03-2011, 16:59   

Mi się wycieraczka układa normalnie ale pomalowałem sobie wszystkie 3 ramiona wycieraczek. Druciana szczotka, papier ścierny, denaturat i później 3 warstwy czarnej, matowej farby i wygląda jak nowa juz od 2 lat :)
po lewej - 2005 rok, po prawej - 2011 ;)

Wojciech Bogacz 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-03-2011, 22:54   

Ja tam jeszcze nie zdążyłem się do wycieraczki zabrać bo jakoś ciągle inne rzeczy robię ale za to moja bestia dostała dziś nową uszczelkę pod kolektor dolotowy i tą piękną elastyczną część wydechu. Uszczelka była wydmuchana a wydech też dziurawy. Pierwsze sprawiało, że na wolnych obrotach brzmiał jak jakieś lenive amerykańskie V6, a drugie tak, że na pełnych obrotach brzmiał jak batalion wściekłych odkurzaczy ;)

Dziś jak puszczę pedał gazu, to momentami zastanawiam się, czy silnik pracuje :)

Zasadniczo mam też nadzieję, że wymiana tej uszczelki wpłynie pozytywnie na ekonomię jazdy bo do tej pory spalała bestia około 9l na setkę. W zimie i przy lekkim deptaniu gazu...

Dziś zatankowałem do pełna i będę mierzył. Styl jazdy ten sam oczywiście :)

Odpowiedz do tematu