Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] Mitsubishi Carisma 1,9 TD Nie reaguje na pedał
Autor Wiadomość
teslax 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1,9TD 1996r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-03-2011, 19:53   [Cari 1.9TD] Mitsubishi Carisma 1,9 TD Nie reaguje na pedał

Carisma 1,9 TD nie reaguje na pedał gazu. Nie ma mocy. Silnik pracuje równo na biegu jałowym. Jak naciskam na pedał przyspieszenia bez obciążenia silnika (na postoju) to ładnie wchodzi na obroty, nie szarpie. W czasie jazdy jak chcę przyspieszyć to silnik nie reaguje, nie szarpie silnikiem! Wciskam pedał przyspieszenia do "dechy"podczas jazdy i nie wchodzi nawet na 2000 obr. Mam wrażenie, że wręcz dodawanie gazu spowalnia jazdę. Jak zatrzymam się i ruszam z jedynki i utrzymuję obroty na poziomie 2200 obr. max i wrzucam na 2 bieg i też utrzymuję 2200 obr. i nie przyspieszam gwałtownie to jadę i mam moc! ale jak chcę gwałtownie przyspieszyć to wtedy zwalnia zamiast przyspieszyć. Na biegu jałowym obroty silnika przy włączonych światłach mijania utrzymują się na 1000 obr. a jak silnik jest rozgrzany to wskakuje na 1100 obr.
-Może zawór korekcji wtrysku?
-Może elektrozawór od przyspieszenia?
- Może filtr paliwa?
Pompa paliwowa Lucas.

POMOCY!!!

ariss84 
Forumowicz

Auto: Mondeo 1,8 TD i Carisma 1,9 TD
Wysłany: 06-03-2011, 10:03   

Witaj!
Na poczatku proponuje wymienic filtr paliwa. To co opisales wyglada mi na zbyt mala dawke paliwa podawana do silnika. Mialem to samo w galancie jak byly te duze mrozy, ale jak wzrosla temperatura na dworze to cos odmarzlo i jak na razie jest ok.
Pozdrawiam

deejay 
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Wysłany: 06-03-2011, 10:24   

Sprawdz czy zawór EGR sie nie przyblokował i jak dasz radę to go wyczysć , to czestę usterki tego silnika :wink:

teslax 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1,9TD 1996r
Wysłany: 06-03-2011, 19:52   

Dzięki za podpowiedzi. Jutro wymienię filtr paliwa. Jeśli nie pomoże zajmę się zaworem EGR.
Dziś podczas próby przyspieszania słyszałem jakieś "cykanie", każde naciśnięcie pedału gazu powodowało jedno jakby "kliknięcie" pod maska bardziej od strony kierowcy i oczywiście brak przyspieszenia.

Odpowiedz do tematu