[1G 90-94] Eclipse 1G poszukiwany |
Autor |
Wiadomość |
wash
Mitsumaniak Mateusz

Auto: Nissan Pulsar
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 25 Sty 2009 Posty: 286 Skąd: Międzyzdroje/Warszawa
|
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 09-03-2011, 08:32
|
|
|
A czy kolega ma świadomość ile kosztuje utrzymanie eclipsa skoro szuka gruzów po 3 tysia? Skoro brakuje mu kasy na porządny egzemplarz (6-8 tyś) to co będzie później? Uwierz, że nawet w te egzemplarze za 8 tyś trzeba wsadzić sporo pracy, aby przywrócić je do świetności, w takiego za 3 tyś bym się nie pchał. Nie wypowiem się na temat tych egzemplarzy ale jakbym chciał odbudowywać auto to przede wszystkim szukałbym takiego ze zdrową blachą i ładnym lakierem bo prace blacharsko-lakiernicze są często dużo droższe od doprowadzenia auta mechanicznie do dobrego stanu. |
|
|
|
 |
wojtas gst
Forumowicz
Auto: Eclipse GST 92' USA
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 142 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-03-2011, 11:15
|
|
|
takiego pazdzierza do 3tys mozna sobie kupic jako zrodlo ewentualnych czesci zamiennych |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 09-03-2011, 12:07
|
|
|
albo kupić dwa ecli za 2k, jeden do lakiernika 2-3k + remont silnika 2-3k, brakujące śrubki, części, wnętrze itp z drugiego ecli i masz za 10tys w idealnym stanie, z nowym silnikiem i lakierem |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 09-03-2011, 13:11
|
|
|
Ale jaki w tym sens z kilku gruzów składać jednego skoro można odrazu kupić ładny egzemplarz za 7-8 tysia. Poza tym jak blacha jest w kiepskim stanie to nie doprowadzisz tego do porządku za 2-3 tysiące. Za tyle to można pomalować najtańszym lakierem u pana Mietka w stodole. Porządnie zrobiona blacha i lakierowanie całego auta to 5-6 tysia w dobrym zakładzie. Inaczej po 2-3 sezonach można sie spodziewać nowych bąbli i łuszczącego się lakieru.
Do tego te tanie gruzy mają silniki, skrzynie, zawieszenia i calą masę innych pierdół na wykończeniu. Robiąc wszystko na nowych częściach dokładasz kolejne 5-6 tysia. Niestety to często nie wszystkie wydatki. |
|
|
|
 |
wuerce
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 GS '92
Pomógł: 5 razy Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 241 Skąd: Wodzisław Śląski
|
Wysłany: 10-03-2011, 14:04
|
|
|
Moim zdaniem w grę wchodzi tylko ten pierwszy, ale na zdjęciach wszystko ładnie wygląda.
Podjedź tam z jakimś klubowiczem.
Ewentualnie lepiej dołożyć drugie tyle i mieć coś znacznie pewniejszego:
http://www.mekp.pl/viewto...113c36d8#151077
(nie wiem czy link się otworzy) |
_________________ ... ale ja się nie znam.
Mitsubishi Eclipse 1G 2.0 GS '92
Proton 418 LRS Coupe '97
Nissan Almera N16 '03
Mitsubishi Lancer 1.5 GLXi '92 |
|
|
|
 |
wash
Mitsumaniak Mateusz

Auto: Nissan Pulsar
Pomógł: 4 razy Dołączył: 25 Sty 2009 Posty: 286 Skąd: Międzyzdroje/Warszawa
|
Wysłany: 10-03-2011, 17:27
|
|
|
Dziękuje wszystkim za zainteresowanie tematem i cenne rady. Przekażę wszystko koledze, niech on sobie sam to wszystko przeliczy i przemyśli.
Jeszcze raz dzięki
Pozdro. |
_________________ Mój były Misiek.
Mój obecny SAAB |
|
|
|
 |
|