|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] Świeci się kontrolka od ręcznego |
Autor |
Wiadomość |
Cobra84
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Kombi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Kwi 2010 Posty: 80 Skąd: Żyrardów, Grodzisk Maz.
|
Wysłany: 12-03-2011, 19:17 [1G 90-94] Świeci się kontrolka od ręcznego
|
|
|
Witam... od jakiegoś czasu świeci mi się kontrolka od ręcznego. Sprawdzałem miernikiem i wszystko jest ok w ręcznym... Płyn hamulcowy w normie. Dodam że 2 tyg. temu zmieniałem klocki i tarcze, hamulce odpowietrzone. Wszystko gra, hamuje jak trzeba. Jaka jest przyczyna, że świeci się wciąż ta kontrolka?? |
_________________ Cobra84 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 12-03-2011, 19:48
|
|
|
Może zawieszony pływak w zbiorniczku płynu hamulcowego |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 13-03-2011, 07:14
|
|
|
co sprawdziłeś miernikiem? opisz, odpiąłeś wtyczkę od stycznika ręcznego i pojawia się tam masa dopiero po pociągnięciu drążka, czyli ok, a kontrolka po odpięciu czujnika dalej świeciła tak? w takim razie odepnij czujnik płynu hamulcowego popatrz czy zgaśnie, jak zgaśnie, skontroluj dla czego cały czas "myśli" że nie ma płynu
jak po odpięciu obu czujników dalej świeci to masz gdzieś przetarty przewód do któregoś z czujników i zwarcie do masy cały czas, i innej opcji nie ma, ostatnią wykluczam, kontrolka dostaje masę z L terminalu alternatora kiedy silnik na zapłonie nie pracuje (alternator nie ładuje) jeżeli było by zwarcie do masy gdzieś L terminalu to świeciły by Ci się też kontrolki ładowania, płynu chłodniczego, gdyby L terminal był odpięty lub uszkodzony alternator to nie świeciły by one wogóle, ani na zapłonie ani na zapalonym silniku (a na zapłonie musi świecić ładowanie i kontr. płynu) |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
Cobra84
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Kombi
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Kwi 2010 Posty: 80 Skąd: Żyrardów, Grodzisk Maz.
|
Wysłany: 13-03-2011, 09:46
|
|
|
Dziś zajrzałem i zobaczyłem że w zbiorniczku od płynu pod tym sitkiem jest wieeeeelki pęcherz powietrza, usunąłem go i wszystko jest ok... sorki za kłopot |
_________________ Cobra84 |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 13-03-2011, 13:15
|
|
|
przyglądaj się w takim razie stanowi płynu i działaniu hamulców, zrób co jakiś czas próbne hamowanie awaryjne, może ale nie musi świadczyć to o zapowietrzaniu się układu, pozdrawiam |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
|
|