Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Akcesoria do Lancera
Autor Wiadomość
del toro 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi LANCER 1,8 sedan
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-03-2011, 19:43   Akcesoria do Lancera

Witam.....
Czy ktoś z użytkowników lancera posiada tzw "listwę ochronną na tylni zderzak", pytam bo mysle o jej zakupie - w salonie 99zł. Interesuje mnie czy zdaje egzamin i jak znosi zarysowania?
Ciekawi mnie to czy montaż jest na tyle prosty, że samemu sobie poradzę czy lepiej zlecić i przepłacić w serwisie. Może ktoś z użytkowników sam już ją montował, podejrzewam że polega to na folii samoprzylepnej, chyba że sie mylę........

jac 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 & Triumph Ameri
Wysłany: 07-03-2011, 22:44   

Nosilem sie z zamiarem zakupu tej folijki ale znajomy z serwisu mi odradzil mowiac ze nie spelnia to swojej roli i jest badziewne, dlatego tez zakupilem na allegro od producenta listwe wykonana chyba z kwasowki, ladnie spasowana idealnie pod wymiar zderzaka, estetyczna i za jedyne okolo 90zl. Montaz na zalaczone tasmy dwustronne, trzyma dobrze, chroni jeszcze lepiej i wyglada ok. Ma jednak jedna wade, tzn jest odrobine za waska, przed zakupem, analizujac zdjecia myslalem ze po dosunieciu jej do krawedzi bagaznika bedzie jeszcze wystawac poza obrys klapy, niestety jej szerokosc wymaga kompromisu tzn albo dociskamy do krawedzi albo poza obrys pokrywy, ja wybralem to drugie. Jest ok, polecam w 100% (ale te z allegro zrobione z kwasowki).
Tak przy okazji to mozna tam tez zakupic za druga "stowke" listwy, tez z kwasoweczki na progi, delikatnie przyozdobione i odpowiednio spasowane i podobnie mocowane. Rowniez polecam, bo rowniez spelniaja swoje zadanie, tzn progi sie nie rysuja od naszego obowia ;-)

Jezeli bedziesz mial jeszcze jedna "stowke" wolna to wowczas polecam kuwete do bagaznika, poprawia to wyglad (nie widzimy juz scierki) wygode w uzytkowaniu itp itd ;-)

del toro 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi LANCER 1,8 sedan
Wysłany: 07-03-2011, 23:32   

a mozesz podesłać jakiegoś linka z tej strony i jakąś fotke jak to wygląda w praktyce....

jac 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-03-2011, 16:40   

Ceny sie troszke pozmienialy, ale mozesz poszukac podobnych:

http://allegro.pl/nakladk...1467196219.html

http://allegro.pl/nakladk...1470653472.html

W praktyce w zasadzie sie nie rozni, tyle tylko ze jak wspomnialem to na zderzaku trzeba troszke odsunac od krawedzi, wtedy jest jak na fotce

racer1972 
Mitsumaniak
trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
Wysłany: 10-03-2011, 18:25   

jac bez przesady z tą "ścierką" jak dla mnie ok zobacz u konkurencji np. w Fordzie Kuga za ponad 100.000zł to się zdziwisz... :p Nie zmienia to faktu,że kuweta jest praktyczna dla brudasków... :badgrin:

jac 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-03-2011, 21:54   

racer1972 napisał/a:
Nie zmienia to faktu,że kuweta jest praktyczna dla brudasków...

ja bym to zmienil na: dla posiadajacych male dzieci, lub jezdzacych na grzyby lub na ryby lub po prostu dla tych co to nie maga na te scierke patrzec ;-)

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 14-03-2011, 22:04   

racer1972 napisał/a:
bez przesady z tą "ścierką" jak dla mnie ok

Ale piszesz o sedanie? Bo Ty masz SB, a w SB wykończenie bagażnika to luksus w porównaniu do sedana... :)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 14-03-2011, 22:10   

Moja połówka ma na zderzaku to

i bardzo chwali.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

jac 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-03-2011, 22:57   

Hubeeert napisał/a:
Moja połówka ma na zderzaku to

no ja mam podobne "ustrojstwo" i rowniez sobie chwale, jednak jest wg mnie troszke za waskie, tzn nie obejmuje calej powierzchni zderzaka - jest o dobra polowe za waskie ;-)

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Wysłany: 15-03-2011, 07:41   

jac - są dostępne na Alecośtam różne- szersze , nawet takie z zagięciem na kant zderzaka i w różnych cenach .

racer1972 
Mitsumaniak
trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
Wysłany: 16-03-2011, 17:44   

Luk miałem na myśli SB oczywiście... Ja wożę głownie powietrze lub taśki z marketu więc mam czysto... Jak wkładam jakieś graty to wrzucam stary pled i jest git.... :badgrin: Trzeba jakoś ciąć koszty... :finga: Kiedyś oglądałem tą kuwetę ale śmierdziała pierońsko... :rolleyes:

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 16-03-2011, 19:37   

racer1972, w SB wogóle nie widzę potrzeby wkładania kuwety, różne rzeczy woziłem i jakoś jest czysto (w miarę). No i często wrzucam coś pod podłogę, więc kuweta by przeszkadzała.

Odpowiedz do tematu